Mijn fotostream

Met 'Mijn fotostream' hebt u toegang tot recente foto's die u hebt gemaakt met de iPhone, iPad of iPod touch, of die u hebt geüpload vanaf uw Mac of pc.

Wat u nodig hebt

U kunt 'Mijn fotostream' gebruiken op de volgende apparaten (nadat u er eerst iCloud op hebt geconfigureerd):

Als u onlangs een Apple ID hebt aangemaakt, is 'Mijn fotostream' mogelijk niet beschikbaar. Als 'Mijn fotostream' niet beschikbaar is, gebruikt u iCloud-foto's om uw foto's en video's in iCloud te bewaren.

Hoe 'Mijn fotostream' samenwerkt met iCloud-foto's

'Mijn fotostream' uploadt uw meest recente foto's (behalve Live Photos), zodat u ze allemaal kunt bekijken en importeren op al uw apparaten. Foto's worden 30 dagen in 'Mijn fotostream' bewaard. Met iCloud-foto's worden al uw foto's en video's geüpload naar iCloud en up-to-date gehouden op al uw apparaten.

Als u op een iPhone, iPad of iPod touch zowel 'Mijn fotostream' als iCloud-foto's inschakelt, worden foto's die u met dat apparaat maakt, geüpload naar iCloud-foto's én naar 'Mijn fotostream'.

Als u een ander apparaat gebruikt met dezelfde Apple ID waarop alleen 'Mijn fotostream' is ingeschakeld, worden foto's die u met dat apparaat maakt, alleen geüpload naar 'Mijn fotostream'. Ze worden niet weergegeven op apparaten waarop alleen iCloud-foto's is ingeschakeld.

Lees hier meer over de verschillen tussen iCloud-foto's en 'Mijn fotostream'.

Uw foto's bekijken in 'Mijn fotostream'

Zoek hieronder uw apparaat en volg de stappen.

iPhone, iPad of iPod touch

• iOS 8 of hoger: tik op 'Foto's' > 'Albums' > 'Mijn fotostream'.

Mac

Ga naar 'Foto's' > 'Albums' > 'Mijn fotostream'.

Apple TV

• Apple TV (4e generatie): log in bij iCloud en ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' en schakel 'Mijn fotostream' in.
  • Apple TV (3e en 2e generatie): log in bij iCloud en ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Instellingen voor iCloud-foto's' > 'Schakel 'Mijn fotostream' in'.

Windows-computer

Wanneer u 'Foto's' inschakelt, maakt iCloud voor Windows een fotomap aan in Bestandsverkenner met de naam 'iCloud-foto's'. 'Mijn fotostream' downloadt automatisch alle nieuwe foto's die u met uw iOS-apparaten maakt naar de map 'Downloads'.

'Mijn fotostream' bekijken in Windows

U kunt ook deze stappen gebruiken om uw foto's op de pc te zien:

• Windows 10: typ 'iCloud-foto's' in de balk 'Zoeken op internet en in Windows'. Als u bij de zoekresultaten 'iCloud-foto's - Bureaublad-app' ziet staan, selecteert u dit.
  • Windows 8.1: klik in het startscherm op Downloaden in de linkerbenedenhoek en vervolgens op 'iCloud' > de app 'iCloud-foto's'.
  • Windows 8: selecteer in het startscherm de optie 'iCloud-foto's'.
  • Windows 7: klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op 'Afbeeldingen'. Klik op 'iCloud-foto's' onder het Favorieten-menu in het paneel links.

Fotostructuren die u kunt gebruiken met 'Mijn fotostream'

'Mijn fotostream' ondersteunt JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW-fotostructuren. 'Mijn fotostream' ondersteunt geen video's of Live Photos.

Foto's verwijderen uit 'Mijn fotostream'

Selecteer een of meer foto's uit 'Mijn fotostream' op het iOS-apparaat of de Mac en tik vervolgens op Prullenmand-symbool of klik op 'Verwijder'.

Op een pc selecteert u de foto's die u uit 'Mijn fotostream' wilt verwijderen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer 'Verwijder'.

Wanneer u een foto uit 'Mijn fotostream' op een apparaat verwijdert, wordt deze foto verwijderd uit Foto's en iCloud. De foto's die u vanaf 'Mijn fotostream' hebt geïmporteerd op uw andere apparaten, worden niet verwijderd.

Veelgestelde vragen over 'Mijn fotostream'

Hieronder vindt u antwoord op uw vragen.

Kan ik 'Mijn fotostream' in plaats van iCloud-reservekopie of iTunes gebruiken om reservekopieën van mijn foto's te maken?

