Mac mini (sent 2012) - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 3,6 cm

• Bredd: 19,7 cm

• Djup: 19,7 cm

• Vikt: 1,22 kg1

Processor

• 2,5 GHz

• Intel Core i5 på 2,5 GHz med dubbla kärnor (Turbo Boost upp till 3,1 GHz) med 3 MB L3-cache

• 2,3 GHz

• Intel Core i7 på 2,3 GHz med fyra kärnor (Turbo Boost upp till 3,3 GHz) med 6 MB L3-cache

• Kan konfigureras med Intel Core i7 på 2,6 GHz med fyra kärnor (Turbo Boost upp till 3,6 GHz).

Lagring

• 2,5 GHz

• 500 GB hårddisk (5 400 varv/min)2

• 2,3 GHz

• 1 TB hårddisk (5 400 varv/min)2

• Kan konfigureras med 256 GB SSD-hårddisk eller 1 TB Fusion Drive.

Grafik

• Intel HD Graphics 4000

Minne

• 4 GB (två x 2 GB) 1 600 MHz DDR3-minne

• Kan konfigureras med 8 GB eller 16 GB.

Videostöd

Stöd för upp till två skärmar med 2560 x 1600 pixlar, båda med miljontals färger

Thunderbolt-utgång för digitalvideo

• Inbyggd Mini DisplayPort-utgång

• DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-DVI-adapter (säljs separat)

• VGA-utgång via Mini DisplayPort-till-VGA-adapter (säljs separat)

• Dubbellänkad DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter (säljs separat)

HDMI-videoutgång

• Stöd för 1080 pixlars upplösning vid upp till 60 Hz

DVI-utgång via HDMI-till-DVI-adapter (säljs separat)

Ljud

No alt supplied for Image
  • Ljudingång/miniuttag (digitalt/analogt)

• Ljudutgång/miniuttag för hörlurar (digitalt/analogt)

• HDMI-porten har stöd för flerkanalsljud

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med mikrofon

• Inbyggd högtalare

Anslutningar och utbyggnad

• Thunderbolt-port (upp till 10 Gbit/s)

• FireWire 800-port (upp till 800 Mbit/s)

• Fyra USB 3-portar (upp till 5 Gbit/s)

• HDMI-port

• SDXC-kortplats

• Gigabit Ethernet-port

• Ljud in/ut

• IR-mottagare

Kommunikation

• Wi-Fi

• Trådlös Wi-Fi-anslutning med 802.11n3, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

• Ethernet

• 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 85 W

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -40 °C till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

• Typiska akustiska prestanda, ljudtrycksnivå (på användarens plats): 4

• Tvåkärnig modell: 12 dBA i overksamt läge

• Fyrkärnig modell: 15 dBA i overksamt läge

Begränsat skydd och service

Mac mini levereras med 90 dagars gratis telefonsupport och ett års begränsat skydd. Köp AppleCare Protection Plan och förläng skyddet till tre år från datorns inköpsdatum. Det är bara med AppleCare Protection Plan som du får direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanti för att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information får du på Apples supportsida eller genom att ringa 077-119 95 19.

Detta ingår

• Mac mini

• HDMI-till-DVI-adapter

• Strömsladd

Mjukvara som ingår

• OS X Mountain Lion: Världens mest avancerade operativsystem för datorer.Läs mer om det senaste operativsystemet

• Mac App Store

• Safari

• Mail

• Meddelanden

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Anteckningar

• Time Machine

• FaceTime

• Photo Booth

• Game Center

• iTunes

• iLife: iPhoto, iMovie och GarageBand.

Beställningsbygge

Konfigurera Mac mini med dessa tillval, bara hos Apple Online Store.

• Intel Core i7-processor på 2,6 GHz med fyra kärnor

• 8 GB DDR3-minnesuppgradering

• 16 GB DDR3-minnesuppgradering

• 256 GB SSD-hårddisk

• 1 TB Fusion Drive

• Apple Remote (fjärrkontroll)

Miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel vid beräkning av företagets miljöpåverkan. Läs mer om Miljön

För att minska effekterna på miljön har Mac mini utformats enligt följande principer:

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri5

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.2

• EPEAT Gold-klassad6

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och minskning av avfall. Läs mer om hur du återvinner din Mac eller PC.

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

2,3 GHz

2,5 GHz

2,3 GHz

2,5 GHz

Overksam

2,6

2,6

14

12

Vid hårddiskåtkomst

2,7

2,6

16

14

Vid CD-enhetsåtkomst

N/A

N/A

N/A

N/A

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Tillbehör

Mac-mjukvara

• iWork

• Aperture

• Logic Pro

• Final Cut Pro X

Skärm och grafik

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till- dubbellänkad DVI-adapter

AirPort och trådlöst

• Time Capsule

• AirPort Express-basstation

• AirPort Extreme-basstation

• Apple Magic Trackpad

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

Andra tillbehör

• Apple USB SuperDrive

• Apple Keyboard

• AppleCare Protection Plan

1. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterad kapacitet är lägre.

3. För trådlös internetanslutning krävs en basstation eller annan trådlös anslutningspunkt samt internetanslutning. Avgifter kan tillkomma. Vissa internetleverantörer har för närvarande inte stöd för AirPort.

4. Akustiken mättes från normal användarposition när personen satt framför ett vanligt Mac mini-system. Akustiken kan variera beroende på konfiguration.

5. Pvc-fri i alla länder förutom Fastlandskina, Sydkorea och Sydafrika.

6. Mac mini har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.