Eerdere aankopen downloaden

Je kunt de muzieknummers, albums, films, tv-programma's, apps, boeken of audioboeken die je hebt gekocht in de iTunes Store, App Store, of iBooks Store opnieuw downloaden.

Voordat je begint

1. Zorg dat je de nieuwste versie van iTunes hebt en werk je iPhone, iPad of iPod touch bij.
  2. Log in met de Apple ID die je hebt gebruikt voor de aanschaf van het artikel dat je opnieuw wilt downloaden. Volg deze stappen om te zien welke Apple ID je hebt gebruikt om een artikel te downloaden.

Als je Apple Music-abonnee bent, worden artikelen die je downloadt om offline te beluisteren, niet weergegeven bij 'Aankopen'.

Als je een eerdere aankoop niet kunt downloaden of niet kunt zien, vind je hier hulp.

De stappen in dit artikel zijn bedoeld voor personen die geen lid zijn van een 'Delen met gezin'-groep. Als je 'Delen met gezin' gebruikt, lees je hier hoe je materiaal downloadt dat door andere gezinsleden is gekocht.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Een nummer, album of muziekvideo opnieuw downloaden

Je kunt nummers, albums en muziekvideo's opnieuw downloaden naar je iPhone of iPod touch, iPad, Mac of pc. Je kunt naar eerder gekochte nummers, albums en muziekvideo's luisteren of deze afspelen op de Apple TV, maar ze worden niet gedownload naar het apparaat.

Op een iPhone of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik onder in het scherm op 'Meer' > 'Aankopen' > 'Muziek'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek het nummer of album dat of de muziekvideo die je wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op downloadsymbool. Het nummer, het album of de muziekvideo wordt naar het apparaat gedownload.

Op een iPad

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik op 'Aankopen' > 'Muziek'.
  3. Tik op 'Niet op deze iPad'.
  4. Zoek het nummer of album dat of de muziekvideo die je wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op downloadsymbool. Het nummer, het album of de muziekvideo wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  5. Zoek het nummer of album dat of de muziekvideo die je wilt downloaden en klik op downloadsymbool in de rechterbovenhoek. Het nummer, het album of de muziekvideo wordt naar de bibliotheek gedownload.

Op een Apple TV

Wanneer je muziek op een Apple TV beluistert, download je deze niet naar het apparaat. Zoek met deze stappen eerdere aankopen om af te spelen:

1. Kies op het beginscherm 'Muziek' of 'Mijn muziek'.
  2. Zoek het nummer, het album of de muziekvideo waarnaar je wilt luisteren of kijken.
  3. Selecteer 'Speel af'.

Een film of tv-programma opnieuw downloaden

Je kunt alleen films of tv-programma's opnieuw downloaden die je in de iTunes Store hebt aangeschaft. Gehuurde films kunnen niet opnieuw worden gedownload.

Je kunt films en tv-programma's opnieuw downloaden naar je iPhone of iPod touch, iPad, Mac of pc. Je kunt eerder aangeschafte films of tv-programma's bekijken op je Apple TV, maar deze worden niet gedownload naar het apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Op een iPhone, iPad of iPod touch kun je vanuit de TV-app of de Video's-app films en tv-programma's opnieuw downloaden (dit geldt alleen voor de VS en alleen bij gebruik van iOS 10.2 of hoger). Je kunt artikelen ook opnieuw downloaden vanuit de iTunes Store-app.

TV-app

In de TV-app kun je alleen artikelen opnieuw downloaden die je in de iTunes Store hebt gekocht.

1. Open de TV-app.
  2. Tik op 'Bibliotheek' in het menu onder in het scherm.
  3. Tik, afhankelijk van wat je wilt downloaden, op 'Films' of 'Tv-programma's'.
  4. Zoek de film die of het tv-programma dat je opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik op . De video wordt naar het apparaat gedownload.

Video's-app

1. Tik op 'Instellingen' > 'Video's' en zorg dat 'Toon iTunes-aankopen' is ingeschakeld.
  2. Sluit 'Instellingen' en open de app Video's.
  3. Tik, afhankelijk van wat je wilt downloaden, op 'Films' of 'Tv-programma's' aan de onderkant van het scherm.
  4. Zoek de film die of het tv-programma dat je opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik op downloadsymbool. De video wordt naar het apparaat gedownload.

iTunes Store

Als je een artikel niet kunt vinden in de TV-app of de Video's-app, kun je het downloaden vanuit de iTunes Store-app:

1. iPhone of iPod touch: open de app iTunes Store en tik op 'Meer' > 'Aankopen'.
    iPad: open de app iTunes Store en tik op 'Aankopen'.
  2. Tik, afhankelijk van wat je wilt downloaden, op 'Films' of 'Tv-programma's'.
  3. Zoek de film die of het tv-programma dat je opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  4. Tik op downloadsymbool. De video wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Klik, afhankelijk van wat je wilt downloaden, op 'Films' of 'Tv-programma's' in de rechterbovenhoek van het iTunes-venster.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek de film die of het tv-programma dat je wilt downloaden en klik op downloadsymbool in de rechterbovenhoek. De film of het tv-programma wordt naar de bibliotheek gedownload.

