iPod touch (5. sukupolvi) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

No alt supplied for Image
  • Korkeus: 123,4 mm

• Leveys: 58,6 mm

• Syvyys: 6,1 mm

• Paino: 88 grammaa1

Kapasiteetti2

• 32 Gt

• 64 Gt

Langattomat yhteydet3

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz ja 5 GHz)

• Bluetooth 4.0

• Kartat: Sijaintiin perustuva palvelu4

Näyttö

• 4 tuuman (lävistäjä) Multi-Touch-laajakuvanäyttö IPS-tekniikalla

• Retina-näyttö

• 1136 x 640 pikselin resoluutio, 326 pikseliä tuumalla

• 800:1 kontrastisuhde (tyypillinen)

• 500 cd/m2 enimmäiskirkkaus (tyypillinen)

• Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite

Kamera, kuvat ja video

• 5 megapikselin iSight-kamera

• Automaattinen tarkennus

• Videon ja still-kuvien tarkennus napauttamalla

• Taustavalaistu

• Hybridi-infrapunasuodin

• Viisielementtinen linssi

• LED-salama

• f/2.4 aukko

• Kasvojentunnistus

• Panoraama

• HDR

• HD-videokuvaus (1080p) jopa 30 kehystä sekunnissa äänellä

• FaceTime-kamera 1,2 Mpix laatuisiin kuviin ja HD-videoiden (720p) kuvaamiseen jopa 30 kehystä sekunnissa

• Videonvakautus

• Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla

• Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä Wi-Fin kautta

Liitännät

• Lightning-liitin

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

• Sisäinen kaiutin

• Mikrofoni

Ulkoiset painikkeet ja liitännät

No alt supplied for Image

External Buttons and Controls

No alt supplied for Image

Connectors and Input/Output

Virta ja akku5

• Sisäänrakennettu ladattava litiumioniakku

• Musiikin toistoaika: jopa 40 tuntia, kun akku on täyteen ladattu

• Videon toistoaika: jopa 8 tuntia, kun akku on täyteen ladattu

• Latausajat: pikalataus noin 2 tunnissa (80-prosenttisesti), täysi lataus noin 4 tunnissa

Äänentoisto

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 kb/s), suojattu AAC (iTunes Storesta), HE-AAC, MP3 (8–320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjä voi asettaa äänenvoimakkuuden ylärajan

TV ja video

• H.264 video jopa 720p, 30 kehystä sekunnissa, Main Profile level 3.1 ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s, 48 kHz, stereoääni m4v-, mp4- ja mov-tiedostomuodoissa

• MPEG-4-video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s kanavaa kohden, 48 kHz, stereoääni m4v-, mp4- ja mov-tiedostomuodoissa

• Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280 x 720 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, ääni ulaw-muodossa, PCM-stereoääni avi-tiedostomuodossa

• Tuki AirPlay-peilaukselle Apple TV:hen (720p)

• AirPlay-videon suoratoisto Apple TV:hen (3. sukupolvi) 1080p tarkkuudella ja Apple TV:hen (2. sukupolvi) 720p tarkkuudella

Kuulokkeet

No alt supplied for Image
  • Apple EarPodit

Anturit

• Kolmiakselinen gyroskooppi

• Kiihtyvyysanturi

Järjestelmävaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominaisuuksien käyttämiseen)

• Internet-yhteys

• Synkronointiin Macilla tai PC:llä olevan iTunesin kanssa tarvitaan:

• Mac: OS X 10.6.8 tai uudempi

• PC: Windows 7, Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi

• iTunes 10.7 tai uudempi6 (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.itunes.com/fi/download)

Ympäristövaatimukset

• Käyttöympäristön lämpötila: 0–35 °C

• Varastointilämpötila: -20°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3 000 m

Kielet

Kielituki

amerikanenglanti, brittienglanti, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, ranska, saksa, italia, japani, korea, espanja, arabia, katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, suomi, kreikka, heprea, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

