Over de Mac OS X 10.4.9 Update (delta)

De Mac OS X 10.4.9 Update (delta) werkt Mac OS X 10.4.8 bij naar versie 10.4.9 op zowel op Macs met Intel-processor als op Macs met PowerPC-processor. (Als u bijwerkt vanaf een eerdere versie van Mac OS X 10.4.x naar 10.4.9 raadpleeg dan dit artikel.)

Belangrijk: Lees het volgende voordat u met installeren begint

• U kunt onverwachte resultaten krijgen als er bij u systeemsoftwarewijzigingen van andere fabrikanten geïnstalleerd zijn of als u het besturingssysteem op een andere manier hebt gewijzigd. (Dit heeft geen betrekking op de installatie van gewone programmasoftware.)
  • Het installatieproces moet niet onderbroken worden. Als de stroom uitvalt of er een andere onderbreking plaatsvindt tijdens de installatie, gebruik dan de stand-alone installer (zie hieronder) uit de Apple Downloads om bij te werken.
  • Als er problemen optreden tijdens het installeren, zoals het onverwacht afsluiten van Software Update bijvoorbeeld, raadpleeg dan dit artikel.

Installatie

Om uw Mac bij te werken naar Mac OS X 10.4.9, gebruikt u de Software Update of de stand-alone installer. U hoeft slechts één van deze methoden te gebruiken om uw computer bij te werken.

Software Update

Software Update, te vinden in het Apple menu, controleert via het internet automatisch op de nieuwste Apple software. (U bent mogelijk door Software Update aan dit artikel gekoppeld om meer over de update te leren.) Als uw computer niet up-to-date is worden er software-updates voor uw computer getoond die u kunt installeren. Let wel dat de grootte van een update per computer kan verschillen bij installatie met Software Update. Tevens moeten bepaalde updates vóór andere worden geïnstalleerd, voer dus Software Update meer dan eens uit om te verzekeren dat u alle beschikbare updates hebt.

Stand-alone installer

Download de update-installer en voer deze handmatig uit. Dit is een nuttige optie als u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts eenmaal wilt downloaden. Er zijn twee versies van de stand-alone installer verkrijgbaar bij Apple Downloads: een delta-versie en een combo-versie.

• De delta-update installer voor Macs met PowerPC-processor en Macs met Intel-processor (beschreven in het artikel dat u nu aan het lezen bent) werkt Mac OS X 10.4.8 bij naar 10.4.9.
  • De combo-update installer (beschreven in dit artikel) werkt Mac OS X 10.4, 10.4.1, 10.4.2, 10.4.3, 10.4.4, 10.4.5, 10.4.6, 10.4.7 of 10.4.8 bij naar 10.4.9.

Wat bevat deze update?

De volgende verbeteringen zijn van toepassing op zowel op Mac s met Intel-processor als op Macs met PowerPC-processor, tenzij anders vermeld:

.Mac

• Verbetert automatische iDisk-synchronisatie voor gebruikers van wie de .Mac-gebruikersnaam een punt (.) bevat.
  • Verbetert de algehele prestatie van .Mac-synchronisatie.
  • Lost het probleem met automatisch en periodiek synchroniseren op zoals ingesteld in het in .Mac scherm Systeemvoorkeuren.
  • Vermindert .Mac-synchronisatie time-outs bij het synchroniseren van grote dataverzamelingen.
  • Voorkomt dat grote hoeveelheden gegevens uit Adresboek gewijzigd worden zonder autorisatie.
  • Lost het probleem op wat kan resulteren in deregistratie van een computer.
  • Lost problemen op in verband met synchroniseren van een groot aantal veranderingen naar .Mac
  • Voorkomt dat synchronisatieprogramma's van andere fabrikanten bij aanvang een externe synchronisatiewaarschuwing geven.

Bluetooth

• Lost problemen op met wakker worden uit slaap bij Kensington PilotMouse Mini Bluetooth apparaten als die gebruikt worden met een MacBook.
  • Lost problemen op waarmee op Bluetooth gebaseerde apparaten op bepaalde computers mogelijk niet reageren na sluimerstand.

iCal en iSync

• Lost het probleem op dat iCal-herinneringen worden weergegeven aan de zijkant van het scherm.
  • Lost het probleem op dat sommige activiteiten die aan bepaalde datums zijn toegevoegd niet correct worden weergegeven.
  • Aantekeningen bij activiteiten worden nu tussen iCal en Nokia N70 telefoons gesynchroniseerd.
  • iSync-support voor meer apparaten.