Op een Apple TV

Als je een film of tv-programma op een Apple TV bekijkt, download je het materiaal niet naar het apparaat. Zoek met deze stappen eerder aangeschafte films en tv-programma's om af te spelen:

1. Kies op het beginscherm 'Films' of 'Tv-programma's'.
  2. Selecteer 'Aankopen' in het menu boven aan het scherm.
  3. Selecteer het materiaal dat je wilt bekijken.
  4. Selecteer 'Speel af'.

Een app opnieuw downloaden

Je kunt apps opnieuw downloaden naar je iPhone of iPod touch, iPad, Mac, pc of Apple TV (4e generatie). Je kunt ook bepaalde aankopen vanuit apps opnieuw downloaden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Op een iPhone of iPod touch: tik op 'Updates' en vervolgens op 'Aankopen'.
    Op een iPad: tik op 'Aankopen'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek de app die je wilt downloaden en tik vervolgens op downloadsymbool. De app wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac of pc

Je kunt apps voor iOS-apparaten opnieuw downloaden in iTunes en apps voor de computer in de Mac App Store.

In iTunes

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Klik in de rechterbovenhoek van het iTunes-venster op 'Apps'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het artikel dat je wilt downloaden en klik vervolgens op downloadsymbool in de rechterbovenhoek. De app wordt naar de bibliotheek gedownload.

In de Mac App Store

1. Open de Mac App Store.
  2. Klik boven in het venster op 'Aankopen'.
  3. Zoek de app die je wilt downloaden en klik rechts van de app op 'Installeer' of 'Download'. De app wordt naar de computer gedownload.

Lees meer over programma's opnieuw installeren die je in de Mac App Store hebt gekocht.

Op Apple TV (4e generatie)

1. Kies 'App Store' in het beginscherm.
  2. Kies 'Aankopen'.
  3. Zoek en selecteer de app die je opnieuw wilt downloaden.
  4. Selecteer installatiesymbool. De app wordt naar het apparaat gedownload.

Aankopen vanuit apps opnieuw downloaden

Sommige aankopen vanuit apps, zoals credits of hints in een game, zijn verbruikbaar. Dit betekent dat je ze kunt opgebruiken. Je kunt alleen niet-verbruikbare aankopen herstellen. Lees meer over aankopen vanuit apps.

Een boek opnieuw downloaden

Je kunt boeken opnieuw downloaden in iBooks op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac (met OS X Mavericks of later) of in iTunes op een pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iBooks-app.
    Tik op 'Winkel' als je iBooks 3.2 of lager gebruikt.
  2. Tik op 'Aankopen' aan de onderkant van het scherm en tik vervolgens op 'Boeken'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek het boek dat je wilt downloaden en tik vervolgens op downloadsymbool. Het boek wordt naar je apparaat gedownload.

Op een Mac

1. Open iBooks.
  2. Log in met je Apple ID als je dat nog niet hebt gedaan: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'Account' > 'Log in'.
  3. Klik op 'iBooks Store'.
  4. Klik onder 'Direct naar' rechts in het iBooks Store-venster op 'Aankopen'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het boek dat je wilt downloaden en klik op downloadsymbool in de rechterbovenhoek. Het boek wordt naar de bibliotheek gedownload.

Op een pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies in de menubalk boven in het iTunes-venster het menu 'Account' > 'Aankopen'.

4. Klik rechts boven in het scherm op 'Boeken'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het artikel dat je wilt downloaden en klik vervolgens op downloadsymbool in de rechterbovenhoek. Het boek wordt naar de bibliotheek gedownload.

Een audioboek opnieuw downloaden

Je kunt audioboeken opnieuw downloaden naar iBooks op een iPhone, iPad, iPod touch (iOS 8.4 of hoger) of in iTunes op een Mac of een pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iBooks-app.
    Tik op 'Winkel' als je iBooks 3.2 of lager gebruikt.
  2. Tik op 'Aankopen' aan de onderkant van het scherm en tik vervolgens op 'Audioboeken'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek het audioboek dat je wilt downloaden en tik vervolgens op downloadsymbool. Het audioboek wordt gedownload naar je apparaat.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Klik in de rechterbovenhoek van het iTunes-venster op 'Audioboeken'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het artikel dat je wilt downloaden en klik vervolgens op downloadsymbool in de rechterbovenhoek. De app wordt naar de bibliotheek gedownload.

Beltonen of tonen

Als je een reservekopie van deze artikelen op een Mac of pc hebt gemaakt, kun je ze synchroniseren naar een iOS-apparaat. Je kunt deze artikelen niet opnieuw downloaden.

Lees hoe je ontbrekende tonen herstelt op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8.1.1.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.