macOS Catalina - Teknisk information

Allmänna krav

• OS X 10.9 eller senare
  • 4 GB minne
  • 12,5 GB ledigt lagringsutrymme (OS X El Capitan 10.11.5 eller senare)*
  • Vissa funktioner kräver ett Apple‑ID, särskilda villkor gäller.
  • Vissa funktioner kräver ett kompatibelt internetabonnemang som kan vara avgiftsbelagt.

Mac-systemkrav

Klicka på Apple-ikonen längst upp till vänster på skärmen och välj Om den här datorn för att ta reda på vilken Mac-modell du har. Följande Mac-modeller är kompatibla med macOS Catalina:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)
  • MacBook Air (mitten av 2012 eller nyare)
  • MacBook Pro (mitten av 2012 eller nyare)
  • Mac mini (sent 2012 eller nyare)
  • iMac (sent 2012 eller nyare)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (sent 2013 eller nyare)

Läs mer om kompatibilitet och hur du ser vilken Mac-modell du har

Funktionskrav

Siri

Bredbandsuppkoppling och mikrofon (inbyggd eller extern) krävs.

Hej Siri

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook Pro (2018 eller nyare)
  • MacBook Air (2018 eller nyare)
  • iMac Pro

Diktering, Röststyrning och Röstmemon

Kräver mikrofon (inbyggd eller extern).

Spotlight-förslag

Bredbandsuppkoppling krävs.

Gester

Kräver en Multi-Touch-styrplatta, Force Touch-styrplatta, Magic Trackpad eller Magic Mouse.
Force Touch­gester kräver Force Touch­styrplatta.
VoiceOver-gester kräver en Multi-Touch-styrplatta, Force Touch­styrplatta eller Magic Trackpad.

Photo Booth

Kräver FaceTime- eller iSight-kamera (inbyggd eller extern) eller uvc-kamera (USB Video Class).

FaceTime

Röstsamtal kräver mikrofon (inbyggd eller extern) och bredbandsuppkoppling.
Videosamtal kräver inbyggd FaceTime-kamera, iSight-kamera (inbyggd eller extern) eller uvc-kamera (USB Video Class) samt bredbandsuppkoppling.

Apple TV

Video­uppspelning i hdr (High Dynamic Range) stöds på följande Mac-modeller:

• MacBook Pro (2018 eller nyare)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (2019) med Pro Display XDR

Uppspelning av Dolby Atmos-ljudspår stöds på följande Mac-modeller:

• MacBook Air (2018 eller nyare)
  • MacBook Pro (2018 eller nyare)

Sidecar

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (2016 eller nyare)
  • MacBook Air (2018 eller nyare)
  • MacBook Pro (2016 eller nyare)
  • Mac mini (2018 eller nyare)
  • iMac (sent 2015 eller nyare)
  • iMac Pro (2017 eller nyare)
  • Mac Pro (2019)

Stöds av alla iPad-modeller med stöd för Apple Pencil:

• iPad Pro 12,9 tum
  • iPad Pro 11 tum
  • iPad Pro 10,5 tum
  • iPad Pro 9,7 tum
  • iPad (sjätte generationen eller nyare)
  • iPad mini (femte generationen)
  • iPad Air (tredje generationen)

Kontinuitetskamera

Kräver en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt och iOS 12 eller senare.

Synkade skisser och markeringar

Kräver en iPhone med iOS 13 eller iPad med iPadOS.

Handoff

Kräver en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt och iOS 8 eller senare.

Instant Hotspot

Kräver en iPhone eller iPad med surfabonnemang, Lightning-kontakt och iOS 8.1 eller senare samt att din operatör erbjuder en tjänst för internetdelning.

Universella urklipp

Kräver en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt och iOS 10 eller senare.

Autoupplåsning

Stöds av Mac-modeller från mitten av 2013 eller senare.
 Kräver en Apple Watch med watchOS 3 eller senare eller en iPhone 5 eller senare.

Godkänn med Apple Watch

Stöds av Mac-modeller från mitten av 2013 eller senare.
Kräver en Apple Watch med watchOS 6 eller senare eller en iPhone 6s eller senare med iOS 13.

Apple Pay på nätet

Kräver en MacBook Pro med Touch Bar, iPhone 6 eller senare med iOS 10 eller senare eller en Apple Watch med watchOS 3 eller senare.

Telefonsamtal

Kräver en iPhone med iOS 8 eller senare och ett aktivt abonnemang.

