Apps, muziek, films, tv-programma's en boeken opnieuw downloaden

Zoek naar het item in uw aankopen en download het vervolgens opnieuw naar uw apparaat. Als u het item niet ziet in uw aankopen, kunt u hier lezen wat u moet doen.

Voordat u begint

Als u vragen hebt over de facturering, betalingen en abonnementen, kunt u hier om hulp vragen. U kunt ook uw aankoopgeschiedenis bekijken voor meer informatie over eerdere aankopen.

Apps opnieuw downloaden

iPhone, iPad en Apple Watch met lijsten met apps met daarnaast de downloadknop.

Games die u met een Apple Arcade-abonnement speelt, worden niet weergegeven in uw aankopen. Om een game uit Apple Arcade opnieuw te downloaden, zoekt u naar de game en downloadt u deze opnieuw.

Apps opnieuw downloaden op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en tik onderaan het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op de inlogknop  of op uw foto bovenaan het scherm. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  3. Tik op 'Aankopen'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, tikt u op 'Mijn aankopen' of kiest u de naam van een gezinslid om materiaal te zien dat hij of zij heeft gekocht.
  4. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  5. Zoek de app die u wilt downloaden, en tik vervolgens op de downloadknop Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

Apps opnieuw downloaden op een Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik op de inlogknop  of op uw foto in de navigatiekolom. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  3. Zoek de app die u wilt downloaden.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Gekocht door' om zijn of haar aankopen te zien.
  4. Klik op de downloadknop  voor de app. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

Apps opnieuw downloaden op een Apple Watch

1. Open de App Store op de Apple Watch.
  2. Scrol helemaal naar beneden, tik op  'Account' en vervolgens op 'Aankopen'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, tikt u op 'Mijn aankopen' of kiest u de naam van een gezinslid om materiaal te zien dat hij of zij heeft gekocht.
  3. Zoek de app die u wilt downloaden, en tik vervolgens op de downloadknop Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

Apps opnieuw downloaden op een Apple TV

1. Kies 'App Store' in het beginscherm.
  2. Kies 'Aankopen'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid selecteren om zijn of haar aankopen te zien.
  3. Zoek en selecteer de app die u opnieuw wilt downloaden.
  4. Selecteer de downloadknop . Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

U kunt geen apps opnieuw downloaden op een Apple TV (3e generatie of ouder).

Muziek opnieuw downloaden

iPhone en Mac met muziek die opnieuw kan worden gedownload, waaronder nummers van Ed Sheeran en Brittany Howard.

Als u een Apple Music-abonnement hebt, worden items die u downloadt om offline te beluisteren, niet weergegeven in uw aankoopgeschiedenis van de iTunes Store. U kunt 'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen voor toegang tot uw muziekbibliotheek en muziek die u hebt gedownload in Apple Music op al uw apparaten.

Muziek opnieuw downloaden op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  2. Op een iPhone of iPod touch tikt u in het menu onderaan het scherm op  'Meer'. Vervolgens tikt u op  'Aankopen'. Op een iPad tikt u gewoon op  'Aankopen'.
  3. Tik op 'Muziek' bovenaan het scherm.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt en wilt zien wat een gezinslid heeft gekocht, tikt u op de naam van het gezinslid.
  4. Zoek de muziek die u opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik op de downloadknop  voor het nummer of album. U kunt de muziek zoeken in de Muziek-app. Ziet u uw aankoop niet?

Muziek opnieuw downloaden op een Mac

1. Open de Muziek-app. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm 'Account' > 'Aankopen'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
  3. Zoek de muziek die u opnieuw wilt downloaden.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Aankopen' om de aankopen van dat gezinslid te zien.
  4. Klik op de downloadknop  voor het album of nummer. U kunt de muziek zoeken in de Muziek-app. Ziet u uw aankoop niet?

Muziek opnieuw downloaden in iTunes voor Windows

1. Open iTunes. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het iTunes-venster 'Account' > 'Aankopen'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
  3. Kies 'Muziek' in het menu in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.
  4. Zoek de muziek die u opnieuw wilt downloaden.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Aankopen' om de aankopen van dat gezinslid te zien.
  5. Klik op de downloadknop  voor het album of nummer. Ziet u uw aankoop niet?

Muziek beluisteren op andere apparaten

U kunt muziek van een iPhone synchroniseren met een Apple Watch.

Op een Apple TV, Android-apparaten en andere apparaten kunt u 'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen om naar nummers uit Apple Music of uw muziekbibliotheek te luisteren.

