Een kind naar een andere groep verplaatsen met 'Delen met gezin'

Hoewel u een kind jonger dan 131 jaar niet uit een gezinsgroep kunt verwijderen, kunt u het verplaatsen naar een andere groep.

Als het kind al deel uitmaakt van gezinsgroep

U kunt het gezinshoofd van een andere gezinsgroep vragen het kind uit te nodigen. Nadat het andere gezinshoofd het verzoek heeft verstuurd, krijgt u een melding. U kunt het verzoek goedkeuren of de volgende stappen uitvoeren:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger:
    • Tik in iOS 10.3 of hoger op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Uitnodigingen'.
    • Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Uitnodigingen'.
  • Op een Mac met OS X Yosemite of hoger kiest u het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Klik achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Beheer gezin'.

Nadat u het verzoek hebt geaccepteerd, wordt het kind verplaatst van uw gezinsgroep naar de andere gezinsgroep.

Lees wat er gebeurt wanneer een gezinslid een gezinsgroep verlaat.

Als u een kind wilt uitnodigen om lid van uw gezinsgroep te worden

Nadat u het verzoek hebt verstuurd, ontvangt het huidige gezinshoofd van het kind een melding op zijn iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Nadat dit gezinshoofd het verzoek heeft goedgekeurd, moet u uw toestemming als ouder en een geldige betaalmethode geven. Vervolgens wordt het kind verplaatst van de huidige gezinsgroep naar uw gezinsgroep.

Geldige betaalmethoden zijn onder andere creditcards, betaalkaarten en land- of regiospecifieke methoden. Leer meer over geldige betaalmethoden en hoe u uw betaalmethode voor Apple ID kunt wijzigen of verwijderen.

Een kind uitnodigen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.
  2. Tik op 'Voeg gezinslid toe'.
    Scherm 'Delen met gezin' op een iPhone
  3. Tik op 'Nodig persoonlijk uit'.
  4. Volg de stappen op het scherm.

U kunt de status van het verzoek controleren onder de naam van het kind in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.

Als u iOS 10.3 of lager gebruikt

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik op 'Voeg gezinslid toe'.
  3. Voer de Apple ID en het wachtwoord van het kind in.
  4. Volg de stappen op het scherm.

U kunt de status van het verzoek controleren onder de naam van het kind in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Gezin'. In iOS 10.2 of lager kunt u de status controleren in 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.

Een kind uitnodigen vanaf een Mac

1. Kies in de menubalk boven in het computerscherm Apple () > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Klik achtereenvolgens op 'Beheer gezin' en op knop 'Voeg toe'.
    Het scherm 'Voeg gezinslid toe' op een Mac
  3. Voer de Apple ID en het wachtwoord van het kind in.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Controleer de status van het verzoek onder de naam van het kind in 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Beheer gezin'.

1 Kinderen jonger dan 13 jaar kunnen niet worden verwijderd uit een gezinsgroep. Leeftijd verschilt per land of regio.