Apps, muziek, films, tv-programma's en boeken opnieuw downloaden uit de App Store, iTunes Store en Apple Books

U kunt gekochte nummers, albums, films, tv-programma's, apps, boeken of audioboeken opnieuw downloaden.

Als u items die u bij de App Store, iTunes Store of Apple Books hebt gekocht, opnieuw wilt downloaden, voert u deze stappen uit:

Als u vragen hebt over de facturering en abonnementen kunt u hier om hulp vragen. U kunt ook uw aankoopgeschiedenis bekijken voor meer informatie over eerdere aankopen.

Apps opnieuw downloaden

U kunt apps opnieuw downloaden naar uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV.* U kunt ook sommige in-app aankopen opnieuw downloaden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en tik onder in het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op de knop 'Mijn account' of rechtsboven op uw foto, en tik vervolgens op 'Aankopen'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, tikt u op 'Mijn aankopen' of kiest u de naam van een gezinslid om materiaal te zien dat hij of zij heeft gekocht.
    Een iPhone met het scherm 'Account' in de App Store-app in iOS. 'Aankopen' is gemarkeerd.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek de app die u wilt downloaden en tik vervolgens op het downloadsymbool. De app wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

Op een Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Tik op de knop 'Mijn account' of op uw foto linksonder in het venster. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Gekocht door' om de aankopen van dat gezinslid te zien.
  3. Zoek de app die u wilt downloaden en klik vervolgens op het downloadsymbool. De app wordt naar de computer gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?
    Het scherm 'Account' in de App Store op een Mac, met gekochte apps.

Als u Safari, Mail, de App Store, iTunes of andere bij het Mac-besturingssysteem meegeleverde apps opnieuw wilt installeren, installeert u macOS opnieuw. macOS Sierra of hoger wordt niet getoond bij 'Aankopen'. Als u macOS opnieuw wilt installeren, gaat u naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u vervolgens op 'Software-update'.

Op een Apple TV

1. Kies 'App Store' in het beginscherm.
  2. Kies 'Aankopen'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen om de aankopen van dat gezinslid te zien.
  3. Zoek en selecteer de app die u opnieuw wilt downloaden.
  4. Selecteer het downloadsymbool. De app wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

* U kunt een app mogelijk niet opnieuw downloaden op een ander apparaat dan waarop u de app oorspronkelijk hebt gekocht, als er geen versie beschikbaar is voor dat andere apparaat. U kunt een app die u bijvoorbeeld voor een Mac hebt gekocht, mogelijk niet opnieuw downloaden op een iOS-apparaat.

† U kunt geen apps opnieuw downloaden op een Apple TV (3e generatie of ouder).

Films, tv-programma's of muziek opnieuw downloaden

U kunt films, tv-programma's en muziek opnieuw downloaden naar uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Op uw iPhone of iPod touch tikt u in het menu onderaan het scherm op  'Meer'. Vervolgens tikt u op  'Aankopen'. Op de iPad tikt u simpelweg op  'Aankopen'.
  3. Tik (afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden) op 'Muziek', 'Films' of 'Tv-programma's'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, tikt u op 'Mijn aankopen' of kiest u de naam van een gezinslid om materiaal te zien dat hij of zij heeft gekocht.
  4. Zoek de film of de muziek die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op de downloadknop. De film, het tv-programma of de muziek wordt naar uw apparaat gedownload. Films en tv-programma's die u opnieuw hebt gedownload, vindt u terug in de TV-app§ of Video's-app, en muziek in de Muziek-app. Ziet u uw aankoop niet?
    De informatiepagina van 'Justice League' in de iTunes Store op een iPhone

Op een Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
    Het venstermenu 'Account' in iTunes, met 'Aankopen' geselecteerd. Op de achtergrond een iTunes Store-venster.
  3. Afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden, klikt u op 'Films', 'Tv-programma's' of 'Muziek' rechtsboven in het iTunes-venster. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Aankopen' om de aankopen van dat gezinslid te zien.
    Mac met de pagina 'Aankopen', waar u ziet welke films, tv-programma's en muziek u hebt gekocht.
  4. Zoek de film of muziek die, of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en klik vervolgens op de downloadknop in de rechterbovenhoek. De film, het tv-programma of de muziek wordt naar uw iTunes-bibliotheek gedownload. Ziet u uw aankoop niet?

iTunes digitale boekjes worden gedownload samen met de muziek waarbij ze horen. Om het item te vinden, opent u iTunes, klikt u op 'Bibliotheek' en klikt u op 'Nummers'.

Op een Apple TV

Wanneer u een film of tv-programma kijkt of naar muziek luistert op een Apple TV, downloadt u dit niet naar het apparaat. U vindt eerder gekochte films en tv-programma's in de TV-app§ of de iTunes-app voor films of tv-programma's. Muziek vindt u in de Muziek-app.

‡ Kijk welke typen media u kunt downloaden in uw land of regio.

§ De TV-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Controleer of de TV-app in uw land of regio beschikbaar is.

Boeken of audioboeken opnieuw downloaden

U kunt boeken opnieuw downloaden in de Boeken-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. U kunt audioboeken opnieuw downloaden in de Boeken-app op een iPhone, iPad of iPod touch of in iTunes op een Mac of pc.

Als u een bericht ziet dat een audioboek niet meer via Apple Books te koop is, kunt u twee dingen proberen. Als u het item eerder al had gekocht, volgt u de stappen hieronder om het opnieuw te downloaden zonder extra kosten. Als u het item niet eerder hebt gekocht, kunt u in de Book Store zoeken naar een bijgewerkte versie van hetzelfde audioboek.

¶ Kijk welke typen media u kunt downloaden in uw land of regio.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Boeken-app en tik onder in het scherm op 'Lees ik nu'.
  2. Tik op de knop 'Mijn account' of op de foto in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden, tikt u op 'Boeken' of 'Audioboeken' onder 'Mijn aankopen'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u tikken op de naam van een gezinslid om de aankopen van dat gezinslid te zien.
  4. Tik op 'Niet op deze [apparaat]' en tik vervolgens op 'Alle boeken' of 'Alle audioboeken'.
  5. Zoek het boek of audioboek dat u wilt downloaden en tik vervolgens op de downloadknop. Het item wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u uw aankoop niet?
    iPhone met de pagina 'Alle boeken'

Op een Mac

U kunt boeken opnieuw downloaden in Boeken op een Mac. Volg voor het opnieuw downloaden van audioboeken dezelfde stappen in iTunes als u voor het opnieuw downloaden van films, tv-programma's of muziek op een Mac of pc zou doen.

1. Open de Boeken-app. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op 'Book Store'.
  3. Klik onder 'Direct naar' rechts in het Book Store-venster op 'Aankopen'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Aankopen' om de aankopen van dat gezinslid te zien.
    Scherm van de Boeken-app op een Mac waarop de Book Store te zien is.
  4. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
    Scherm van de Boeken-app op een Mac waarop aangeschafte boeken te zien zijn.
  5. Zoek het boek dat u wilt downloaden en klik vervolgens rechtsboven op de downloadknop. Het boek wordt naar uw bibliotheek in de Boeken-app gedownload. Ziet u uw aankoop niet?

Meer informatie over het opnieuw downloaden van aankopen

Hulp bij facturering

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.