Films en tv-programma's opnieuw downloaden

iPhone en Mac met gekochte films, waaronder 'Free Solo', die opnieuw kunnen worden gedownload.

Apple TV-kanalen worden niet weergegeven in uw aankopen. Om afleveringen of films van een Apple TV-kanaal opnieuw te downloaden, zoekt u ze in de Apple TV-app en downloadt u ze opnieuw.

Wanneer u een film huurt, kunt u deze maar naar één apparaat per keer downloaden

Films en tv-programma's opnieuw downloaden op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  2. Op een iPhone of iPod touch tikt u in het menu onderaan het scherm op  'Meer'. Vervolgens tikt u op  'Aankopen'. Op een iPad tikt u gewoon op  'Aankopen'.
  3. Bovenaan het scherm tikt u op 'Films' of 'Tv-programma's'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt en wilt zien wat een gezinslid heeft gekocht, tikt u op de naam van het gezinslid.
  4. Zoek de film die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik op de downloadknop  voor de titel. Wanneer de download is voltooid, vindt u de film of het tv-programma in de Apple TV-app. Ziet u uw aankoop niet?

Films en tv-programma's opnieuw downloaden op een Mac

1. Open de Apple TV-app. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het venster 'Account' > 'Aankopen'.
  3. Zoek de film die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Aankopen' om de aankopen van dat gezinslid te zien.
  4. Klik op de downloadknop  voor het item. Ziet u uw aankoop niet?

Films en tv-programma's opnieuw downloaden in iTunes voor Windows

1. Open iTunes. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het iTunes-venster 'Account' > 'Aankopen'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
  3. Klik op 'Films' of 'Tv-programma's' in de bovenhoek van het iTunes-venster.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Aankopen' om de aankopen van dat gezinslid te zien.
  4. Zoek de film die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en klik op de downloadknop  voor het item. Ziet u uw aankoop niet?

Films en tv-programma's opnieuw downloaden op andere apparaten

Op andere apparaten zoals smart-tv's streamt u films en tv-programma's, dus u hoeft ze niet opnieuw te downloaden. Om eerdere aankopen te streamen, opent u de Apple TV-app en gaat u naar uw bibliotheek.

Boeken of audioboeken opnieuw downloaden

iPhone en Mac met gekochte boeken, waaronder 'Dare to lead', die opnieuw kunnen worden gedownload.

Als u een bericht ziet dat een audioboek niet meer via Apple Books te koop is, kunt u twee dingen proberen:

• Als u het item eerder al had gekocht, volgt u de stappen hieronder om het opnieuw te downloaden zonder extra kosten.
  • Als u het item niet eerder hebt gekocht, kunt u in de Book Store zoeken naar een bijgewerkte versie van hetzelfde audioboek.

Boeken en audioboeken opnieuw downloaden op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Boeken-app en tik onderaan het scherm op 'Lees ik nu'.
  2. Tik op de inlogknop  of op uw foto in de rechterbovenhoek van het scherm. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  3. Tik onder 'Mijn aankopen' op 'Boeken' of 'Audioboeken'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u op de naam van een gezinslid tikken om zijn of haar aankopen te zien.
  4. Tik op 'Niet op deze [apparaat]' en tik vervolgens op 'Alle boeken' of 'Alle audioboeken'.
  5. Zoek het boek of audioboek dat u wilt downloaden en tik vervolgens op de downloadknop Ziet u uw aankoop niet?

Boeken en audioboeken opnieuw downloaden op een Mac

1. Open de Boeken-app. Log in met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk gebruikt hebt bij de aankoop van het item.
  2. Klik op 'Book Store'.
  3. Klik onder 'Direct naar' op 'Aankopen'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u de naam van een gezinslid kiezen naast 'Aankopen' om de aankopen van dat gezinslid te zien.
  4. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  5. Zoek het boek dat u wilt downloaden en klik vervolgens op de downloadknop  in de hoek. Ziet u uw aankoop niet?

Audioboeken downloaden op andere apparaten

U kunt audioboeken van een iPhone toevoegen aan een Apple Watch.

Op een pc kunt u iTunes voor Windows gebruiken om audioboeken opnieuw te downloaden. Volg dezelfde stappen als bij het opnieuw downloaden van muziek, maar kies 'Audioboeken' in de bovenhoek van het paneel 'Aankopen'.

Meer over opnieuw downloaden

Als u het item dat u wilt downloaden niet ziet

Als er een probleem is wanneer u opnieuw downloadt

Andere items opnieuw downloaden

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.