Näppäimistötuki

amerikanenglanti, australianenglanti, kanadanenglanti, brittienglanti, yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot), perinteinen kiina (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, piirrot), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani (romaji, kana), korea, espanja, arabia, bulgaria, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, emoji, viro, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, islanti, indonesia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, ruotsi, thai, tiibet, turkki, ukraina, vietnam

Sanakirjatuki

amerikanenglanti, australianenglanti, kanadanenglanti, brittienglanti, yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot), perinteinen kiina (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, piirrot), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani (romaji, kana), korea, espanja, arabia, bulgaria, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, viro, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, islanti, indonesia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

Siri-kielet

amerikanenglanti, brittienglanti, kanadanenglanti, australianenglanti, amerikanespanja, meksikonespanja, espanja, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, sveitsinitalia, japani, korea, mandariinikiina (Manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Hongkong)

Pakkauksessa

• iPod touch

• iPod touch -silmukka

• Apple EarPodit

• Lightning–USB-kaapeli

• Pikaopas

Lisävarusteet

Lightning–30-nastainen-sovitin

Liitä nykyiset lisävarusteesi iPod touchiin tällä sovittimella.

Applen matkasovitinpaketti

Liitä Apple-virtalähteesi useimpiin pistorasioihin ympäri maailmaa.

Muut lisävarusteet

• Lightning–30-nastainen-sovitin (0,2 m)

• Lightning–USB-kaapeli

• Applen USB-virtalähde

• Apple EarPodit

Lisää lisävarusteita löydät Apple Online Storesta

iPod touch ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään. Lisätietoja

iPhone touch edustaa Applen jatkuvaa kehitystä ympäristöasioissa. Siinä on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromia sisältäviä palonestoaineita

• Ei PVC:tä

• Kierrätettävä alumiinikotelo

Apple ja ympäristö

Lue Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Applen tuotteiden ympäristöraportit sisältävät Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

1. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Edellyttää internet-yhteyttä; laajakaistayhteyttä suositellaan; saattaa olla maksullinen.

4. Kartat-ohjelmalla varustetulla iPod touchilla saat selville tarkan sijaintisi läheisyydessäsi olevien tunnettujen Wi-Fi-verkkojen tietojen perusteella (jos päällä ja käytettävissä). Mitä tarkemmat käytettävissä olevat tiedot ovat, sitä pienempi on sijaintisi tunnistava alue kartalla. Ominaisuus ei ole saatavilla kaikkialla. Tunnetut Wi-Fi-verkot ovat pääsääntöisesti kaupunkialueilla. Sijaintisi määrittämiseksi tietoja kerätään muodossa, joka ei suoraan viittaa henkilöön. Jos et halua, että tällaista tietoa kerätään, älä ota ominaisuutta käyttöön. Ominaisuuden ottaminen pois käytöstä ei vaikuta iPod touchin toimintaan.

5. Testauksen suoritti Apple elokuussa 2012 käyttäen ennakkoversioita iPod touch -laitteista ja -ohjelmistosta. Soittolista sisälsi 358 uniikkia musiikkikappaletta, jotka oli tuotu CD-levyiltä (128 kb/s AAC) sekä ostettu iTunes Storesta (256 kb/s AAC). Videosisältö oli hankittu iTunes Storesta. iPod-yksiköt liitettiin Wi-Fi-verkkoon; kaikki muut asetukset olivat oletusarvoisia. Akkutestit suoritetaan tietyillä iPod-yksiköillä; todelliset tulokset saattavat vaihdella. Akun latauskertojen määrä on rajallinen, ja akku on ehkä joskus vaihdettava uuteen (www.apple.com/fi/upport/ipod/service/battery). Akun käyttöikä ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

6. iPod ja iTunes on tarkoitettu vain lailliseen tai tekijänoikeuksien haltijan luvalla tapahtuvaan kopiointiin. Älä varasta musiikkia.

Kaikki ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Osoittamalla tähän näet koko luettelon.