iPhoto for Mac: Løse problemer med bestilling av bilder og prosjekter fra Apple

Følg disse trinnene for å løse problemer med tjenester for bestilling av trykte produkter.

Utvid alle | Slå sammen alle

Før opplasting: Grunnleggende problemløsing

Får du tilgang til www.apple.com/no?

Nei, jeg kan ikke koble til www.apple.com/no.

Kontakt din ISP for å løse problemer med Internett-tilkobling.

Ja, jeg kan koble til.

Bruker du iPhoto 7.1.5 eller eldre?

Ja, jeg bruker iPhoto 7.1.5 eller eldre.

Apple støtter ikke lenger bestilling av trykte produkter med 7.1.5 eller eldre. Gå til Mac App Store for å oppgradere til iPhoto '09 eller nyere.

Nei, jeg bruker ikke iPhoto 7.1.5 eller eldre.

Har du en Apple-ID?

Nei, jeg har ingen Apple-ID.

Du trenger en Apple-ID for å kjøpe trykte produkter gjennom iPhoto. Du kan opprette en Apple-ID ved å bruke iPhoto eller ved å gå til https://appleid.apple.com/no_NO.

Ja, jeg har en Apple-ID.

Er Express Checkout aktivert?

Nei, Express Checkout er ikke aktivert.

Du må ha Express Checkout aktivert for å kunne kjøpe utskriftsprodukter via iPhoto.

1. Gå til Apple Store-butikken.
  2. Klikk på menyen Account (Konto) og velg View Account (Vis konto).
  3. Under Account Settings (Kontoinnstillinger) klikker du på Update Express Checkout Settings (Oppdater Express Checkout-innstillinger).
  4. Logg deg på om nødvendig.
  5. Slå på Enable Express Checkout (Aktiver Express Checkout).

Ja, Express Checkout er aktivert.

Fortsett med trinnene i neste del.

Før opplasting: Problemløsing for iPhoto-app eller konto

Bestiller du en bok?

Ja, jeg bestiller en bok.

Mottar du varselmeldingen "Boken har én eller flere rammer uten bilder. Du må endre layout på de sidene eller plassere bildene i de rammene før du kan kjøpe boken"?

Ja, jeg ser den varselmeldingen.

Hvis du valgte bildebakgrunn for en side men ikke har lagt til et bilde på bakgrunnen, får du en advarsel som angir at du har en bilderamme som mangler et bilde. Du kan enten legge til et bilde på bakgrunnen til den siden eller endre sidelayout til en standard hvit eller farget bakgrunn.

Nei, jeg ser ikke den varselmeldingen.

Gå til "Nei, jeg bestiller et annet produkt" nedenfor.

Nei, jeg bestiller et annet produkt.

Ser du varselmeldingen "Kontoinformasjonen er endret. Se gjennom faktureringsinformasjonen og godkjenn den"?

Ja, jeg ser den varselmeldingen.

Gå til faktureringssiden på Konto-panelet og angi på nytt sikkerhetskode og faktureringsadresse nøyaktig slik den fremkommer på kontoutskriften for kredittkortet. Klikk på Arkiver. Løser dette problemet?

Merk: Bare kunder i USA: Når du skal angi faktureringsadressen på nytt, må du kanskje bruke et femsifret postnummer i stedet for postnummer+4-formatet.

Ja, det løser problemet mitt.

Dette problemet oppstår enkelte ganger når du bestiller via iPhoto og så går til iTunes eller Apple Store og endrer faktureringsadresse eller kredittkortinformasjon.

Nei, endring av faktureringsinformasjon løste ikke problemet.

iPhoto '09: Oppdater nøkkelringen.

iPhoto '11 og nyere: Fjern informasjonskapsler i Safari.  Merk: Dette kan påvirke informasjonskapsler i andre programmer også.

Nei, jeg ser ikke den varselmeldingen.

Motok du meldingen "Det oppstod en uventet feil. Prøv igjen senere"?

Ja, jeg ser den meldingen.

Prøv å angi kredittkortinformasjon og faktureringsadresse på nytt i Apple Online Store nøyaktig slik den fremkommer på kontoutskriften for kredittkortet.

1. Gå til Apple Online Store.
  2. Klikk på Vis konto fra Konto-menyen.
  3. Klikk på "Endre standard leveringsmåte eller faktureringsinformasjon" under Kontoinnstillinger.
  4. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID og passord.
  5. Klikk på Rediger ved siden av Betalingsinformasjon.
  6. Angi all informasjonen på nytt nøyaktig slik den fremkommer på kontoutskriften for kredittkortet, og klikk på Arkiver.

Nei, jeg ser ikke den meldingen.

Under opplasting: Løse problemer med overføring

Lastet iPhoto opp filene til Apple-serverne og ga deg et bestillingsnummer?

Nei, jeg fikk ikke noe bestillingsnummer.

1. Kontroller at du bruker iPhoto '09 eller nyere. Eldre versjoner av iPhoto kan ikke lenger bestille trykte produkter.
  2. Hvis brannmur- eller sikkerhetsprogramvare er aktivert, må du kontrollere at iPhoto tillates tilgang til portene 80 og 443. Du kan også prøve å deaktivere programvaren midlertidig.
  3. Enkelte antivirus- og systemoppryddingsapper fra tredjepart, som MacKeeper, kan forstyrre bestilling i iPhoto. Pass på at slike apper er deaktivert.
  4. Kontroller at du har nok båndbredde til å fullføre bestillingen. iPhoto krever ca. 1,5 Mb/s for å unngå tidsavbrudd under bestillingsprosessen. Det finnes mange nettsteder der du kan teste båndbredden gratis.
  5. Bare iPhoto ’09: Hvis ingen av disse trinnene løser problemet, må du kanskje nullstille NetServices-objektet på nøkkelringen. Du finner instruksjoner nederst i iPhoto: Vanskeligheter med å legge inn bestillinger på bøker, kort og kalendere.

Problemløsingstrinn for Apple-ID

1. Gå til https://appleid.apple.com/no og velg ditt land og foretrukket språk. Logg deg på med Apple-ID og passord.
  2. Klikk på Adressebok til venstre. Hvis du ser noen tomme adresser under Leveringsadresser, gjør du den synlige adressen til din standardadresse og sletter de tomme adressene.
  3. Klikk på Telefonnumre til venstre. Slett alle telefonnumre og arkiver endringene. Når du sender en iPhoto-bestilling, blir telefonnummeret kopiert fra iPhoto til Min Apple-ID.
  4. Klikk på Apple-ID, e-post, abonnementer og kontaktvalg og gjør eventuelle endringer. Arkiver endringene.
  5. Åpne iPhoto.
  6. Marker et bilde og velg Bestill bilder fra Del-menyen.
  7. Klikk på Kontoinfo og logg på med Apple-ID og passord. Hvis du ikke kan logge på, prøver du å endre passordet ved å følge instruksjonene fra trinn 1 ovenfor. Gå tilbake til trinn 6 og prøv på nytt.
  8. Klikk på Rediger leveringsadresse og velg Legg til ny adresse fra menyen.
  9. Legg til ønsket adresse, og pass på å opprette en ny etikett (for eksempel Hjem). Velg Gjør denne til standardadresse og klikk på OK.
  10. Slett eventuelle andre adresser som er oppført, ved å markere dem og klikke på Slett denne adressen. Du skulle nå ha bare standard Hjem-adresse igjen.

Hvis du ønsker mer informasjon om tjenester for bestilling av trykte produkter, inkludert priser og hvordan du annullerer, kan du se hjelpesiden Apple Trykte produkter.

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.