iTunes- of Apple Music-cadeaubonnen en contentcodes inwisselen

Met het tegoed op een cadeaubon kun je muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, audioboeken, Apple Music-abonnementen, iCloud-opslagruimte en meer kopen.

iTunes-cadeaubon

iTunes-cadeaubon

Als je een iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaubon op je Apple ID gezet. Je kunt het tegoed in de iTunes Store, App Store of iBooks Store gebruiken. Je moet dan wel bij elke Store met dezelfde Apple ID inloggen. Het tegoed wordt gebruikt voor elke aankoop die je doet in de Store, totdat het tegoed op is.

Apple Music-cadeaubon

Apple Music-cadeaubon

Als je een Apple Music-cadeaubon inwisselt, kun je ervoor kiezen je tegoed direct op een individueel Apple Music-abonnement toe te passen. Als je geen abonnee bent van Apple Music en het tegoed toepast, word je automatisch aangemeld voor een abonnement*. Als je al abonnee bent van Apple Music en je tegoed toepast op een abonnement, wordt je abonnement verlengd met het aantal maanden dat op de cadeaubon staat.

Als je een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het item waarvoor de code geldt, automatisch gedownload op je apparaat.

*Als je nog nooit een Apple Music-abonnement hebt gehad, krijg je de gratis drie maanden bovenop het aantal maanden dat op de cadeaubon staat. De maanden van een Apple Music-abonnement op een Apple Music-cadeaubon kunnen niet worden bijgeschreven op een gezinsabonnement, studentenabonnementen en bundels via mobiele serviceprovider (via ondersteunde aanbieders).

Snel inwisselen

Klaar om in te wisselen?

Hulp nodig? Je kunt meer lezen over cadeaubonnen en codes of lezen wat je moet doen als je je iTunes- of Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

De inwisselcode zoeken

Als je een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, trek of kras je voorzichtig het label van de achterkant van de kaart af. Je ziet dan de verborgen code. Deze zestiencijferige code, die met een X begint, heb je nodig om een cadeaubon in te wisselen.

Afhankelijk van welke soort cadeaubon je hebt, staat het nummer op verschillende plaatsen. Hier zijn enkele voorbeelden:

Content- en aanbiedingscodes hebben mogelijk geen sticker, bestaan mogelijk niet uit zestien cijfers en beginnen mogelijk niet met een X.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op je apparaat op 'iTunes Store', 'iBooks Store' of 'App Store'.
  2. Scrol omlaag op het scherm Uitgelicht en tik op Wissel in.
  3. Log in met uw Apple ID. Lees wat je moet doen als je je Apple ID bent vergeten
  4. Tik op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren'. In sommige landen kun je cadeaubonnen inwisselen met een ingebouwde camera.
  5. Als je een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, voer je de code van zestien tekens (die begint met een X) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    Als je een aanbiedings- of contentcode hebt, voer je de code in die je op de achterkant van de cadeaubon vindt.
  6. Als je je Store-tegoed wilt gebruiken, tik je op 'Gereed'.
    Als je een aanbieding voor Apple Music krijgt, kies je 'Verleng je abonnement' om je code in te wisselen voor een aantal maanden gebruik van Apple Music. Als je deze liever inwisselt voor Store-tegoed, kies je 'Gebruik saldo voor iTunes of App Store'.

Lees wat je kunt doen als je een waarschuwingsbericht ziet of als je je iTunes- of Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Als je de code hebt ingewisseld, is wat er vervolgens gebeurt afhankelijk van het type cadeaubon of code dat je inwisselt:

• Als je een iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaubon op de Apple ID gezet die je gebruikt om items te kopen in de iTunes Store, iBooks Store en App Store.
  • Als je een Apple Music-cadeaubon inwisselt, wordt het tegoed toegevoegd aan je Apple Music-abonnement.
  • Als je een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het item waarvoor de code geldt, automatisch gedownload op je apparaat.

Als je ervoor kiest het saldo op je Apple Music-cadeaubon niet toe te passen op een abonnement, wordt het bedrag op je Apple ID gezet, net zoals bij een iTunes-cadeaubon.

