De Mac aansluiten op netwerkapparaten

Je kunt je computer op verschillende netwerkapparaten aansluiten, zoals een netwerkhub, -router of -switch.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van netwerkapparaten en hoe je deze kunt gebruiken:

• Een eenvoudige netwerkhub: Dit type hub kan gewoon een ethernetapparaat met meerdere poorten zijn waarmee je meerdere computers en printers op elkaar kunt aansluiten.

• Een netwerkrouter: Een router is meestal een krachtiger netwerkapparaat waarmee je meerdere computers via ethernet kunt koppelen en waarmee je beschikt over netwerkvoorzieningen zoals DHCP en NAT.

• Een beheerde switch: Een switch wordt veel gebruikt voor het koppelen van verschillende netwerksegmenten (ook wel "subnetten" genoemd), om zo een groter netwerk te maken. Zoals de naam al aangeeft, worden beheerde switches vaak beheerd door een netwerkbeheerder of IT-afdeling.

Raadpleeg de documentatie bij de apparatuur voor informatie over de configuratie.

Als je problemen ondervindt met een apparaat dat op je computer is aangesloten, schakel je het apparaat uit, wacht je enkele minuten en schakel je het apparaat vervolgens weer in. Wacht totdat het apparaat volledig is opgestart voordat je het opnieuw gebruikt. Zie Externe apparaten opnieuw opstarten.