Netwerkvoorzieningen en modem

• Lost een probleem met toestemmingen op bij het via the Finder kopiëren van een bestand met extra kenmerken vanuit een AFP-share van een Xsan-volume.
  • Lost een probleem met gebruik van Kerberos-verificatie met Active Directory als de gebruiker lid is van veel groepen.
  • Lost presatieproblemen bij op Macs met Intel-processor op die zouden kunnen voorkomen bij het bepalen van hoge snelheid netwerk-switches.
  • Verbetert de betrouwbaarheid bij verzenden van faxen in Frankrijk en België via een externe Apple USB-modem.
  • Support voor WPA2-codering in Network Diagnostics.
  • Lost een probleem op met automatische AirPort-verbindingen waarvoor verschillende verificatiemethoden worden gebruikt.
  • Lost het probleem op dat Netwerkvoorkeuren onverwacht afsluit na het loskoppelen van een 'network-aware' USB-apparaat terwijl Netwerkvoorkeuren open staat.
  • Lost een probleem op met het door iMac handhaven van handmatige duplex instellingen.
  • Interne Apple modemdrivers zijn nu net zo krachtig als externe Apple modemdrivers.
  • Externe USB-modems geven nu DLE-d aan bij detectie van ingesprektoon.
  • Modem-support voor Rusland.
  • Ontvangen van faxen werkt nu als het landnummer op Frankrijk staat ingesteld.
  • Lost het probleem op met inbellen van de modem in pulsmodus naar een internetaanbieder.
  • Lost een probleem op in het dialoogvenster Open bij het bladeren door AFP-volumes binnen programma's die met Rosetta zijn geopend.
  • Lost een afdrukprobleem op dat zou kunnen voorkomen bij programma's geopend met Rosetta, terwijl er ingelogd is als Active Directory-gebruiker met een SMB home-directory.

Afdrukken

• Lost een afdrukprobleem op dat zou kunnen voorkomen bij programma's geopend met Rosetta, terwijl er ingelogd is als Active Directory-gebruiker met een SMB home-directory.
  • Lost het probleem op dat tijdelijke bestanden te veel schijfruimte gebruiken bij het afdrukken naar printers van andere fabrikanten dan Apple.

Aperture

Voor meer informatie over de voordelen die deze update heeft voor Aperture, raadpleegt u dit artikel.

Andere fabrikanten

• Lost problemen op voor programma's van andere fabrikanten waarvoor Rosetta gebruikt wordt: LEGO StarWars, Adobe InDesign, H&R Block TaxCut, Big Business' Big Business 5.1.0.
  • Lost het probleem op dat cursieve lettertypen van Adobe Arno Pro mogelijk niet te installeren zijn in Font Book.
  • Lost het probleem dat in Microsoft Word mogelijk OpenType-lettertypen niet correct worden weergegeven; deze update lost tevens het probleem op met OpenType lettertypen bij Word 2004.

Overig

• Verbetert de betrouwbaarheid van door OpenGL-geaccelereerde grafische beelden in Blizzard's World of Warcraft.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van op OpenGL-gebaseerde programma's op de Mac Pro computer met Nvidia grafische kaarten.
  • Bevat bijgewerkte beveiligingscertificaten.
  • Bevat de Daylight Savings Time update (uitgebracht op 15 februari 2007) met de meeste recente wereldwijde tijdzones en de regels voor zomertijd/wintertijd (DST) vanaf 8 januari 2007.
  • Lost een probleem op met heen en weer schakelen bij het inzoomen met de toetscombinatie Command-Alt-8 (Universele toegang).
  • Lost het probleem op dat bepaalde USB-printers mogelijk stoppen met afdrukken vanuit Classic-programma's.
  • Lost het probleem op dat een de ingebouwde iSight-camera van de iMac G5 mogelijk ophoudt met reageren in Classic-programma's.
  • Verbetert de validatie van schijfkopieën.
  • Bevat verbeterde support voor USB-apparaten in Classic-programma's.
  • Verbetert support voor bestanden met ".ac3", ".m2v" en ".m4v" bestandsnaamextensies.
  • Verbetert prestatie bij overdracht vanaf een P2 USB-lezer in de Finder.
  • Lost het probleem op dat een dvd-speler geen track van langer dan 3 uur kan afspelen.
  • Lost het weergaveprobleem op dat kan voorkomen in X11.app draaiend in 256-kleurmodus op een Mac met Intel-processor.
  • Lost het probleem op met EAP-FAST in PAC-modus in een TLS-sessie.
  • Lost het probleem op dat onjuiste codering gebruikt kan worden voor de bestanden aangemaakt door de Automator-handeling "Nieuw tekstbestand" bij Macs met Intel-processor.
  • Bevat recente Apple beveiligingsupdates.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.