App Store- en iTunes-cadeaubonnen, Apple Music-cadeaubonnen en contentcodes inwisselen

U kunt cadeaubonnen inwisselen om Store-tegoed toe te voegen aan uw Apple ID en dan dat tegoed gebruiken om aankopen te doen in de App Store of iTunes Store, of om uw iCloud-opslag te upgraden.

Afhankelijk van het type cadeaubon dat u hebt, krijgt u mogelijk verschillende keuzes wanneer u gaat inwisselen:

• Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt, kunt u deze inwisselen voor Store-tegoed.
  • Als u een Apple Music-cadeaubon hebt, kunt u deze inwisselen voor een Apple Music-abonnement1 of voor Store-tegoed.

U kunt ook promotiecontentcodes inwisselen voor specifieke items in de App Store, iTunes Store of iBooks Store.

Een cadeaubon of code inwisselen

Als u niet bent ingelogd bij uw apparaat met de Apple ID waaraan u Store-tegoed wilt toevoegen, volgt u de stappen voor inwisselen hierna. Lees wat u moet doen als uw bon inactief is, al is ingewisseld of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

1 Als u nooit abonnee van Apple Music bent geweest en een Apple Music-cadeaubon inwisselt, krijgt u uw proefabonnement (indien van toepassing) naast het aantal maanden dat de bon waard is. De maanden van een Apple Music-abonnement op een Apple Music-cadeaubon kunnen niet worden bijgeschreven op een gezinsabonnement, studentenabonnement of abonnement via een bundel met uw mobiele serviceproviders (via ondersteunde aanbieders).

De inwisselcode zoeken

Wanneer u probeert een cadeaubon in te wisselen, wordt u gevraagd naar de inwisselcode van de bon. Trek of kras voorzichtig het label van de achterkant van de cadeaubon af. U ziet dan een 16-cijferige verborgen code die begint met een X.

Promotiecontentcodes hebben mogelijk geen sticker, bestaan mogelijk niet uit zestien tekens en beginnen mogelijk niet met een X.

Als u een oudere bon hebt, kan het getal ergens anders staan. Hier volgen enkele voorbeelden:

iPhone, iPad, iPod touch

1. Open de App Store-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik op 'Vandaag' en tik vervolgens op  of op uw foto in de hoek rechtsboven.
  3. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in' en log in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  4. Als u de camera in uw iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken om uw cadeaubon toe te voegen, tikt u op 'Gebruik camera'. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen.
    Als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt, of als u een oudere bon hebt, moet u de bon mogelijk handmatig invoeren: tik op 'U kunt uw code ook handmatig invoeren' en volg de aanwijzingen.
    • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de zestiencijferige code (die met een X begint) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    • Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.
  5. Tik op 'Gereed'.

Meer informatie over wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Store-tegoed voor uw Apple ID wordt gebruikt bij elke aankoop die u in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music) en voor iCloud-opslag, net zo lang tot het op is. Meer informatie over hoe u uw Store-tegoed bekijkt.

Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Wissel in' op de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Log in met uw Apple ID.
  4. Als u de camera in uw computer wilt gebruiken om uw cadeaubon in te wisselen, klikt u op 'Gebruik camera'. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen.
    Als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt, of als u een oudere bon hebt, moet u de bon mogelijk handmatig invoeren in het vak onder 'U kunt uw code ook handmatig invoeren'. Volg vervolgens de aanwijzingen. Klik op 'Wissel in' wanneer u klaar bent.
    • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de zestiencijferige code (die met een X begint) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    • Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.

Meer informatie over wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Store-tegoed voor uw Apple ID wordt gebruikt bij elke aankoop die u in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music) en voor iCloud-opslag, net zo lang tot het op is. Meer informatie over hoe u uw Store-tegoed bekijkt.

Android-telefoon

U kunt Apple Music-cadeaubonnen inwisselen op uw Android-telefoon.

1. Open de Apple Music-app en tik op .
  2. Tik op uw Apple ID. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in als u hierom wordt gevraagd. Als u een Apple Music-profiel hebt geconfigureerd, veegt u omhoog om bij de onderkant van de pagina te komen en tikt u op 'Toon account'.
  3. Tik op 'Wissel in' op de pagina 'Account'.
  4. Voer de code in die op de achterkant van de bon staat en tik nogmaals op 'Wissel in'.

Meer informatie

De functionaliteit van de App Store en iTunes Store kan verschillen per land of regio.