macOS Mojave - Tekniske spesifikasjoner

Generelle systemkrav

• OS X 10.8 eller nyere

• 2 GB minne

• 12,5 GB tilgjengelig lagringsplass (OS X El Capitan 10.11.5 eller nyere)*

• Enkelte funksjoner krever en Apple ID. Vilkår gjelder.

• Enkelte funksjoner krever en kompatibel internettleverandør. Kostnader kan påløpe.

Maskinvarekrav for Mac

Du finner detaljer om Mac-modellen din ved å klikke på Apple-symbolet øverst til venstre på skjermen og velge Om denne maskinen. Følgende Mac-modeller er kompatible med macOS Mojave:

• MacBook (tidlig 2015 eller nyere)

• MacBook Air (midten av 2012 eller nyere)

• MacBook Pro (midten av 2012 eller nyere)

• Mac mini (sent 2012 eller nyere)

• iMac (sent 2012 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (modeller lansert sent 2013, midten av 2010 og midten av 2012 med anbefalte Metal-kompatible grafikkort)

Funksjonskrav

Siri

Krever bredbåndstilkobling til internett og en mikrofon (innebygd eller ekstern).

Hei Siri

Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro med Touch Bar (2018)

• iMac Pro (2017)

Diktering og Taleopptak

Krever en mikrofon (innebygd eller ekstern)

Spotlight-forslag

Krever bredbåndstilkobling til internett.

Bevegelser

Krever en Multi-Touch-styreflate, Force Touch-styreflate, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

Force Touch-bevegelser krever en Force Touch-styreflate.

VoiceOver-bevegelser krever en Multi-Touch-styreflate, Force Touch-styreflate eller Magic Trackpad.

Photo Booth

Krever FaceTime- eller iSight-kamera (innebygd eller eksternt) eller USB-videokamera (UVC).

FaceTime

Lydsamtaler krever en mikrofon (innebygd eller ekstern) og bredbåndstilkobling.

Videosamtaler krever innebygd FaceTime-kamera, iSight-kamera (innebygd eller eksternt) eller USB-videokamera (UVC) og bredbåndstilkobling.

Kontinuitet-kamera, Handoff, Instant Hotspot og Universelle utklipp

Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook (tidlig 2015 eller nyere)

• MacBook Pro (2012 eller nyere)

• MacBook Air (2012 eller nyere)

• Mac mini (2012 eller nyere)

• iMac (2012 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

Kontinuitet-kamera krever en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt og iOS 12 eller nyere.

Handoff krever en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt og iOS 8 eller nyere.

Instant Hotspot krever en iPhone eller iPad med tilkobling til mobilnettverk med Lightning-kontakt og iOS 8.1 eller nyere. Krever Delt Internett-tjeneste fra operatøren.

Automatisk opplåsing

Støttes av Mac-modeller som ble lansert sommeren 2013 eller senere.

Krever en Apple Watch med watchOS 3 eller nyere og en iPhone 5 eller nyere.

Apple Pay på nettet

Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook (tidlig 2015 eller nyere)

• MacBook Pro (2012 eller nyere)

• MacBook Air (2012 eller nyere)

• Mac mini (2012 eller nyere)

• iMac (2012 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

Krever MacBook Pro med Touch Bar, iPhone 6 eller nyere med iOS 10 eller nyere, eller en Apple Watch med watchOS 3 eller nyere.

Telefonsamtaler

Krever en iPhone med iOS 8 eller nyere og et aktivert operatørabonnement.

SMS

Krever en iPhone med iOS 8.1 eller nyere og et aktivert operatørabonnement.

Hjem

Krever iPhone med iOS 12 eller nyere og en konfigurert Hjem-app.

AirDrop

AirDrop mellom Mac-maskiner og iOS-enheter støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook (tidlig 2015 eller nyere)

• MacBook Pro (2012 eller nyere)

• MacBook Air (2012 eller nyere)

• Mac mini (2012 eller nyere)

• iMac (2012 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

AirDrop til iOS-enheter krever en iPhone og iPad med Lightning-kontakt og iOS 7 eller nyere.

