MacBook Air (13-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli) - Tekniset tiedot

Näyttö

• 13,3 tuuman (lävistäjä) tarkka, kiiltävä LED-taustavalaistu laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä

• Tuetut tarkkuudet:

• 1440 x 900 (natiivi), 1280 x 800, 1152 x 720, 1024 x 640 ja 800 x 500 pikseliä 16:10 kuvasuhteella; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 pikseliä 4:3 kuvasuhteella; 720 x 480 pikseliä 3:2 kuvasuhteella

Tallennustila1

• 128 Gt flash-muistia

• 256 Gt flash-muistia

• Valinnaisena 512 Gt flash-muistia.

Prosessori

1,8 GHz kaksiytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 2,8 GHz) ja 3 Mt jaettua L3-välimuistia

Muisti

4 Gt 1600 MHz DDR3L-muistia integroituna

Valinnaisesti jopa 8 Gt.

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,3 - 1,7 cm

• Leveys: 32,5 cm

• Syvyys: 22,7 cm

• Paino: 1,35 kg2

Grafiikka- ja videotuki

• Intel HD Graphics 4000 -näytönohjain

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus:

• tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

• Thunderboltin digitaalinen videolähtö

• Natiivi mini-DisplayPort-lähtö

• DVI-lähtö Mini-DisplayPort–DVI-sovittimella (myydään erikseen)

• VGA-lähtö Mini-DisplayPort–VGA-sovittimella (myydään erikseen)

• Dual-link DVI -lähtö Mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovittimella (myydään erikseen)

• HDMI-ääni- ja -videolähtö muun valmistajan Mini-DisplayPort–HDMI-sovittimella (myydään erikseen)

Kamera

720p FaceTime HD -kamera

Liitännät ja laajennettavuus

No alt supplied for Image
  • Kaksi USB 3 -porttia (jopa 5 Gb/s)

• Thunderbolt-portti (jopa 10 Gb/s)

• MagSafe 2 -virtaportti

• SD-korttipaikka

Langattomuus

• Langaton 802.11n -verkkotoiminto;3 IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva

• Langaton Bluetooth 4.0 -tekniikka

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Suuntaamaton mikrofoni

• Kuulokeportti

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia kaukosäätimellä

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu), ympäristön valoisuuden tunnistimella

• Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta ja vetämistä

Akku ja virta4

• Jopa 7 tuntia langatonta verkkoselaamista

• Jopa 30 päivää valmiusaikaa

• Sisäinen 50 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 45 W MagSafe 2 -virtalähde, jossa on pidike kaapelille; MagSafe 2 -virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 – 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 – 60 Hz

• Käyttölämpötila: 10°– 35°C

• Varastointilämpötila: -24°– 45 C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0 - 90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3000 m

• Varastointikorkeus enintään: 4500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 000 m

Mukana tulevat ohjelmat

• OS X Mountain Lion

• Sisältää Mailin, Viestit, Yhteystiedot, Kalenterin, Safarin, Muistutukset, Ilmoituskeskuksen, Muistiinpanot, Sanelun, iCloudin, Time Machinen, FaceTimen, Photo Boothin, AirPlayn, Game Centerin, Mac App Storen, iTunesin, Gatekeeperin, Twitter- ja Facebook-integroinnin5 ja paljon muuta. Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä.

• iLife

• Mukana iPhoto, iMovie ja GarageBand.

Rajoitettu takuu ja huolto

MacBook Airin mukana tulee 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Hankkimalla AppleCare Protection Planin voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan -sopimus tarjoaa Applen teknisten asiantuntijoiden suoran puhelintuen ja takuun siitä, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama teknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0844 209 0611.

Pakkauksessa

• MacBook Air

• 45 W MagSafe 2 -virtalähde, virtapistoke ja -johto

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Tilauksesta

Valitse MacBook Air -kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain Apple Online Storessa:

• Kaksiytiminen 2,0 GHz:n Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,2 GHz)

• 8 Gt muistipäivitys

• 512 Gt flash-muistia

MacBook Air ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään.

MacBook Airissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei BFR-aineita

• Ei PVC:tä6

• Suurelta osin kierrätettävä alumiinirunko

• Täyttää ENERGY STAR 5.2 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus7

Apple ja ympäristö

Katso lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidemme ja prosessiemme aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Tai lue tuotteiden ympäristöraportit, kun haluat yksityiskohtaista tietoa Apple-tuotteiden ympäristövaikutuksista.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

Vapaa

2,5

6

Kovalevyn käyttö

N/A

N/A

CD-aseman käyttö

N/A

N/A

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Saatavilla olevat lisävarusteet

• Mac-ohjelmat

• iWork

• Aperture

• Logic Pro

• Final Cut Pro X

• Näytöt ja sovittimet

• Apple Thunderbolt Display

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

• AirPort ja langattomuus

• AirPort Extreme -tukiasema

• AirPort Express -tukiasema

• Time Capsule

• Applen langaton näppäimistö

• Applen Magic Mouse

• Applen Magic Trackpad

• Muut lisävarusteet

• Applen USB SuperDrive

• Thunderbolt–gigabitin Ethernet -sovitin

• Apple Thunderbolt–FireWire -sovitin

• MagSafe–MagSafe 2 -muunnin

• AppleCare Protection Plan

• Applen USB–ethernet-sovitin

1. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

4. Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2012 käyttäen ennakkoversioita 1,8 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 13 tuuman MacBook Air -tietokoneista ja ennakkoversioita 1,7 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 11 tuuman MacBook Air -tietokoneista. Langattoman verkon testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on 50 %. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn järjestelmän siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-ohjelmien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akun kesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries.

5. Facebook-integraatio on tulossa syksyllä.

6. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto on saatavilla kaikkialla muualla paitsi Manner-Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

7. MacBook Air on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.