No alt supplied for Image

MacBook (Retina, 12-inch, 2017) - Technische specificaties

Uitvoering

• Roségoud

• Spacegrijs

• Goud

• Zilver

Display

• Retina-display

• 12‑inch (diagonaal) beeldscherm met led-achtergrond­verlichting en IPS-technologie

• Resolutie van 2304 x 1440 bij 226 pixels per inch met ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Beeldverhouding 16:10

• Ondersteunde geschaalde resoluties:

• 1440 x 900

• 1280 x 800

• 1024 x 640

Processor

• 1,2 GHz

• 1,2‑GHz dual‑core Intel Core m3, Turbo Boost tot 3,0 GHz, met 4 MB L3‑cache

• Uitbreidbaar tot 1,3‑GHz dual‑core Intel Core i5, Turbo Boost tot 3,2 GHz, met 4 MB L3‑cache; of 1,4‑GHz dual‑core Intel Core i7, Turbo Boost tot 3,6 GHz, met 4 MB gedeelde L3‑cache

• 1,3‑GHz

• 1,3‑GHz dual‑core Intel Core i5, Turbo Boost tot 3,2 GHz, met 4 MB L3‑cache

• Uitbreidbaar tot 1,4‑GHz dual‑core Intel Core i7, Turbo Boost tot 3,6 GHz, met 4 MB L3‑cache

Geheugen

• 8 GB 1866‑MHz LPDDR3-geheugen ingebouwd

• Uitbreidbaar tot 16 GB geheugen

Opslag

• 1,2GHz

• PCIe‑SSD van 256 GB ingebouwd1

• 1,3GHz

• PCIe‑SSD van 512 GB ingebouwd1

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 0,35-1,31 cm

• Breedte: 28,05 cm

• Diepte: 19,65 cm

• Gewicht: 0,92 kg2

Grafische ondersteuning en weergave­­voorzieningen

• Intel HD Graphics 615

• Twee displays en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde display en tot 4096 x 2304 pixels bij 60 Hz op een extern display, beide met miljoenen kleuren.

Draadloos

• Wifi

• Draadloze 802.11ac wifivoorzieningen; compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Draadloze Bluetooth 4.2-technologie

Opladen en uitbreiding

• USB‑C-poort met ondersteuning voor:

• Opladen

• USB 3.1 (1e gen., tot 5 Gbps)

• Native DisplayPort 1.2‑video-uitvoer

• VGA-uitvoer met USB‑C-naar-VGA-multipoort-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

• HDMI-video-uitvoer met USB‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

Camera

• 480p FaceTime-camera

Audio

• Stereospeakers

• Twee microfoons

• Mini‑jack-aansluiting

Toetsenbord en trackpad

• Toetsenbord van volledig formaat met:

• 78 (VS) of 79 (ISO) toetsen met achtergrond­verlichting, waaronder 12 functietoetsen en 4 pijltoetsen

• Omgevingslicht­sensor

• Force Touch-trackpad voor zeer nauwkeurige aanwijzer­verplaatsing en drukgevoelige besturing; ondersteunt force-klikken, versnellen, drukgevoelig tekenen en Multi‑Touch-bewegingen

Batterij en stroom­­voorziening

• Tot 10 uur draadloos internetten3

• Tot 12 uur iTunes-films kijken3

• Tot 30 dagen stand-bytijd3

• Inge­bouwde lithium-polymeerbatterij van 41,4 wattuur

• USB‑C-lichtnet­adapter van 29 W; USB‑C-voedingspoort

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -25 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0‑90%, niet‑condenserend

• Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 m

• Maximale hoogte bij opslag: 4500 m

• Maximale hoogte bij transport: 10.500 m

Besturings­­systeem

macOS

Alles wat jij op je Mac doet, begint bij het besturings­­systeem macOS. macOS Mojave bevat nieuwe features die zijn geïnspireerd door professionals, maar die iedereen kan gebruiken. Zo kun je nog meer doen met je Mac. Meer informatie over het nieuwste besturingssysteem

