Apps, muziek, films, tv-programma's en boeken opnieuw downloaden uit de App Store, iTunes Store en Apple Books.

U kunt gekochte nummers, albums, films, tv-programma's, apps, boeken of audioboeken opnieuw downloaden.

Als u in de App Store, iTunes Store en Apple Books gekochte items opnieuw wilt downloaden, moet u het volgende doen:

Als u vragen hebt over de facturering en abonnementen kunt u hier om hulp vragen. U kunt ook uw aankoopgeschiedenis bekijken1 voor meer informatie over eerdere aankopen.

1. Als u het land of de regio van uw Apple ID in het verleden hebt gewijzigd, ziet u mogelijk niet al uw eerdere aankopen.

Apps opnieuw downloaden

U kunt apps opnieuw downloaden naar uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV.2 U kunt ook sommige aankopen vanuit apps opnieuw downloaden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en tik onder in het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op de knop 'Mijn account' of op de foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Aankopen'.
    Een iPhone met het scherm 'Account' in de App Store-app in iOS. 'Aankopen' is gemarkeerd.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek de app die u wilt downloaden en tik vervolgens op het downloadsymbool . De app wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

Op een Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Tik op de knop 'Mijn account' of op de foto linksonder in het venster. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Zoek de app die u wilt downloaden en klik vervolgens op het downloadsymbool . De app wordt naar de computer gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?
    Het scherm 'Account' in de App Store op een Mac, met gekochte apps.

Als u Safari, Mail, de App Store, iTunes of andere bij het Mac-besturingssysteem meegeleverde apps opnieuw wilt installeren, installeert u macOS opnieuw. macOS Sierra verschijnt niet bij 'Aankopen'. Als u macOS opnieuw wilt installeren, ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Software-update'.

Als u een geïnstalleerde app opnieuw wilt installeren, verplaatst u de app eerst naar de prullenmand. Als op het tabblad 'Aankopen' in de App Store nog steeds de knop 'Open' verschijnt in plaats van de knop 'Download' of 'Installeer', kiest u 'Store' > 'Laad pagina opnieuw' in de menubalk boven in het computerscherm.

Voor de installatie van updates voor al geïnstalleerde apps klikt u links in de navigatiekolom op 'Updates'. Lees meer over het bijwerken van de software op een Mac.

Op een Apple TV

1. Kies 'App Store' in het beginscherm.
  2. Kies 'Aankopen'.
  3. Zoek en selecteer de app die u opnieuw wilt downloaden3.
  4. Selecteer het downloadsymbool . De app wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

2. U kunt een app mogelijk niet opnieuw downloaden op een ander apparaat dan waarop u de app oorspronkelijk hebt gekocht, als er geen versie beschikbaar is voor dat andere apparaat. U kunt een app die u bijvoorbeeld voor een Mac hebt gekocht, mogelijk niet opnieuw downloaden op een iOS-apparaat.

3. U kunt geen apps opnieuw downloaden op een Apple TV (3e generatie of lager).

Films, tv-programma's of muziek opnieuw downloaden

U kunt films, tv-programma's en muziek opnieuw downloaden naar uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

Lees meer over opnieuw downloaden in de iTunes Store:

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik op uw iPhone of iPod touch onder in het scherm op  'Meer' >  'Aankopen'. Tik op een iPad simpelweg op  'Aankopen'.
  3. Tik afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden op 'Muziek', 'Films' of 'Tv-programma's'. Mogelijk moet u eerst op 'Niet op deze [apparaat]' klikken om al uw aankopen te zien.
  4. Zoek de film of de muziek die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op het downloadsymbool. De film, het tv-programma of de muziek wordt naar uw apparaat gedownload. Films en tv-programma's die u opnieuw hebt gedownload, vindt u terug in de TV-app4 of Video's-app, en muziek in de Muziek-app. Ziet u uw aankoop niet?
    De informatiepagina van 'Justice League' in de iTunes Store op een iPhone.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
    Het venstermenu 'Account' in iTunes, met 'Aangeschaft' geselecteerd. Op de achtergrond een iTunes Store-venster.
  3. Afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden, klikt u op 'Films', 'Tv-programma's' of 'Muziek' rechtsboven in het iTunes-venster.
    Een iTunes Store-venster met aangekochte films.
  4. Zoek de film of muziek die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en klik vervolgens op het downloadsymbool in de rechterbovenhoek. De film, het tv-programma of de muziek wordt naar uw iTunes-bibliotheek gedownload. Ziet u uw aankoop niet?

