iMac (27 tum, mitten 2010) - Teknisk information

Processor och minne

• 3,2 GHz Intel Core i3-processor med 4 MB L3-cache, stöd för flertrådsteknik

• 3,6 GHz Intel Core i5-processor med 4 MB L3-cache, stöd för flertrådsteknik och Turbo Boost

• 2,8 GHz Quad-Core Intel Core i5-processor med 8 MB L3-cache, stöd för Turbo Boost

• 2,93 GHz Quad-Core Intel Core i7-processor med 8 MB L3-cache, stöd för flertrådsteknik och Turbo Boost

4 GB (två SO-DIMM-moduler på 2 GB vardera) 1 333 MHz DDR3 SDRAM, fyra SO-DIMM-kortplatser med plats för upp till 16 GB

Mått och vikt

• Höjd: 51,7 cm

• Bredd: 65,0 cm

• Djup: 20,7 cm

• Vikt: 13,8 kg1

Portar och utbyggnad

• En FireWire 800-port (7 W)

• Fyra USB 2.0-portar

• SDXC-kortplats

Kommunikation

• Trådlös Wi-Fi-anslutning med AirPort Extreme 802.11n2 (kompatibel med IEEE 802.11a/b/g)

• Trådlös anslutning med Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• 10/100/1000BASE-T gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

Ljud

• Inbyggda stereohögtalare

• Två inbyggda högeffektiva förstärkare på 17 W

• Uttag för hörlurar och optiskt digitalt ljud (ministereokontakt)

• Ljudingång/optisk digital ljudingång (ministereokontakt)

• Inbyggd mikrofon

• Stöd för Apples iPhone-headset med mikrofon

Miljörapport

För att minska den påverkan som iMac har på miljön har den utformats med följande delar:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri3

• Höljet av aluminium och glas är till största delen återvinningsbart

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.0

• EPEAT Gold-klassad4

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

27 tum, 3,2 GHz

27 tum, 2,8 GHz

27 tum, 3,2 GHz

27 tum, 2,8 GHz

Overksam

3,0

3,0

16

15

Vid hårddiskåtkomst

3,0

3,0

16

15

Vid CD-enhetsåtkomst

3,3

4,2

22

31

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Bildskärm

• Inbyggd glänsande LED-bakgrundsbelyst widescreenskärm på 27 tum (bildyta) med aktiv matris (TFT), flytande kristaller och IPS-teknik

• Upplösning: 2560 x 1440 bildpunkter

• Normal ljusstyrka: 375 cd/m2

• Kan monteras i ett väggfäste, en ledad arm eller annan VESA-kompatibel monteringslösning med hjälp av VESA-monteringspaketet (tillval)

• Miljontals färger i alla upplösningar

• Betraktningsvinkel (normalt): 178° horisontellt, 178° vertikalt

• Bildförhållandet 16:9

Grafik och video

• 3,2 GHz

• Grafikprocessorn ATI Radeon HD 5670 med 512 MB GDDR3-minne

• 2,8 GHz

• Grafikprocessorn ATI Radeon HD 5750 med 1 GB GDDR5-minne

• iSight-kamera

• Mini DisplayPort-utgång med stöd för DVI, VGA och dubbellänkad DVI (adaptrar säljs separat); 27-tumsmodellerna har också stöd för anslutning av externa DisplayPort-källor (adaptrar säljs separat)

• Stöd för utökat skrivbord och skärmbildsdubblering

• Hanterar samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 bildpunkter på en extern 30-tumsskärm

Lagring5

• 1 TB seriell ATA-hårddisk (7200 varv/min)

• 2 TB seriell ATA-hårddisk (7200 varv/min) som tillval

• 256 GB SSD-hårddisk som tillval

Optisk enhet

• Direktmatad 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Skriver DVD+R DL- och DVD-R DL-skivor i upp till 4x hastigheten

• Skriver DVD-R- och DVD+R-skivor i upp till 8x hastigheten

• Skriver DVD-RW-skivor i upp till 6x hastigheten och DVD+RW-skivor i upp till 8x hastigheten

• Läser DVD-skivor i upp till 8x hastigheten

• Skriver CD-R-skivor i upp till 24x hastigheten

• Skriver CD-RW-skivor i upp till 16x hastigheten

• Läser CD-skivor i upp till 24x hastigheten

Strömförsörjning och omgivning

• Strömspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 50-60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 365 W

• Temperatur vid användning: 10 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20 till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 %, icke-kondenserande

• Höjd över havet: högst 3 000m

• Genomsnittliga akustiska prestanda

• Ljudtryck i operativt läge: 18 dBA (overksam)6

Följande ingår

Förpackningens innehåll:

• iMac

• Apple Wireless Keyboard

• Magic Mouse

• Rengöringsduk

• Strömsladd

• DVD-skivor för installation/återställning

• Dokumentation i tryckt och elektronisk form

Program som ingår:

Mac OS X Snow Leopard

Innehåller iTunes, Time Machine, Överblick, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressbok, QuickTime, iCal, DVD-spelare, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools med mera.

iLife

Innehåller iPhoto, iMovie, GarageBand och iWeb.

Tillbehör

Mac-program

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Express

• MobileMe-prenumeration

Bildskärm och grafik

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

AirPort och trådlöst

• Time Capsule

• AirPort Express-basstation

• AirPort Extreme-basstation

Övriga tillbehör

• Magic Trackpad

• Apples batteriladdare

• VESA-monteringspaket

• AppleCare Protection Plan

Begränsad garanti och service

iMac levereras med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan så förlänger du reparationsservice och support till tre år från datorns inköpsdatum. Det är bara AppleCare Protection Plan som ger dig rätt till direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanterar att reparationer utförs av Apple-auktoriserade tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information får du genom att besöka Apples supportsida eller ringa 077-119 95 19.

Apple och den globala miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan av våra produkter och processer. Apples miljöspecifikation för produkter beskriver miljöegenskaperna hos våra produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering.

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. Trådlös Internetanslutning kräver en trådlös anslutningspunkt och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt.

3. PVC-fri strömsladd finns i USA, Kanada, Mexico, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna och Venezuela.

4. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA, Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

5. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

6. Akustisktester gjorda på 27-tums iMac-standarddatorer. Akustiken kan variera beroende på konfiguration.