iTunes- en Apple Music-cadeaubonnen en -codes inwisselen

Met een iTunes- of Apple Music-cadeaubon, een contentcode of een aanbiedingscode kunt u muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, audioboeken, Apple Music-abonnementen en meer verkrijgen.

Snel inwisselen

Klaar om in te wisselen? Open iTunes met deze koppeling om uw cadeaubon of -code nu in te wisselen.

Hulp nodig? Lees meer over cadeaubonnen en codes of over wat u kunt doen als u uw iTunes- of Apple Music-cadeaubon of -code niet kunt inwisselen.

De inwisselcode zoeken

Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, trekt of krast u voorzichtig het label van de achterkant van de kaart af. U ziet dan de verborgen code. U hebt deze code van zestien tekens, die met een X begint, nodig om de cadeaubon in te wisselen.

Waar het nummer precies staat, verschilt per type cadeaubon. Hier volgen enkele voorbeelden:

Content- en aanbiedingscodes hebben mogelijk geen sticker, bestaan mogelijk niet uit zestien tekens en beginnen mogelijk niet met een X.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op het apparaat op 'iTunes', 'App Store' of 'iBooks'. Het bedrag van een iTunes- of Apple Music-cadeaubon wordt opgeteld bij het saldo van uw Apple ID. U kunt het dus gebruiken in alle Stores, als u daar maar inlogt met dezelfde Apple ID.
  2. Scrol omlaag op het scherm 'Uitgelicht' en tik op 'Wissel in'.
  3. Log in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten.
  4. Tik op ‘U kunt codes ook handmatig invoeren’. In sommige landen kunt u cadeaubonnen inwisselen met behulp van een ingebouwde camera.
  5. Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de code van zestien tekens (die begint met een X) in die op de achterkant van de kaart staat.
    Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de kaart vindt.
  6. Tik op 'Wissel in'. Lees wat u kunt doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw iTunes- of Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Wat er gebeurt nadat u de code hebt ingewisseld, is afhankelijk van het type code:

iTunes- of Apple Music-cadeaubon

Het saldo van uw account wordt automatisch bijgewerkt.

Content- of aanbiedingscode

Het item dat bij de code hoort, wordt automatisch gedownload.

Het bedrag van de iTunes- of Apple Music-cadeaubon wordt opgeteld bij het tegoed van de Apple ID die u gebruikt om artikelen te kopen bij de iTunes Store, de App Store en de iBooks Store. Uw tegoed wordt gebruikt bij elke aankoop die u in deze Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music), net zo lang tot het op is. Lees hoe u kunt zien hoeveel tegoed u hebt.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  3. Kies 'Account' > 'Wissel in' (Mac) of 'Inwisselen' (Windows) op de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.

Als u Windows gebruikt en de menubalk niet ziet, leest u hoe u deze inschakelt.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Log in' (Mac) of 'Inloggen' (Windows).
  5. Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de code van zestien tekens (die begint met een X) in die op de achterkant van de kaart staat.
    Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de kaart vindt.
    In sommige landen kunt u cadeaubonnen inwisselen met behulp van een ingebouwde camera.
  6. Klik op 'Wissel in' (Mac) of 'Inwisselen' (Windows).
    Lees wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of een iTunes Store-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Nadat u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt ingewisseld, wordt het saldo van uw account automatisch bijgewerkt. Nadat u een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het artikel waarvoor de code geldt, automatisch gedownload.

Het bedrag van de iTunes- of Apple Music-cadeaubon wordt opgeteld bij het tegoed van de Apple ID die u gebruikt om artikelen te kopen bij de iTunes Store, de App Store en de iBooks Store. Uw tegoed wordt gebruikt bij elke aankoop die u in deze winkels doet (inclusief abonnementen op Apple Music), net zo lang tot het op is. Lees hoe u kunt zien hoeveel tegoed u hebt.

Op een Android-telefoon

1. Open de Apple Music-app en tik op het menusymbool  in de linkerbovenhoek.
  2. Tik op uw Apple ID. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op 'Wissel in'.
  4. Voer de code in die op de achterkant van de kaart staat en tik nogmaals op 'Wissel in'.

Over cadeaubonnen en codes

iTunes- of Apple Music-cadeaubonnen:

• Wanneer u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaubon opgeteld bij het tegoed van de Apple ID die u gebruikt om artikelen te kopen bij de iTunes Store. U kunt het op elk moment gebruiken voor aankopen in de iTunes Store, App Store of iBooks Store of voor de betaling van Apple Music-abonnementen en abonnementen en aankopen vanuit apps.
  • Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon via e-mail hebt ontvangen, klikt u in de e-mail op 'Wissel nu in' om het tegoed in te wisselen.
  • Nadat u een cadeaubon hebt ingewisseld, wordt het saldo van uw account in de iTunes Store, de App Store of iBooks Store automatisch bijgewerkt. U moet wellicht uitloggen en opnieuw inloggen bij al uw apparaten om het tegoed weer te geven. U vindt het tegoed onder uw Apple ID.

Contentcodes en aanbiedingscodes:

• U kunt content- en aanbiedingscodes voor specifieke onderdelen in de iTunes Store, App Store of iBooks Store inwisselen op een iPhone, iPad of iPod touch.
  • Alle content- of aanbiedingscodes kunnen in iTunes voor Mac of Windows worden ingewisseld, behalve de codes die specifiek voor de Mac App Store zijn. Content- of aanbiedingscodes voor de Mac App Store kunt u inwisselen in de Mac App Store. iBooks-codes kunt u ook inwisselen in iBooks voor Mac.

Andere cadeaubonnen:

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: