Over de Mac OS X v10.5.8-update

De Mac OS X v10.5.8-update wordt aanbevolen voor gebruikers van Mac OS X v10.5 en bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van de Mac.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

U moet een reservekopie van het systeem maken voor de installatie. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.

Onderbreek het installatieproces niet zodra u de update van het systeem hebt gestart. Als u systeemsoftwarewijzigingen van andere fabrikanten hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op een andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten.

Gebruik 'Software-update' of het standalone installatieprogramma om bij te werken naar Mac OS X v10.5.8.

Software-update

Kies Software-update in het Apple-menu om automatisch te controleren op de nieuwste Apple software via het internet, inclusief deze update. Als de computer niet up-to-date is, worden mogelijk ook andere beschikbare software-updates voor de computer weergegeven die u moet installeren. De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software-update, is soms afhankelijk van de computer. Bepaalde updates moeten vóór andere updates worden geïnstalleerd. Voer Software-update dus meer dan één keer uit om ervoor te zorgen dat u alle beschikbare updates hebt.

Standalone installatieprogramma

Download het update-installatieprogramma en voer het handmatig uit. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma's zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

Meer informatie

Wat houdt deze update in

Voor gedetailleerde informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u deze webpagina.

• Voert de upgrade van Safari naar versie 4.0.2 uit.
  • Verbetert de nauwkeurigheid van het zoeken in de volledige geschiedenis in Safari 4.
  • Verhelpt een probleem waarbij bepaalde resoluties niet worden weergegeven in het paneel 'Beeldschermen' in Systeemvoorkeuren.
  • Bij het slepen van een Aperture-afbeelding naar Automator wordt nu een Aperture-actie aangeroepen in plaats van een foutieve iPhoto-actie.
  • Verhelpt een probleem waarbij grote foto's of films niet kunnen worden geïmporteerd vanaf een digitale camera.
  • Verbetert de algemene Bluetooth-betrouwbaarheid met externe apparatuur, USB-webcams en printers.
  • Verhelpt een probleem dat mogelijk lange opstarttijden veroorzaakt.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van iCal.
  • Verhelpt problemen met de betrouwbaarheid van gegevens in iDisk.
  • Verbetert de algemene betrouwbaarheid van AFP.
  • Verbetert de algemene betrouwbaarheid van Beheerde client.
  • Verbetert de compatibiliteit en betrouwbaarheid bij het maken van een verbinding met AirPort-netwerken.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van de synchronisatie.
  • Bevat aanvullende support voor RAW-afbeeldingen voor diverse camera's van andere fabrikanten.
  • Verbetert de compatibiliteit met sommige externe USB-schijven.
  • Bevat de nieuwste beveiligingsoplossingen.
  • Verhelpt een probleem met DictionaryTrainer en Japanse taalanalyse.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.