Sms

Kräver en iPhone med iOS 8.1 eller senare och ett aktivt abonnemang.

Hem

Kräver en iPhone med iOS 12 eller senare och en konfigurerad Hem-app.

AirDrop

AirDrop till iOS- och iPadOS-enheter kräver en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt och iOS 7 eller senare.

AirPlay

AirPlay-dubblering kräver en Apple TV (andra generationen eller senare).
AirPlay för webbvideo kräver Apple TV (andra generationen eller senare).
P2P-AirPlay kräver en Mac (2012 eller senare) och en Apple TV (tredje generationen Rev. A, modell A1469 eller senare) med Apple TV-mjukvara version 7.0 eller senare.

Time Machine

Kräver en extern lagringsenhet (säljs separat).

Läs mer

Power Nap

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)
  • MacBook Air (mitten av 2012 eller nyare)
  • MacBook Pro med Retina-skärm (mitten av 2012 eller nyare)
  • Mac mini (sent 2012 eller nyare)
  • iMac (sent 2012 eller nyare)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (sent 2013 eller nyare)

Boot Camp

Boot Camp-installationer av Windows 10 stöds på kompatibla Mac-modeller.

Läs mer

Stöd för Exchange

Kräver Microsoft Office 365, Exchange 2016, Exchange 2013 eller Exchange Server 2010. Installation av de senaste servicepaketen rekommenderas.

Windows-migrering

Stöd för OS X 10.7 eller nyare och Windows 7 eller nyare.

App Store

I Sverige och många andra länder och regioner är Mac App Store endast tillgängligt för personer som har fyllt 13 år.

Vad ingår?

Appar

• Aktier
  • Anteck­ningar
  • App Store
  • Apple Books
  • Apple News
  • Automator
  • Bilder
  • Bildinsamling
  • DVD-spelare
  • FaceTime
  • Förhand­svisning
  • Hem
  • Hitta
  • Kalender
  • Kalkylator
  • Kartor
  • Kom-ihåg-lappar
  • Kontakter
  • Launchpad
  • Mail
  • Meddelan­den
  • Mission Control
  • Music
  • Ordbok
  • Photo Booth
  • Podcasts
  • På­minnelser
  • QuickTime Player
  • Röstmemon
  • Safari
  • Schack
  • Siri
  • System­inställningar
  • Textredigerare
  • Time Machine
  • TV
  • Typsnittsbok

Verktyg och funktioner

• AirPort-verktyg
  • Aktivitets­kontroll
  • Bluetooth Filöverföring
  • Boot Camp-assistent
  • ColorSync-verktyg
  • Flyttassistent
  • Färgmätare
  • Grapher
  • Ljud-/MIDI-inställningar
  • Nyckel­hanterare
  • Screenshot
  • Sidecar
  • Skivverktyg
  • Skrip­tredigerare
  • Skärmtid
  • System­information
  • System­meddelanden
  • Terminal
  • VoiceOver-verktyg

Språk

• Arabiska
  • Brasiliansk portugisiska
  • Danska
  • Engelska
  • Engelska (Australien)
  • Engelska (Storbritannien)
  • Finska
  • Franska
  • Franska (Kanada)
  • Förenklad kinesiska
  • Grekiska
  • Hebreiska
  • Hindi
  • Indonesiska
  • Italienska
  • Japanska
  • Katalanska
  • Koreanska
  • Kroatiska
  • Malajiska
  • Nederländska
  • Norska
  • Polska
  • Portugisiska
  • Rumänska
  • Ryska
  • Slovakiska
  • Spanska
  • Spanska (Latinamerika)
  • Svenska
  • Thailändska
  • Tjeckiska
  • Traditionell kinesiska
  • Traditionell kinesiska (Hongkong)
  • Turkiska
  • Tyska
  • Ukrainska
  • Ungerska
  • Vietnamesiska

* Om du uppgraderar från OS X El Capitan 10.11.5 eller nyare kräver macOS Catalina 12,5 GB ledigt lagringsutrymme för att uppgradera. Om du uppgraderar från en tidigare version kräver macOS Catalina upp till 18,5 GB ledigt lagringsutrymme.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Klicka här om du vill se hela listan.

iCloud kräver ett Apple-ID, en aktiv internetanslutning och uppdaterad mjukvara.Läs mer om specifika krav för iCloud-funktioner

Publiceringsdatum: 15 okt. 2019