Tekst invoeren op een Apple TV

U kunt uw stem, uw afstandsbediening of een iPhone, iPad of iPod touch in de buurt gebruiken om gebruikersnamen, wachtwoorden en meer in te voeren wanneer u een schermtoetsenbord op uw Apple TV ziet.

Tekst invoeren op een Apple TV met uw afstandsbediening

Om tekst in te voeren, kunt u de Siri Remote of Apple Remote gebruiken1 die bij uw Apple TV is geleverd. Als u niet precies weet hoe u de afstandsbediening moet gebruiken, leest u hier hoe dat moet.

1. Selecteer met de afstandsbediening een tekstveld op de Apple TV.
  2. Wacht tot er een schermtoetsenbord verschijnt en selecteer vervolgens de toetsenbordoptie die u wilt gebruiken. Selecteer bijvoorbeeld 'ABC' voor een toetsenbord met hoofdletters of 'abc' voor een toetsenbord met kleine letters.Het scherm van een Apple TV met een tekstveld en daaronder een schermtoetsenbord.
  3. Om een teken in te voeren, gebruikt u de afstandsbediening om het teken op het scherm te markeren. Vervolgens selecteert u het. Als u het ingevoerde teken wilt wissen, selecteert u .

Wilt u snel schakelen tussen verschillende typen toetsenborden, zoals hoofdletters en kleine letters? Druk dan op de afspeel-/pauzeknop  van de afstandsbediening. Als u een Apple TV 4K of Apple TV HD hebt, schakelt deze activeringsknop alleen tussen de toetsenborden voor kleine letters en hoofdletters.

Lees hoe u tekens met accenten en andere speciale tekens invoert.

Uw stem gebruiken om tekst in te voeren op de Apple TV

Op Apple TV kunt u de dicteerfunctie2 gebruiken als u de systeemtaal instelt op een van de volgende talen:

• Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Japans
  • Noors (Bokmål)
  • Spaans
  • Zweeds

Tekst invoeren door te spreken:

1. Selecteer een tekstveld op de Apple TV.
  2. Houd Siri de microfoonknop op de afstandsbediening ingedrukt.
  3. Spreek om tekst in te voeren en laat Siri de microfoonknop los. Tips:
    • Bij gebruikersnamen en wachtwoorden3 spelt u elke letter en elk teken apart. Als u bijvoorbeeld Johnny@iCloud.com wilt invoeren, zegt u 'J-O-H-N-N-Y apenstaartje iCloud punt com'.
    • Als u een hoofdletter wilt opgeven, zegt u 'Hoofdletter'. Als u bijvoorbeeld 'janE' wilt invoeren, zegt u 'J-A-N hoofdletter E'.
    • Als u de tekst die u hebt ingevoerd, wilt wissen, zegt u 'Wis'.

Tekst invoeren op een Apple TV met een iPhone, iPad of iPod touch in de buurt

U kunt op de Apple TV de functie 'Apple TV-toetsenbord' gebruiken om snel tekst in te voeren op de Apple TV met een iOS- of iPadOS-apparaat in de buurt. Dit doet u als volgt:

Een melding op het toegangsscherm van een iPhone vraagt de gebruiker om de iPhone te gebruiken om een wachtwoord automatisch in te vullen.

1. Selecteer een tekstveld op de Apple TV. Wacht vervolgens tot er een melding verschijnt op het iOS- of iPadOS-apparaat in de buurt.
  2. Open de melding om te beginnen met typen op het schermtoetsenbord van het apparaat.

Als de melding niet op uw apparaat verschijnt:

1. Controleer of u op uw Apple TV en uw iPhone, iPad of iPod touch met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud.
  2. Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld op de Apple TV en het iOS- of iPadOS-apparaat.
  3. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op het iOS- of iPadOS-apparaat.

Om deze functie uit te schakelen op de iPhone, iPad of iPod touch, gaat u naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Apple TV-toetsenbord'.

Uw apparaat onthoudt mogelijk het wachtwoord voor voorzieningen waarbij u eerder in Safari hebt ingelogd.

Meer informatie

Lees hoe u tekst invoert op uw Apple TV met een Bluetooth-toetsenbord.

1. Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV HD is geconfigureerd in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri.
  2. De dicteerfunctie kan mogelijk niet in alle apps worden gebruikt.
  3. Siri en de dicteerfunctie versturen gegevens (zoals de ingesproken tekst en de locatie) naar Apple voor verdere verwerking van het verzoek. Ingesproken gebruikersnamen en wachtwoorden, die letter voor letter worden gespeld, worden niet verstuurd.