Een kind naar een andere groep verplaatsen met 'Delen met gezin'

U kunt een kind dat jonger is dan 13 jaar niet verwijderen uit uw gezinsgroep, maar u kunt het kind wel verplaatsen naar een andere groep of de account van het kind verwijderen.

Als het kind al deel uitmaakt van uw gezinsgroep

U kunt het gezinshoofd van een andere gezinsgroep vragen om het kind uit te nodigen voor diens groep. Nadat diegene het kind heeft uitgenodigd, ontvangt u een melding. U kunt het verzoek goedkeuren of de volgende stappen uitvoeren:

• Tik op de iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen'. Zoek onder uw naam naar een melding over een verzoek voor verplaatsing naar een andere gezinsgroep. Tik op die melding en volg de instructies op het scherm.
  • Kies op de Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Zoek onder uw naam naar een melding waarin staat dat het kind is uitgenodigd voor 'Delen met gezin'. Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm. Kies in macOS Mojave of lager het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud' en vervolgens op 'Beheer gezin'.

Nadat u het verzoek hebt goedgekeurd, wordt het kind verplaatst van uw gezinsgroep naar de andere gezinsgroep. Lees wat er gebeurt wanneer een gezinslid een gezinsgroep verlaat.

* Leeftijd verschilt per land of regio.

Als u een kind wilt uitnodigen om lid te worden van uw gezinsgroep

Nadat u de uitnodiging hebt verzonden, moet het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek goedkeuren op de eigen iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Vervolgens wordt het kind van de huidige gezinsgroep naar uw gezinsgroep verplaatst.

Een kind uitnodigen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam en daarna op 'Delen met gezin'.
  3. Tik op 'Voeg lid toe'.
    iPhone met de knop 'Voeg gezinslid toe' onder de namen van andere gezinsleden.
  4. Tik op 'Nodig anderen uit'.
  5. Tik op 'Nodig persoonlijk uit'.
  6. Vraag het kind om zijn of haar Apple ID en wachtwoord in te voeren. Lees wat u moet doen als het kind het wachtwoord is vergeten.
  7. Volg de stappen op het scherm.
  8. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, geeft u ouderlijke toestemming en geeft u een geldige betaalmethode op.

Als u de status van het verzoek wilt controleren, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op uw naam. Tik vervolgens op 'Delen met gezin' en op de naam van het kind.

Een kind uitnodigen vanaf een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op de knop 'Voeg toe' .
  3. Klik op 'Nodig anderen uit'.
    Mac met de knop 'Nodig anderen uit'.
  4. Klik op 'Nodig persoonlijk uit' en klik vervolgens op 'Ga door'.
  5. Vraag het kind om zijn of haar Apple ID en wachtwoord in te voeren. Lees wat u moet doen als het kind het wachtwoord is vergeten.
  6. Volg de stappen op het scherm.
  7. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, geeft u ouderlijke toestemming en geeft u een geldige betaalmethode op.

Als u de status van het verzoek wilt controleren, opent u 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens op de naam van het kind.

Als u macOS Catalina gebruikt

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op de knop 'Voeg toe' .
  3. Vraag het kind om zijn of haar Apple ID en wachtwoord in te voeren. Lees wat u moet doen als het kind het wachtwoord is vergeten.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, geeft u ouderlijke toestemming en geeft u een geldige betaalmethode op.

Als u de status van het verzoek wilt controleren, opent u 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens op de naam van het kind.

Als u macOS Mojave of eerder gebruikt

1. Kies in de menubalk boven aan uw computerscherm het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Klik achtereenvolgens op 'Beheer gezin' en op de knop 'Voeg toe' .
  3. Vraag het kind om zijn of haar Apple ID en wachtwoord in te voeren. Lees wat u moet doen als het kind het wachtwoord is vergeten.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, geeft u ouderlijke toestemming en geeft u een geldige betaalmethode op.

Als u de status van het verzoek wilt controleren, opent u 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud', 'Delen met gezin' en de naam van het kind.