Nee. Foto's in 'Mijn fotostream' worden gedurende 30 dagen op de iCloud-server bewaard. Daarna worden de foto's uit iCloud verwijderd. Als u deze foto's wilt bewaren of als u er een reservekopie van wilt maken, moet u ze vanuit 'Mijn fotostream' bewaren op het iOS-apparaat. Dit doet u als volgt: open de Foto's-app op de iPhone, iPad of iPod touch en tik op 'Albums' > 'Mijn fotostream' > 'Selecteer'. Tik op de foto's die u wilt bewaren en tik vervolgens op Deel-symbool > 'Bewaar afbeelding'. U kunt dan een reservekopie van uw foto's maken met iCloud of iTunes.

Welke resolutie hebben de foto's uit 'Mijn fotostream'?

Op een Mac of pc worden de foto's met volledige resolutie gedownload en bewaard. Op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV worden de foto's bewaard met een resolutie die is geoptimaliseerd voor het apparaat. Hierdoor worden ze sneller gedownload en bespaart u opslagruimte.

De afmetingen kunnen verschillen, maar een geoptimaliseerde versie van een foto die is gemaakt met een gewone compactcamera heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels wanneer deze naar uw apparaten wordt gepusht. Panoramische foto's kunnen tot 5400 pixels breed zijn.

Wanneer worden mijn foto's geüpload naar 'Mijn fotostream'?

Foto's die u maakt met de iPhone, iPad of iPod touch, worden automatisch geüpload naar 'Mijn fotostream' wanneer u de app Camera stopt en verbinding maakt via wifi. En nieuwe foto's die u importeert in de app Foto's op de Mac, worden automatisch geüpload wanneer u verbinding maakt via wifi of Ethernet. U kunt ook uw voorkeuren wijzigen zodat alleen de foto's die u handmatig toevoegt aan 'Mijn fotostream', worden geüpload.

Volg deze stappen om foto's op de pc te uploaden naar 'Mijn fotostream':

1. Klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op 'Afbeeldingen'.
  2. Selecteer 'iCloud-foto's' onder het Favorieten-menu in het paneel links.
  3. Klik op 'Foto's uploaden'.
  4. Selecteer de foto's die u wilt toevoegen aan 'Mijn fotostream' en klik dan op 'Openen'.

U kunt ook foto's op de pc slepen naar de map 'Uploads' in 'iCloud-foto's'.

Hoeveel foto's kan 'Mijn fotostream' bewaren?

Om opslagruimte te besparen, bewaren de iPhone, iPad en iPod touch de 1000 meest recente foto's in het album 'Mijn fotostream'. Vanaf 'Mijn fotostream' kunt u bladeren door uw foto's of de gewenste foto's verplaatsen naar een ander album om ze altijd op het iOS-apparaat te hebben. En als de Apple TV een beperkte opslag heeft, ziet u alleen de meest recente foto's.

U kunt ervoor kiezen om al uw foto's uit 'Mijn fotostream' automatisch te downloaden naar de Mac en de pc.

Open Foto's en ga naar 'Voorkeuren' > 'Algemeen'. Selecteer 'Kopieer onderdelen naar Foto's-bibliotheek'.

Gebruikt 'Mijn fotostream' mijn iCloud-opslag?

Nee. Foto's die u uploadt naar 'Mijn fotostream', nemen geen ruimte van uw iCloud-opslag in beslag.

Waar vind ik in 'Mijn fotostream' de foto's die ik in de burstmodus heb gemaakt?

Wanneer u foto's maakt in de burstmodus, worden alleen uw favoriete foto's geïmporteerd op het apparaat. U kunt er ook voor kiezen om alle foto's die u in de burstmodus neemt, te bewaren in 'Mijn fotostream': tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'Upload burstfoto's' in.

Wat er met uw foto's gebeurt als u 'Mijn fotostream' uitschakelt

Bewaar alle foto's die u op het apparaat wilt behouden, voordat u 'Mijn fotostream' uitschakelt. Als u uitlogt bij iCloud of 'Mijn fotostream' op de iPhone, iPad of iPod touch uitschakelt, worden alle foto's in het album 'Mijn fotostream' verwijderd van dat apparaat.

Dit is niet van invloed op de foto's uit 'Mijn fotostream' op andere apparaten. Foto's uit 'Mijn fotostream' blijven 30 dagen op de iCloud-server staan vanaf de datum waarop u ze hebt geüpload naar 'Mijn fotostream'. Als u inlogt bij iCloud met dezelfde Apple ID en 'Mijn fotostream' op een ander apparaat inschakelt, worden de foto's automatisch gedownload.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.