App Store- en iTunes-cadeaubonnen en contentcodes inwisselen

U kunt cadeaubonnen inwisselen om Store-tegoed toe te voegen aan uw Apple ID en dat tegoed vervolgens gebruiken om aankopen te doen in de App Store, iTunes Store of Apple Books, om u te abonneren op Apple Music of om uw iCloud-opslag te upgraden.

Een App Store- en iTunes-cadeaubon en een Apple Music-cadeaubon

Afhankelijk van het bedrag op de cadeaubon*, kunt u deze inwisselen voor maanden van een persoonlijk Apple Music-abonnement. Ontdek wat u kunt doen als u een Apple Store-cadeaubon hebt of niet zeker weet welk type cadeaubon u hebt.

U kunt ook promotiecodes inwisselen voor specifieke items in de App Store, de iTunes Store of de Book Store in Apple Books.

Een cadeaubon of code inwisselen

Als u niet bent ingelogd bij uw apparaat met de Apple ID waaraan u tegoed wilt toevoegen, volgt u de stappen voor inwisselen hieronder. Lees wat u kunt doen als u een waarschuwingsbericht ziet of een App Store- en iTunes-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen

* App Store- en iTunes-cadeaubonnen zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Hier leest u of het in uw land of regio mogelijk is om uw Apple ID-saldo te verhogen met een cadeaubon.

De inwisselcode zoeken

Wanneer u probeert een cadeaubon in te wisselen, wordt u gevraagd naar de inwisselcode van de bon. Trek of kras voorzichtig het label van de achterkant van de cadeaubon af. U ziet nu een 16-cijferige code, die begint met een X. Als uw code beschadigd of onleesbaar is, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Voorbeeld van een iTunes-cadeaubon met een 16-cijferige code

Promotiecodes zijn mogelijk niet afgedekt met een sticker, bestaan mogelijk niet uit 16 cijfers en beginnen mogelijk niet met een X.

Als u een oudere bon hebt, kan het getal ergens anders staan. Hier volgen enkele voorbeelden:

Een iTunes-cadeaubon met de 16-cijferige code in de rechterbovenhoek

Een iTunes-cadeaubon met de 16-cijferige code in het midden

Een iTunes-cadeaubon met de 16-cijferige code rechts, boven de streepjescode

iPhone met de functie 'Gebruik camera'

iPhone, iPad, iPod touch

1. Open de App Store-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik op 'Vandaag' en vervolgens op de knop 'Mijn account' of op uw foto in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in' en log in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  4. Als u de camera in uw iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken om uw cadeaubon toe te voegen, tikt u op 'Gebruik camera'. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen.
    Als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt, of als u een oudere cadeaubon hebt, moet u de bon mogelijk handmatig invoeren. Tik in dat geval op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren' en volg de aanwijzingen.
    • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt, voert u de code van zestien tekens (die begint met een X) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    • Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.
  5. Tik op 'Gereed'.

Meer informatie over wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Mac of pc

1. Open iTunes of de App Store.
  2. App Store: log in met uw Apple ID, klik op uw naam of uw foto in de linkerbenedenhoek en vervolgens op 'Wissel cadeaubon in'.
    iTunes: kies in de menubalk bovenaan het scherm of het iTunes-venster 'Account' > 'Wissel in' en log in met uw Apple ID.Het menu 'Account' in iTunes, met 'Wissel in' geselecteerd
  3. Als u de camera in uw computer wilt gebruiken om uw cadeaubon in te wisselen, klikt u op 'Gebruik camera'. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen.
    Als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt, of als u een oudere bon hebt, moet u de bon mogelijk handmatig invoeren in het vak onder 'Je kunt de code ook handmatig inwisselen'. Volg vervolgens de aanwijzingen. Klik op 'Wissel in' wanneer u klaar bent.
    • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt, voert u de code van zestien tekens (die begint met een X) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    • Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.

Lees hoe u kunt bekijken wat uw Apple ID-saldo is nadat u de bon hebt ingewisseld. Lees wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of een App Store- en iTunes-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Android-telefoon

Op uw Android-telefoon kunt u App Store- en iTunes-cadeaubonnen inwisselen voor maanden van een persoonlijk Apple Music-abonnement.

1. Open de Apple Music-app.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Bibliotheek', 'Voor jou', 'Ontdekken' of 'Radio'.
  3. Tik op de menuknop de knop 'Sorteeropties' en vervolgens op 'Accountinstellingen'. Als u 'Accountinstellingen' niet ziet, tikt u op 'Instellingen' en dan op 'Log in' en logt u in met uw Apple ID. Vervolgens tikt u op de terug-knop de knop 'Navigeer omhoog' en tikt u opnieuw op de menuknop de knop 'Sorteeropties'.
  4. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in'.
  5. Voer de code in die op de achterkant van de kaart staat en tik opnieuw op 'Wissel in'.

Het is mogelijk dat u wordt gevraagd de cadeaubon in te wisselen voor maanden abonnement. Als u deze optie niet selecteert, wordt de cadeaubon ingewisseld voor Apple ID-tegoed, dat dan iedere maand wordt gebruikt tot dit niet meer voldoende is om de volgende maand te betalen.

Meer informatie

De functionaliteit van de App Store en iTunes Store kan verschillen per land of regio. Meer informatie over wat er in uw land of regio beschikbaar is.