App Store- en iTunes-cadeaubonnen, Apple Music-cadeaubonnen en contentcodes inwisselen

Met het tegoed op een cadeaubon kunt u muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, audioboeken, Apple Music-abonnementen, iCloud-opslagruimte en meer kopen.

App Store- en iTunes-cadeaubon

Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaubon op uw Apple ID gezet. U kunt het tegoed in de iTunes Store, App Store of iBooks Store gebruiken. U moet dan wel bij elke Store met dezelfde Apple ID inloggen. Het tegoed wordt gebruikt voor elke aankoop die u doet in de Store, totdat het tegoed op is.

Apple Music-cadeaubon

Als u een Apple Music-cadeaubon inwisselt, kunt u ervoor kiezen uw tegoed direct op een individueel Apple Music-abonnement toe te passen. Als u geen abonnee bent van Apple Music en het tegoed toepast, wordt u automatisch aangemeld voor een abonnement. Als u al Apple Music-abonnee bent en u uw tegoed gebruikt voor een abonnement, wordt uw abonnement verlengd met het aantal maanden dat op de cadeaubon staat.

Als u een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het item waarvoor de code geldt, automatisch gedownload op uw apparaat.

Meer informatie over cadeaubonnen en codes of lees wat u moet doen als uw cadeaubon inactief is, al is ingewisseld of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Als u niet eerder een Apple Music-abonnement hebt gehad, krijgt u de gratis maanden van de proefperiode bovenop het aantal maanden dat op de cadeaubon staat. De maanden van een Apple Music-abonnement op een Apple Music-cadeaubon kunnen niet worden bijgeschreven op een gezinsabonnement, studentenabonnementen en bundels via mobiele serviceproviders (via ondersteunde aanbieders).

De inwisselcode zoeken

Trek of kras voorzichtig het label van de achterkant van de cadeaubon af. U ziet dan de verborgen code. Deze zestiencijferige code, die met een X begint, hebt u nodig om een cadeaubon in te wisselen.

Als u een oudere bon hebt, kan het getal ergens anders staan. Hier volgen enkele voorbeelden:

Content- en aanbiedingscodes hebben mogelijk geen sticker, bestaan mogelijk niet uit zestien cijfers en beginnen mogelijk niet met een X.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Op uw iPhone, iPad, iPod touch tikt u op App Store. U kunt ook de inwisselpagina openen en verder gaan naar stap 5.
  2. Tik op 'Vandaag' en tik op het symbool van uw Apple ID.
  3. Tik op 'Wissel in'.
  4. Log in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  5. Als u de camera in uw iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken om uw cadeaubon toe te voegen, tikt u op 'Gebruik camera'. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen. Als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt of als u een oudere kaart hebt, moet u de bon wellicht handmatig invoeren.
  6. Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de zestiencijferige code (die met een X begint) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.
  7. Als u uw Store-tegoed wilt gebruiken, tikt u op 'Gereed'.
    Als u een aanbieding voor Apple Music krijgt, kiest u 'Verleng je abonnement' om uw code in te wisselen voor een aantal maanden gebruik van Apple Music. Als u deze liever inwisselt voor Store-tegoed, kiest u 'Gebruik saldo voor iTunes of App Store'.

Meer informatie over wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Apple ID-tegoed wordt gebruikt bij elke aankoop die u in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music), net zo lang tot het op is. Lees hoe u kunt zien hoeveel tegoed u hebt.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Voer nogmaals uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de Return- of Enter-toets op het toetsenbord of klik op 'Log in'.
  5. Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de zestiencijferige code in die op de achterkant van de kaart staat. De code begint met een X.
    Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt. In sommige landen en regio's kunt u klikken op 'Gebruik camera' en de camera van uw apparaat gebruiken om het volledige zwarte focusvakje om de inwisselcode weer te geven.
    Als u een oudere cadeaubon hebt, als uw camera de inwisselcode niet kan lezen of als er geen focusvakje om de inwisselcode staat, tikt u op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren'.
  6. Klik op 'Wissel in'.

Meer informatie over wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Apple ID-tegoed wordt gebruikt bij elke aankoop die u in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music), net zo lang tot het op is. Lees hoe u kunt zien hoeveel tegoed u hebt.

Op een Android-telefoon

1. Open de Apple Music-app en tik op .
  2. Tik op uw Apple ID. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Als u Apple Music-abonnee bent, scrolt u naar de onderkant van de pagina en tikt u op 'Toon account'.
    Als u nog geen Apple Music-abonnee bent, gaat u verder met stap 5.
  4. Tik op 'Wissel in'.
  5. Voer de code in die op de achterkant van de kaart staat en tik nogmaals op 'Wissel in'.

Over cadeaubonnen en codes

Digitale cadeaubonnen:

• Als u via e-mail een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon hebt ontvangen, klikt u op 'Wissel nu in' om het tegoed in te wisselen.

Contentcodes en aanbiedingscodes:

• U kunt content- en aanbiedingscodes inwisselen voor specifieke items in de iTunes Store, iBooks Store of App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  • Alle content- of aanbiedingscodes kunnen worden ingewisseld in iTunes voor Mac of Windows, behalve codes die specifiek zijn voor de App Store op uw Mac. Content- of aanbiedingscodes voor de Mac App Store kunt u inwisselen in de App Store op de Mac. iBooks-codes kunt u ook inwisselen in iBooks voor Mac.
  • Als u probeert een Apple Music-aanbiedingscode in te wisselen, moet de code ofwel overeenkomen met het type abonnement dat u al hebt, zoals een individuele aanbiedingscode voor een individueel abonnement, ofwel moet u zich aanmelden voor Apple Music met het type abonnement dat staat vermeld op de aanbiedingscode.

Andere cadeaubonnen:

Meer informatie

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.