Op een Apple TV

Wanneer u een film of tv-programma kijkt of naar muziek luistert op een Apple TV, downloadt u dit niet naar het apparaat. U vindt eerder gekochte films en tv-programma's in de TV-app4 of de iTunes-app voor films of tv-programma's. Muziek vindt u in de Muziek-app.

4. De TV-app is alleen in bepaalde landen en regio's beschikbaar. Controleer of de TV-app in uw land of regio beschikbaar is.

Boeken of audioboeken opnieuw downloaden

U kunt boeken opnieuw downloaden in Apple Books op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. U kunt audioboeken opnieuw downloaden in Apple Books op een iPhone, iPad of iPod touch of in iTunes op een Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Apple Books-app.
  2. Tik op de knop 'Mijn account' of op de foto in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden, klikt u op 'Boeken' of 'Audioboeken' onder 'Mijn aankopen'.
  4. Tik op 'Niet op deze [apparaat]' en tik vervolgens op 'Alle boeken' of 'Alle audioboeken'.
  5. Zoek het boek of audioboek dat u wilt downloaden en tik vervolgens op het downloadsymbool . Het item wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u uw aankoop niet?
    Een iPhone met Apple Books geopend op het tabblad 'Alle boeken'.

Op een Mac

U kunt boeken opnieuw downloaden in Apple Books op een Mac. Volg voor het opnieuw downloaden van audioboeken dezelfde stappen in iTunes als u voor het opnieuw downloaden van films, tv-programma's of muziek op een Mac of pc zou doen.

1. Open Apple Books. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Book Store.
  3. Klik onder 'Direct naar' rechts in het Book Store-venster op 'Aankopen'.
    Apple Books-scherm op een Mac waarop de Book Store te zien is.
  4. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
    Apple Books-scherm op een Mac waarop de Book Store te zien is.
  5. Zoek het boek dat u wilt downloaden en klik vervolgens op het downloadsymbool in de rechterbovenhoek. Het boek wordt naar uw bibliotheek in de Boeken-app gedownload. Ziet u uw aankoop niet?

Meer informatie over het opnieuw downloaden van aankopen

• In-app aankopen uit uw aankoopgeschiedenis kunt u niet opnieuw downloaden, maar sommige in-app aankopen kunt u wel herstellen.
  • Als u een artikel opnieuw wilt downloaden maar het niet kunt vinden, kijkt u in uw aankoopgeschiedenis om te controleren of u het wel hebt gekocht met de Apple ID waarmee u momenteel bent ingelogd. Als dat niet het geval is, logt u in met een andere Apple ID.
  • Als er in uw aankoopgeschiedenis geen artikelen staan die met andere Apple ID's zijn gekocht, controleert u of de aankopen misschien verborgen zijn. Als de aankopen verborgen zijn, ziet u ze mogelijk niet, zelfs niet na het uitvoeren van de stappen in dit artikel. Lees hoe u aankopen weer zichtbaar maakt.
  • Als u items wel ziet staan in uw aankoopgeschiedenis maar u ze niet opnieuw kunt downloaden, meldt u dit als probleem.
  • Als een download is onderbroken, leest u hier hoe u de download hervat.
  • Als u een bericht ziet met de mededeling: 'Dit apparaat is gekoppeld aan een andere Apple ID. U kunt dit apparaat pas over [aantal] dagen koppelen aan een andere Apple ID.', kunt u uw aankopen mogelijk pas later downloaden. Lees meer over gekoppelde apparaten.
  • U kunt mobiele data gebruiken om items tot maximaal 150 MB5 te downloaden.

5. Afhankelijk van uw land of regio en uw mobiele aanbieder is de downloadlimiet mogelijk hoger.

Hulp bij facturering

De beschikbaarheid en functionaliteit van de winkels kunnen per land of regio verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.