OS X Server: de optie 'suid' inschakelen voor toewijzingen met Automounter in OS X Mavericks

Automounter past standaard de optie 'nosuid' toe op alle toewijzingsvermeldingen in OS X Mavericks. U kunt indien gewenst de optie 'suid' toestaan.

Wijzig het bestand /etc/autofs.conf met de instructies in dit artikel om de optie 'suid' toe te staan:

1. Wijzig de regel die 'AUTOMOUNTD_NOSUID=TRUE' tot 'AUTOMOUNTD_NOSUID=FALSE' bevat.

2. Herstart.

De optie 'suid' wordt nu toegepast als deze verschijnt in de individuele toewijzingsrecords of in de standaardrecords die ook zijn ingesteld in /etc/autofs.conf met de regel 'AUTOMOUNTD_MNTOPTS='.