Apple ID-tegoed wordt gebruikt bij elke aankoop die je in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music), net zo lang tot het op is. Lees hoe je kunt zien hoeveel tegoed je hebt.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Lees wat je moet doen als je je Apple ID bent vergeten
  3. Kies 'Account' > 'Wissel in' op de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Typ je wachtwoord en druk op de Return- of Enter-toets op het toetsenbord of klik op 'Log in'.
  5. Als je een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, voer je de code van zestien tekens (die begint met een X) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    Als je een aanbiedings- of contentcode hebt, voer je de code in die je op de achterkant van de cadeaubon vindt.
    In sommige landen kun je cadeaubonnen inwisselen met een ingebouwde camera.
  6. Klik op 'Wissel in'.
    Lees wat je kunt doen als je een waarschuwingsbericht ziet of als je je iTunes- of Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Als je de code hebt ingewisseld, is wat er vervolgens gebeurt afhankelijk van het type cadeaubon of code dat je inwisselt.

• Als je een iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaubon op de Apple ID gezet die je gebruikt om items te kopen in de iTunes Store, iBooks Store en App Store.
  • Als je een Apple Music-cadeaubon inwisselt, wordt het tegoed toegevoegd aan je Apple Music-abonnement.
  • Als je een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het item waarvoor de code geldt, automatisch gedownload op je apparaat.

Als je ervoor kiest het saldo op je Apple Music-cadeaubon niet toe te passen op een abonnement, wordt het bedrag op je Apple ID gezet, net zoals bij een iTunes-cadeaubon.

Apple ID-tegoed wordt gebruikt bij elke aankoop die je in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music), net zo lang tot het op is. Lees hoe je kunt zien hoeveel tegoed je hebt.

Op een Android-telefoon

1. Open de Apple Music-app en tik linksboven op het menusymbool .
  2. Tik op je Apple ID. Voer het wachtwoord van je Apple ID in als je hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op 'Wissel in'.
  4. Voer de code in die op de achterkant van de kaart staat en tik nogmaals op 'Wissel in'.

Over cadeaubonnen en codes

iTunes- of Apple Music-cadeaubonnen:

• Als je een iTunes- of Apple Music-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van het tegoed op de cadeaubon toegevoegd aan de Apple ID die je gebruikt om items te kopen in de iTunes Store, iBooks Store of App Store, of de Apple ID die je hebt gebruikt voor Apple Music. Je kunt Store-tegoed gebruiken voor aankopen in de Stores, voor extra iCloud-opslagruimte of voor aankopen vanuit apps, net zo lang tot het op is. Apple Music-tegoed wordt toegevoegd aan je Apple Music-abonnement. Als je ervoor kiest het saldo op je Apple Music-cadeaubon niet toe te passen op een abonnement, wordt het bedrag op je Apple ID gezet, net zoals bij een iTunes-cadeaubon.
  • Als je een iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt je accountsaldo automatisch bijgewerkt in de iTunes Store, App Store of iBooks Store. Je moet wellicht uitloggen en opnieuw inloggen bij al je apparaten om het tegoed weer te geven. Je tegoed staat vermeld onder je Apple ID.
  • Als je een Apple Music-cadeaubon hebt ingewisseld, wordt het abonnementtegoed toegevoegd aan het Apple Music-abonnement dat is gekoppeld aan je Apple ID. Lees hoe je informatie over je Apple Music-abonnement kunt bekijken.
  • Als je een iTunes- of Apple Music-cadeaubon via e-mail hebt ontvangen, klik je in de e-mail op 'Wissel nu in' om het tegoed in te wisselen.
  • Als je je Store-tegoed gebruikt om te betalen voor iCloud-opslagruimte, moet je toch een creditcard geregistreerd hebben.

Contentcodes en aanbiedingscodes:

• Je kunt content- en aanbiedingscodes inwisselen voor specifieke items in de iTunes Store, iBooks Store of App Store op je iPhone, iPad of iPod touch.
  • Alle content- of aanbiedingscodes kunnen in iTunes voor Mac of Windows worden ingewisseld, behalve codes die specifiek voor de Mac App Store zijn. Content- of aanbiedingscodes voor de Mac App Store kun je inwisselen in de Mac App Store. iBooks-codes kun je ook inwisselen in iBooks voor Mac.

Andere cadeaubonnen:

Meer informatie

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.