MacBook Pro (13-tuumainen, loppuvuosi 2011) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 2,41 cm
  • Leveys: 32,5 cm
  • Syvyys: 22,7 cm
  • Paino: 2,04 kg1

Liitännät ja laajennettavuus

• MagSafe-virtaportti
  • Gigabitin ethernet-portti
  • FireWire 800 -portti (jopa 800 Mb/s)
  • Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)
  • Thunderbolt-portti (jopa 10 Gb/s)
  • Äänen tulo/lähtö
  • SDXC-korttipaikka
  • Kensington-lukituskaapelin paikka

Yhteydet

• Langaton Wi-Fi-verkkotoiminto2 (perustuu IEEE 802.11n -standardiin); IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva
  • Langaton Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -tekniikka
  • 10/100/1000BASE-T gigabitin ethernet (RJ-45-liitin)

Ääni

• Stereokaiuttimet bassoelementillä
  • Suuntaamaton mikrofoni
  • Yhdistetty kuuloke-/linjalähtöliitäntä (tukee digitaalista äänilähtöä)
  • Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Ympäristöraportti

MacBook Prossa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Erittäin kierrätyskelpoinen alumiini- ja lasikotelo
  • Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö
  • Arseeniton näytön lasi
  • Ei BFR-aineita
  • Ei PVC:tä3
  • Pienempi pakkauskoko
  • Täyttää ENERGY STAR 5.0 -vaatimukset
  • EPEAT Gold -luokitus4

Näyttö

• 13,3 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä
  • Tuetut tarkkuudet: 1280 x 800 (natiivi), 1152 x 720, 1024 x 640 ja 800 x 500 kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 kuvasuhteella 4:3; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 venytetyllä kuvasuhteella 4:3; 720 x 480 kuvasuhteella 3:2; 720 x 480 venytetyllä kuvasuhteella 3:2

Grafiikka- ja videotuki

• Intel HD Graphics 3000 -näytönohjain, jossa on 384 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia5
  • Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä
  • FaceTime HD -kamera
  • Thunderbolt-portti

Thunderboltin digitaalinen videolähtö

• Natiivi mini-DisplayPort-lähtö
  • DVI-lähtö käyttäen mini-DisplayPort–DVI-sovitinta (lisävaruste)
  • VGA-lähtö käyttäen mini-DisplayPort–VGA-sovitinta (lisävaruste)
  • Dual-link DVI -lähtö käyttäen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta tukee 30 tuuman Apple Cinema HD Display -näyttöä (lisävaruste)
  • HDMI-ääni ja -videolähtö käyttäen muun valmistajan mini-DisplayPort–HDMI-sovitinta

Syöttölaitteet

• Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)
  • Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta ja vetämistä

Prosessori ja muisti

• 2,4 GHz kaksiytiminen Intel Core i5 -prosessori, jossa on 3 Mt jaettua L3-välimuistia tai 2,8 GHz kaksiytiminen Intel Core i7 -prosessori, jossa on 4 Mt jaettua L3-välimuistia
  • 4 Gt (kaksi 2 Gt SO-DIMMiä) 1333 MHz DDR3-muistia; kaksi SO-DIMM-muistipaikkaa tukevat enimmillään 8 Gt muistia

Tallennustila

• 500 Gt tai 750 Gt 5400 kierr./min Serial ATA -kovalevy; valinnainen 500 Gt 5400 kierr./min kovalevy tai 128 Gt, 256 Gt tai 512 Gt SSD-levy6
  • Kelkaton 8x SuperDrive-asema (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
  • Enimmäiskirjoitusnopeus: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW
  • Enimmäislukunopeus: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 6x DVD-ROM (kaksikerroksinen DVD-9), DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD

Akku ja virta7

• Jopa 7 h langatonta verkko-selaamista
  • Sisäinen 63,5 wattitunnin litiumpolymeeriakku
  • 60 W MagSafe-virtalähde, jossa on pidike kaapelia varten
  • MagSafe-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta
  • Taajuus: 50–60 Hz
  • Käyttölämpötila: 10°–35° C
  • Varastointilämpötila: -24°–45° C
  • Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 %, ei-kondensoituva
  • Käyttökorkeus enintään: 3 000 m
  • Varastointikorkeus enintään: 4 500 m
  • Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso
LWAd (B)
1 B = 10 dB
Äänenpaineen taso
Käyttäjän asema
LpAm (dB)
2,8 GHz 2,4 GHz 2,8 GHz 2,4 GHz
Vapaa 3,0 2,8 18 18
Kovalevyn käyttö 3,0 2,8 18 17
CD-aseman käyttö 3,4 3,3 29 28
  1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).
  2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).
  3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Pakkauksen sisältö

