Over de Mac OS X 10.4.10 Update (delta)

De Mac OS X 10.4.10 Update (delta) werkt Mac OS X 10.4.9 bij naar versie 10.4.10 op zowel op Macs met Intel-processor als op Macs met PowerPC-processor. (Als u bijwerkt vanaf een eerdere versie van Mac OS X 10.4.x naar 10.4.10 raadpleeg dan dit artikel.)

Belangrijk: Lees het volgende voordat u met installeren begint

• U kunt onverwachte resultaten krijgen als er bij u systeemsoftwarewijzigingen van andere fabrikanten geïnstalleerd zijn of als u het besturingssysteem op een andere manier hebt gewijzigd. (Dit heeft geen betrekking op de installatie van gewone programmasoftware.)

• Het installatieproces moet niet onderbroken worden. Als de stroom uitvalt of er een andere onderbreking plaatsvindt tijdens de installatie, gebruik dan de stand-alone installer (zie hieronder) uit de Apple Downloads om bij te werken.

• Als er problemen optreden tijdens het installeren, zoals het onverwacht afsluiten van Software-update bijvoorbeeld, raadpleeg dan dit artikel.

Installatie

Om uw Mac bij te werken naar Mac OS X 10.4.10, gebruikt u de Software-update of de stand-alone installer. U hoeft slechts één van deze methoden te gebruiken om uw computer bij te werken.

Software-update

Software-update, te vinden in het Apple menu, controleert via het internet automatisch op de nieuwste Apple software. (U bent mogelijk door Software-update aan dit artikel gekoppeld om meer over de update te lezen.) Als uw computer niet up-to-date is worden er software-updates voor uw computer getoond die u kunt installeren. Let wel dat de grootte van een update per computer kan verschillen bij installatie met Software-update. Tevens moeten bepaalde updates vóór andere worden geïnstalleerd, voer dus Software-update meer dan eens uit om te verzekeren dat u alle beschikbare updates hebt.

Stand-alone installer

Download de update-installer en voer deze handmatig uit. Dit is een nuttige optie als u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts eenmaal wilt downloaden. Er zijn twee versies van de stand-alone installer verkrijgbaar bij Apple Downloads: een delta-versie en een combo-versie.

• De delta-update installer voor Macs met PowerPC-processor en Macs met Intel-processor (beschreven in het artikel dat u nu aan het lezen bent) werkt Mac OS X 10.4.9 bij naar 10.4.10.

• De combo-update installer (beschreven in dit artikel) werkt Mac OS X 10.4, 10.4.1, 10.4.2, 10.4.3, 10.4.4, 10.4.5, 10.4.6, 10.4.7 of 10.4.8 of 10.4.9 bij naar 10.4.10.

Wat bevat deze update?

De volgende verbeteringen zijn van toepassing op zowel op Mac s met Intel-processor als op Macs met PowerPC-processor, tenzij anders vermeld:

Bluetooth

• Verhelpt een probleem waarbij een Bluetooth-koptelefoon wordt weergegeven in het voorkeurenpaneel Geluid als een beschikbaar apparaat voor geluidsuitvoer nadat deze uit de Bluetooth-voorkeuren is verwijderd.

Andere fabrikanten

• Voegt decodeerondersteuning voor RAW-afbeeldingen toe voor de volgende camera's: Panasonic DMC-LX1, Panasonic DMC-LX2, Leica M8, Leica D-LUX 2, Leica D-LUX 3, Fuji S5 Pro, Nikon D40x en Canon EOS 1D Mk III.

• Lost het probleem op waarbij bepaalde DNG-afbeeldingen gekleurd of vervormd lijken.

• Verbetert de compatibiliteit van Mathematica 6 met 64-bit Macs.

USB

• Verbetert de betrouwbaarheid bij gebruik van de IR-afstandsbediening na het opheffen van de sluimerstand.

• Verbetert betrouwbaarheid bij het activeren van externe USB harde schijven.

• Lost een probleem op waarbij een TomTom GO 910 niet herkend wordt als deze via de USB is aangesloten op een Mac met Intel-processor.

Overig

• Verbetert de reactie wat betreft weergave van een dialoogvenster voor afsluiten bij gebruik van de toetscombinatie Control-Eject.

• Verhelpt een specifiek probleem waarbij gebruikers die video van een DV-camera importeren te maken kunnen krijgen met verloren frames.

• Bevat recente Apple beveiligingsupdates.

• Verhelpt problemen met kalenderberekeningen in bepaalde programma's.

• Verhelpt problemen met het afronden van decimalen bij weergave in bepaalde programma's.

• Bij Motion wordt op Macs met Intel-processor een probleem verholpen waarbij bepaalde texture-beschadiging kan voorkomen in Motion als VRAM vol is.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.