Tekst invoeren op Apple TV

U kunt uw stem, afstandsbediening of iPhone, iPad of iPod touch in de buurt gebruiken om gebruikersnamen, wachtwoorden en meer in te voeren op een Apple TV.

De afstandsbediening gebruiken om tekst in te voeren op de Apple TV

Om tekst in te voeren, kunt u de afstandsbediening gebruiken die bij de Apple TV is meegeleverd. Zoek gewoon een tekstveld om te beginnen. U kunt ook de volgende secties gebruiken om de verschillende typen schermtoetsenborden te vinden of om letters met accenten en hoofdlettergevoelige letters in te voeren.

Verschillende typen schermtoetsenborden vinden

1. Selecteer met de afstandsbediening een tekstveld op de Apple TV.
  2. Wacht tot er een schermtoetsenbord wordt weergegeven. Onderaan staan toetsenbordopties zoals:
    • abc: toetsenbord voor kleine letters
    • ABC: toetsenbord voor hoofdletters
    • 123: numeriek toetsenbord (wordt alleen weergegeven indien beschikbaar)
    • #+-: toetsenbord voor symbolen
    • Recent: toetsenbord met onlangs gebruikte e-mailadressen, zoektermen en meer (wordt alleen weergegeven indien beschikbaar)
  3. Selecteer de toetsenbordoptie die u wilt gebruiken. Om het toetsenbord te selecteren, gebruikt u de instructies voor het model van uw afstandsbediening:

Wilt u snel schakelen tussen verschillende typen toetsenborden, zoals hoofdletters en kleine letters? Druk gewoon op de afspeel-/pauzeknop op de afstandsbediening. Als u een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) hebt, schakelt deze knop alleen tussen de toetsenborden voor kleine letters en hoofdletters.

Letters met accenten of hoofdlettergevoelige letters invoeren met de afstandsbediening

1. Selecteer een letter op het schermtoetsenbord. Selecteer de letter volgens de instructies voor het model van uw afstandsbediening:
  2. Markeer en selecteer een teken wanneer een lijst met beschikbare tekens wordt weergegeven.
  3. Druk op 'Menu' om de lijst met speciale tekens te sluiten.

Uw stem gebruiken om tekst in te voeren op de Apple TV

Op Apple TV kunt u de dicteerfunctie3 gebruiken als u de systeemtaal instelt op een van de volgende talen:

• Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Japans
  • Noors Bokmål
  • Spaans
  • Zweeds

Zo voert u tekst in door te spreken:

1. Selecteer een tekstveld op de Apple TV.
  2. Houd de microfoonknop op de afstandsbediening ingedrukt.
  3. Spreek om tekst in te voeren en laat de microfoonknop los. Hier volgen enkele tips:
    • Bij gebruikersnamen en wachtwoorden2 spelt u elke letter en elk teken apart. Als u bijvoorbeeld Johnny@iCloud.com wilt invoeren, zegt u 'J-O-H-N-N-Y apenstaartje iCloud punt com'.
    • Als u een hoofdletter wilt opgeven, zegt u 'Hoofdletter'. Als u bijvoorbeeld janE wilt invoeren, zegt u 'J-A-N hoofdletter E'.
    • Als u de tekst die u hebt ingevoerd, wilt wissen, zegt u 'Wis'.

Een iOS-apparaat in de buurt gebruiken om tekst in te voeren op de Apple TV

Op Apple TV kunt u een functie genaamd Apple Remote-toetsenbord gebruiken om snel tekst in te voeren op de Apple TV met een iOS-apparaat in de buurt. Dit doet u als volgt:

1. Log in bij iCloud met dezelfde Apple ID op de Apple TV en iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Zorg ervoor dat 'Wifi' is ingeschakeld op de Apple TV en iOS-apparaten.
  3. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op de iOS-apparaten.
  4. Selecteer een tekstveld op de Apple TV. Wacht dan tot een melding wordt weergegeven op de iOS-apparaten in de buurt.
  5. Open de melding om te beginnen met typen op het schermtoetsenbord van het iOS-apparaat.

Om deze functie uit te schakelen op de iPhone, iPad of iPod touch, gaat u naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Apple TV Remote-toetsenbord'.

Uw iOS-apparaat onthoudt mogelijk het wachtwoord voor voorzieningen waarbij u eerder met Safari bent ingelogd.

Meer informatie

Een Bluetooth-toetsenbord gebruiken met een Apple TV

1. Apple TV wordt overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In de landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening Siri Remote. In andere landen heet de afstandsbediening Apple TV Remote. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV in een taal en land of regio met support voor Siri is geconfigureerd.
  2. Siri en de dicteerfunctie versturen gegevens (zoals de ingesproken tekst en de locatie) naar Apple voor verdere verwerking van het verzoek. Ingesproken gebruikersnamen en wachtwoorden, die letter voor letter worden gespeld, worden niet verstuurd.
  3. De dicteerfunctie kan mogelijk niet in alle apps worden gebruikt.