Over de Mac OS X v10.5.8-update

De Mac OS X v10.5.8-update wordt aanbevolen voor gebruikers van Mac OS X v10.5 en bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van de Mac.

U moet een reservekopie van het systeem maken voor de installatie. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.

Onderbreek het installatieproces niet zodra u de update van het systeem hebt gestart. Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten.

Gebruik Software-update of het standalone installatieprogramma om bij te werken naar Mac OS X v10.5.8.

Software-update

Kies Software-update in het menu Apple om automatisch te controleren op de laatste Apple-software via het internet, inclusief deze update. Als de computer niet up-to-date is, kunnen ook andere beschikbare software-updates voor de computer mogelijk worden weergegeven die u moet installeren. De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software-update is soms afhankelijk van de computer. Ook moeten sommige updates vóór andere worden geïnstalleerd, waardoor het nodig is Software-update meer dan één keer uit te voeren om ervoor te zorgen dat u over alle beschikbare updates beschikt.

Standalone installatieprogramma

Download het update-installatieprogramma en voer het handmatig uit. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma’s zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

Meer informatie

Wat houdt deze update in

Voor gedetailleerde informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u deze webpagina.

• Voert de upgrade van Safari naar versie 4.0.2 uit.
  • Verbetert de nauwkeurigheid van de zoekactie in de volledige geschiedenis in Safari 4.
  • Lost het probleem op waarbij bepaalde resoluties niet verschijnen in het paneel Beeldschermen in Systeemvoorkeuren.
  • Zorgt nu bij het slepen van een Aperture-afbeelding in Automator voor een Aperture-actie en geen foutieve iPhoto-actie.
  • Lost het probleem op waarbij grote foto’s of films niet kunnen worden geïmporteerd vanaf een digitale camera.
  • Verbetert de algemene Bluetooth-betrouwbaarheid met externe apparatuur, USB-webcams en printers.
  • Verhelpt het probleem waardoor lange opstarten plaatsvinden.
  • Verbetert de iCal-betrouwbaarheid.
  • Verhelpt problemen met de gegevensbetrouwbaarheid bij iDisk.
  • Verbetert de algemene betrouwbaarheid met AFP.
  • Verbetert de algemene betrouwbaarheid met Beheerde client.
  • Verbetert de compatibiliteit en betrouwbaarheid bij het maken van een verbinding met AirPort-netwerken.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van de synchronisatie.
  • Bevat aanvullende support voor RAW-afbeeldingen voor verscheidene camera’s van andere fabrikanten.
  • Verbetert de compatibiliteit met sommige externe harde schijven.
  • Bevat de laatste beveiligingsoplossingen.
  • Verhelpt een probleem met WoordenboekTrainer en Japanse taalanalyse.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.