Toegankelijk­heid

Dankzij de toegankelijkheids­­features halen mensen met een beperking het meeste uit hun nieuwe MacBook. Er zijn features die je helpen met zien, horen, lezen, schrijven en leren, en die motorische vaardigheden ondersteunen. Zo krijg je de meest geweldige dingen voor elkaar. Meer informatie over Toegankelijk­heid

Features zijn onder meer:

• VoiceOver

• Zoomen

• Verhoog contrast

• Verminder beweging

• Siri en dicteer­functie

• Schakelbediening

• Bijschriften

• Tekst naar spraak

Inge­bouwde apps4

• Foto’s

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Berichten

• Kaarten

• Aandelen

• Woning

• Dictafoon

• Notities

• Agenda

• Contacten

• Herinner­ingen

• Photo Booth

• Voorvertoning

• iTunes

• Boeken

• App Store

• Time Machine

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau

L W A,m (B)

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

L p A,m (dB)

Inactief

1,2 (K V = 0,3)

3

Draadloos web

1,2 (K V = 0,3)

3

1. L W A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,1 B.

2. L p A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.

5. Het aantal, L W A,c (dat eerder L W Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van L W A,m en K v.

6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.

7. Geteste configuratie: 1,4‑GHz dual‑core Intel Core i7, 16 GB geheugen, 512 GB flashgeheugen, Intel HD Graphics 615.

Accessoires

Displays en adapters

• LG UltraFine 4K-display

• USB‑C-naar-USB-adapter

• USB‑C-naar-SD-kaartlezer

• USB‑C-naar-digitale‑AV-multipoort-adapter

• USB‑C-naar-VGA‑multipoort-adapter

• USB‑C-lichtnet­adapter van 30 W

• Verlengkabel voor lichtnet­adapter

• Internationale reisstekker

Overige accessoires

• Magic Mouse 2

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard met numeriek toetsenblok

• USB‑C-naar-Lightning-kabel

• USB‑C-oplaadkabel (2 m)

• AppleCare+ voor Mac

Inhoud verpakking

• MacBook

• USB‑C-lichtnet­adapter van 29 W

• USB‑C-oplaadkabel (2 m)

Maatwerk­opties

Je kunt je MacBook configureren met de volgende opties (alleen via apple.com).

• 1,2‑GHz model

• 1,3‑GHz dual‑core Intel Core i5, Turbo Boost tot 3,2 GHz, met 4 MB gedeelde L3‑cache; of 1,4‑GHz dual‑core Intel Core i7, Turbo Boost tot 3,6 GHz, met 4 MB gedeelde L3‑cache

• 16 GB 1866-MHz LPDDR3-geheugen ingebouwd

• 1,3‑GHz model

• 1,4‑GHz dual‑core Intel Core i7, Turbo Boost tot maximaal 3,6 GHz, met 4 MB gedeelde L3‑cache

• 16 GB 1866‑MHz LPDDR3-geheugen ingebouwd

MacBook en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing. Meer informatie over MacBook en het milieu

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed van MacBook op het milieu te beperken:

• Kwikvrij beeldscherm

• Arseenvrij displayglas

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrij

• Beryllium-vrij

• Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

• EPEAT-beoordeling ‘Gold’5

Apple en het milieu

In onze Milieu­rapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieuprestaties van elk Apple product.

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

3. Tests uitgevoerd door Apple in maart 2017, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 12‑inch MacBook met een 1,3‑GHz dual‑core Intel Core i5-processor, een SSD van 512 GB en 8 GB RAM. De test voor draadloos internetten meet de batterijduur door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De test voor het afspelen van iTunes-films meet de batterijduur door 1080p HD‑materiaal af te spelen met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De stand‑bytest meet de batterijduur door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten en bij een iCloud-account is aangemeld in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeem­­instellingen op de standaard­waarden zijn ingesteld. De batterijduur is afhankelijk van de configuratie en het gebruik. Ga naar www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS-versie waar de apps op draaien.

5. MacBook heeft de EPEAT-beoordeling ‘Gold’ gekregen in de Verenigde Staten en Canada.