iPod: de weergavetaal wijzigen

Uw iPod biedt meerdere talen en u kunt één van vele talen configureren als weergavetaal. Als u per ongeluk de verkeerde taal voor uw iPod hebt gekozen, volgt u onderstaande stappen om de weergavetaal te wijzigen.

1. Stel uw iPod opnieuw in. Afhankelijk van hoeveel u uw iPod hebt gebruikt nadat u de taal hebt geselecteerd, kan het opnieuw instellen van uw iPod ervoor zorgen dat de huidige taalinstelling wordt vergeten en dat u een nieuwe taal kunt selecteren. Raadpleeg De iPod opnieuw instellen voor instructies.

Opmerking: wanneer u uw iPod opnieuw instelt, worden al uw muziek- en gegevensbestanden bewaard, maar mogelijk dient u wel bepaalde aangepaste instellingen opnieuw te configureren.

2. Werk uw iPod-software bij. Als u uw iPod-software niet recent hebt bijgewerkt, gebruikt u de nieuwste versie van iTunes en werkt u de iPod-software bij.

3. Ga naar het hoofdmenu. Koppel de iPod los van uw computer, druk vervolgens op de menuknop tot het menu met de titel "iPod" verschijnt (identiek in elke taal). Dit betekent dat u zich in het hoofdmenu bevindt.

4. Selecteer uw taal.
    Als u een iPod nano of een iPod van de vijfde generatie (iPod met video) hebt:
    1. Schuif omlaag naar het laatste menuonderdeel, maar selecteer dit niet.
    2. Schuif nu één menuonderdeel omhoog. Dit zou het menuonderdeel Instellingen moeten zijn.
    3. Druk op de selectieknop. Hierdoor gaat u naar het menu Instellingen.
    4. Scrol omlaag naar het laatste menuonderdeel, maar selecteer dit niet. In het Nederlands is dit de optie "Herstel alle instellingen".
    5. Scrol vanaf de onderkant omhoog naar het derde menuonderdeel. Dit zou het menuonderdeel Taal moeten zijn.
    6. Druk op de selectieknop om Taal te selecteren.
    7. Selecteer uw voorkeurstaal uit de lijst.

Als u een oudere iPod met kleurendisplay (waaronder ook iPod photo) hebt:
    1. Scrol naar het vierde menuonderdeel in het scherm en druk op de selectieknop. Hierdoor gaat u naar het menu Instellingen.
    2. Scrol omlaag naar het laatste menuonderdeel, maar selecteer dit niet. In het Nederlands is dit de optie "Herstel alle instellingen".
    3. Scrol vanaf de onderkant omhoog naar het derde menuonderdeel. Dit zou het menuonderdeel Taal moeten zijn.
    4. Druk op de selectieknop om Taal te selecteren.
    5. Selecteer uw voorkeurstaal uit de lijst.

Als uw iPod een monochrome display (zwart-wit) heeft:
    1. Scrol naar het derde menuonderdeel in het scherm en druk op de selectieknop. Hierdoor gaat u naar het menu Instellingen.
    2. Scrol omlaag naar het laatste menuonderdeel, maar selecteer dit niet. In het Nederlands is dit de optie "Herstel alle instellingen".
    3. Scrol vanaf de onderkant omhoog naar het derde menuonderdeel. Dit zou het menuonderdeel Taal moeten zijn.
    4. Druk op de selectieknop om Taal te selecteren.
    5. Selecteer uw voorkeurstaal uit de lijst.

Als bovenstaande instructies u niet in staat stellen om de taal op uw iPod te wijzigen, probeert u de optie "Herstel alle instellingen" onder aan het menu Instellingen. Als ook de optie Herstel alle instellingen niet werkt, kunt u de fabrieksinstellingen van uw iPod herstellen en de weergavetaal opnieuw selecteren.

Als u uw iPod herstelt, wordt alle informatie gewist en worden de fabrieksinstellingen hersteld.