Om kompatibilitet for 32-bitsprogrammer på macOS High Sierra 10.13.4 og nyere

Om overgangen til 64-bitsteknologi og hvordan dette påvirker 32-bitsprogrammer.

Apple startet overgangen til 64-bitsmaskinvare- og programvareteknologi for Mac for over ti år siden, og alle moderne Mac-modeller har kraftige 64-bitsprosessorer som kan kjøre avanserte 64-bitsprogrammer. Disse programmene har tilgang til mye mer minne, gjør systemytelsen raskere, og benytter seg av teknologiene som definerer dagens Mac-opplevelse.

Apple har jobbet med utviklere for å overføre programmene deres til 64-bits, og i 2018 informerte Apple dem om at macOS Mojave ville bli den siste macOS-versjonen med 32-bitsprogrammer. Fra og med macOS Catalina er ikke 32-bitsprogrammer lenger kompatible med macOS.

Hvis du får et varsel om en 32-bitsprogrammer

Du vil se en av disse varslene hvis du prøver å åpne et 32-bitsprogram:

[programnavn] må oppdateres.

Programutvikleren må oppdatere programmet for at det skal fungere med denne versjonen av macOS. Ta kontakt med utvikleren for å få mer informasjon.

[programnavn] er ikke optimalisert for denne Macen og må oppdateres.

Dette programmet vil ikke fungere med fremtidige versjoner av macOS og må oppdateres for å forbedre kompatibiliteten. Ta kontakt med utvikleren for å få mer informasjon.

Når du installerer macOS, ser du kanskje en liste over nylig brukte 32-bitsprogrammer. Du kan gå gjennom denne listen før du velger om du vil fortsette installasjonen. Du kan også se et forbudt-symbolNo alt supplied for Image over symbolet for hvert 32-bitsprogram i Finder. Dette informerer deg om at programmet ikke kan åpnes.

For alle 32-bitsprogrammer kan du kontakte programutvikleren for å finne ut om en oppdatert versjon av programvaren er tilgjengelig eller planlagt.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.