AirPlay

Skjermbilde over AirPlay krever Apple TV (2. gen. eller nyere). Støttes av følgende Mac-modeller:

• MacBook (tidlig 2015 eller nyere)

• MacBook Air (midten av 2012 eller nyere)

• MacBook Pro (midten av 2012 eller nyere)

• Mac mini (sent 2012 eller nyere)

• iMac (sent 2012 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

AirPlay for nettvideo krever en Apple TV (2. gen. eller nyere).

Peer-to-peer AirPlay krever en Mac (2012 eller nyere) og en Apple TV (3. gen. rev. A, modell A1469 eller nyere) med Apple TV-programvare 7.0 eller nyere.

Time Machine

Krever en ekstern lagringsenhet (selges separat).

Finn ut mer om Time Machine

Power Nap

Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook (tidlig 2015 eller nyere)

• MacBook Air (midten av 2012 eller nyere)

• MacBook Pro med Retina-skjerm (midten av 2012 eller nyere)

• Mac mini (sent 2012 eller nyere)

• iMac (sent 2012 eller nyere)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

Boot Camp

Tillater Boot Camp-installeringer av Windows 10 på Mac-modeller som støttes.

Finn ut mer om Boot Camp

Exchange-støtte

Krever Microsoft Office 365, Exchange 2016, Exchange 2013 eller Exchange Server 2010. Installasjon av nyeste Service Pack anbefales.

App Store

Kun tilgjengelig for personer som er 13 år eller eldre, i USA og mange andre land og områder.

Dette følger med

Apper

• Bøker

• App Store

• Automator

• Kalkulator

• Kalender

• Sjakk

• Kontakter

• Dashboard

• Ordbok

• DVD-spiller

• FaceTime

• Fontbok

• Hjem

• Bildeoverføring

• iTunes

• Launchpad

• Mail

• Kart

• Meldinger

• Mission Control

• Notater

• Photo Booth

• Bilder

• Forhåndsvisning

• QuickTime Player

• Påminnelser

• Safari

• Siri

• Huskelapper

• Aksjer

• Systemvalg

• TextEdit

• Time Machine

• Taleopptak

Verktøy

• Aktivitetsmonitor

• AirPort-verktøy

• Lyd- og MIDI-oppsett

• Bluetooth-filutveksling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-verktøy

• Konsoll

• Digital fargemåler

• Diskverktøy

• Grapher

• Nøkkelringtilgang

• Overføringsassistent

• Skjermbilde

• Prosedyreredigering

• Systeminformasjon

• Terminal

• VoiceOver-verktøy

Språk

• Arabisk

• Katalansk

• Kroatisk

• Forenklet kinesisk

• Tradisjonell kinesisk

• Tradisjonell kinesisk (Hongkong)

• Tsjekkisk

• Dansk

• Nederlandsk

• Engelsk

• Engelsk (Australia)

• Engelsk (Storbritannia)

• Finsk

• Fransk

• Fransk (Canada)

• Tysk

• Gresk

• Hebraisk

• Hindi

• Ungarsk

• Indonesisk

• Italiensk

• Japansk

• Koreansk

• Malayisk

• Norsk

• Polsk

• Portugisisk (Brasil)

• Portugisisk

• Rumensk

• Russisk

• Slovakisk

• Spansk

• Spansk (Latin-Amerika)

• Svensk

• Thai

• Tyrkisk

• Ukrainsk

• Vietnamesisk

* Krever opptil 18,5 GB tilgjengelig lagringsplass for å oppgradere fra eldre versjoner.

Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land og regioner. Klikk her for å se hele listen.

iCloud krever iOS 5 eller nyere på iPhone 3GS eller nyere, iPod touch (3. gen. eller nyere), iPad Pro, iPad Air eller nyere, iPad eller nyere eller iPad mini eller nyere; en Mac med OS X Lion 10.7.5 eller nyere; eller en PC med Windows 7 eller Windows 8 (Outlook 2007 eller nyere eller en oppdatert nettleser kreves for tilgang til e-post, kontakter og kalendere). Enkelte funksjoner krever iOS 12 og macOS Mojave. Enkelte funksjoner krever Wi‑Fi-forbindelse. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land og regioner. For enkelte tjenester er tilgangen begrenset til ti enheter.