Mac mini (sent 2014) - Tekniske spesifikasjoner

Prosessor

• 1,4 GHz

• 1,4 GHz tokjerners Intel Core i5 (Turbo Boost opptil 2,7 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer på prosessoren

• 2,6 GHz

• 2,6 GHz tokjerners Intel Core i5 (Turbo Boost opptil 3,1 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer på prosessoren

• Kan konfigureres med 3,0 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,5 GHz) med 4 MB delt nivå 3-buffer på prosessoren.

• 2,8 GHz

• 2,8 GHz tokjerners Intel Core i5 (Turbo Boost opptil 3,3 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer på prosessoren

• Kan konfigureres med 3,0 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,5 GHz) med 4 MB delt nivå 3-buffer på prosessoren.

Lagring1

• 1,4 GHz

• 500 GB harddisk (5400 o/min)

• Kan konfigureres med 1 TB Fusion Drive.

• 2,6 GHz

• 1 TB harddisk (5400 o/min)

• Kan konfigureres med 1 TB Fusion Drive eller 256 GB flashlagring (SSD).

• 2,8 GHz

• 1 TB Fusion Drive

• Kan konfigureres med 2 TB Fusion Drive eller med 256 GB, 512 GB eller 1 TB flashlagring (SSD).

Minne

• 1,4 GHz

• 4 GB 1600 MHz LPDDR3-minne

• Kan konfigureres med 8 GB eller 16 GB.

• 2,6 GHz

• 8 GB 1600 MHz LPDDR3-minne

• Kan konfigureres med 16 GB.

• 2,8 GHz

• 8 GB 1600 MHz LPDDR3-minne

• Kan konfigureres med 16 GB.

Grafikk

• 1,4 GHz

• Intel HD Graphics 5000

• 2,6 GHz

• Intel Iris Graphics

• 2,8 GHz

• Intel Iris Graphics

Størrelse

• Høyde: 3,6 cm

• Bredde: 19,7 cm

• Dybde: 19,7 cm

Vekt2

• 1,4 GHz

• 1,19 kg

• 2,6 GHz

• 1,20 kg

• 2,8 GHz

• 1,22 kg

Videostøtte

• Støtte for opptil to skjermer på 2560 x 1600 bildepunkter, begge i millioner av farger

• Thunderbolt digital videotilkobling

• Standard Mini DisplayPort-utgang

• DVI-tilkobling med Mini DisplayPort til DVI-adapter (selges separat)

• VGA-tilkobling med Mini DisplayPort til VGA-adapter (selges separat)

• Dual-link DVI-utgang med Mini DisplayPort til Dual-link DVI-adapter (selges separat)

• HDMI-videoutgang

• Støtte for 1080p-oppløsning ved opptil 60 Hz

• Støtte for 3840 x 2160-oppløsning ved 30 Hz

• Støtte for 4096 x 2160-oppløsning ved 24 Hz

• DVI-utgang med HDMI til DVI-adapter (selges separat)

Lyd

• Lyd inn (minijack – digital/analog)

• Lyd ut/øretelefoner (minijack – digital/analog)

• HDMI-porten støtter lyd ut i flere kanaler

• Støtter Apple iPhone-øretelefoner med mikrofon

• Innebygd høyttaler

Tilkoblinger og utvidelser

No alt supplied for Image
  • To Thunderbolt 2-porter (opptil 20 Gbps)

• Fire USB 3-porter (opptil 5 Gbps)

• HDMI-port

• SDXC-kortplass

• Gigabit Ethernet-port

• Port for lyd inn

• 3,5-mm utgang for hode­telefoner

• IR-mottaker

Kommunikasjon

• Wi‑Fi

• 802.11ac Wi‑Fi (trådløst nettverk), kompatibelt med IEEE 802.11a/g/b/n

• Bluetooth

• Bluetooth 4.0 trådløsteknologi

• Ethernet

• 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-tilkobling)

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100–240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Maksimal kontinuerlig effekt: 85 W

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -40 til 47 °C

• Relativ fuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

• Typisk akustisk ytelse: lydtrykknivå (brukerposisjon): 12 dBA når den ikke jobber3

I esken

• Mac mini

• Strømkabel

Operativsystem

macOS

macOS er operativ­systemet som driver alt du driver med på Macen. macOS Mojave kommer med nye funksjoner inspirert av våre mest lidenskapelige brukere, men tilpasset absolutt alle. Så du får mer ut av hvert eneste klikk. Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Tilgjengelighetsfunksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye Mac mini. Med innebygd støtte for brukere med syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk eller lese- og skrivevansker kan du skape og gjøre fantastiske ting.

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryterkontroll

• Skjult teksting

• Tekst-til-tale

Inkluderte apper4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Aksjer

• Hjem

• Taleopptak

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Photo Booth

• Forhånd­svisning

• iTunes

• Bøker

• App Store

• Time Machine

Spesial-konfigurasjoner

Konfigurer Mac mini med disse alternativene, kun på Apple Online Store.

• 1,4 GHz

• 8 GB LPDDR3-minne

• 16 GB LPDDR3-minne

• 1 TB Fusion Drive

• Apple Remote

• 2,6 GHz

• 16 GB LPDDR3-minne

• 3,0 GHz tokjerners Intel Core i7-prosessor

• 1 TB Fusion Drive

• 256 GB flashlagring (SSD)

• Apple Remote

• 2,8 GHz

• 16 GB LPDDR3-minne

• 3,0 GHz tokjerners Intel Core i7-prosessor

• 2 TB Fusion Drive

• 256 GB flashlagring (SSD)

• 512 GB flashlagring (SSD)

• 1 TB flashlagring (SSD)

• Apple Remote

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,90 (K V = 0,25)

12,0

Trådløst Internett

1,90 (K V = 0,25)

11,5

Harddisksøk

1,95 (K V = 0,25)

12,0

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,05 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: 2,8 GHz tokjerners Intel Core i5, 8 GB minne, 1TB Fusion Drive, Intel Iris graphics.

Tilbehør

Mac-programvare

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Annet tilbehør

• Apple USB SuperDrive

• AppleCare Protection Plan

Skjermer og grafikk

• Apple HDMI til DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort til DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort til VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-adapter

1. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når disken er formatert.

2. Vekten varierer etter konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. Akustikk ble målt fra vanlig brukerstilling sittende foran et standard Mac mini-system. Akustikk kan variere etter konfigurasjon.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS‑versjonen som kreves for hver app.