• MacBook Pro
  • Näytön puhdistusliina
  • 60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto
  • Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Ohjelmisto

• OS X Lion (Mukana Mail, Osoitekirja, iCal, Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Resume, Automaattinen tallennus, Versiot, Pikakatselu, Spotlight, QuickTime ja paljon muuta.)
  • iLife (mukana iPhoto, iMovie ja GarageBand)

13 tuuman kokoonpanot

Kotelo Tarkkuustyöstetty alumiininen unibody-kotelo
Prosessori 2,4 GHz kaksiytiminen Intel Core i5 2,8 GHz kaksiytiminen Intel Core i7
L3-välimuisti 3 Mt jaettu 4 Mt jaettu
Muisti 4 Gt (kaksi 2 Gt SODIMMiä) 1333 MHz DDR3 SDRAM -muistia; tukee jopa 8 Gt
Kovalevy6 500 Gt Serial ATA; 5400 kierr./min 750 Gt Serial ATA; 5400 kierr./min
Kelkaton optinen asema 8x SuperDrive-asema (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
Näytönohjain Intel HD Graphics 3000 -näytönohjain, jossa on 384 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia5
Video FaceTime HD -kamera; Thunderbolt-portti, joka tukee DVI:tä, VGA:ta, dual-link DVI:tä ja HDMI:tä (edellyttää erikseen myytäviä sovittimia)
Näyttö 13,3 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, 1280 x 800 tarkkuus
Laajennettavuus Yksi Thunderbolt-portti (jopa 10 Gb/s), yksi FireWire 800 -portti (jopa 800 Mb/s), kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s), SDXC-korttipaikka
Ääni Stereokaiuttimet bassoelementillä, suuntaamaton mikrofoni, yhdistetty kuuloke-/linjalähtöliitäntä (tukee digitaalista äänilähtöä)
Verkkoyhteydet 10/100/1000BASE-T (gigabitin) ethernet
Langattomuus Wi-Fi (perustuu IEEE 802.11n -standardiin)2; langaton Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -tekniikka
Laitteistolisävarusteet 60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto
Rajoitettu takuu
ja huolto
MacBook Pron mukana tulee 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Hankkimalla AppleCare Protection Planin voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan -sopimus tarjoaa Applen teknisten asiantuntijoiden suoran puhelintuen ja takuun siitä, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama teknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai soittamalla numeroon 0800 96162
Apple ja globaali
ympäristö
Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Apple Product Environmental Specification -selosteessa on Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.
Kierrätys Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Valinnaiset

Time Capsule

Time Capsule on täysipainoinen AirPort Extreme -tukiasema, jossa on sisäinen kovalevy. Varmuuskopioi langattomasti ja muodosta langaton verkko yhdellä ja samalla laitteella.

• 2 tai 3 Tt palvelinluokan kovalevy
  • Wi-Fi-sertifioitu 802.11n version 2.0 mukaiseksi
  • USB-portti USB-tulostimen tai -kovalevyn liittämiseen

Tilauskokoonpanot

• 750 Gt (5400 kierr./min) kovalevy
  • 128, 256 tai 512 Gt SSD-levy
  • Jopa 8 Gt 1333 MHz DDR3 SDRAM -muistia
  • Apple Remote -kaukosäädin
  • Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin
  • Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin
  • Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin
  • MagSafe-lentokonesovitin
  • AppleCare Protection Plan

Lisävarusteet

• Applen Thunderbolt Display -näyttö
  • AirPort Extreme -tukiasema
  • AirPort Express -tukiasema
  • Applen langaton näppäimistö
  • Magic Mouse
  • Apple-näppäimistö numeronäppäimistöllä
  • Apple Mouse -hiiri

1. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.
  2. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.
  3. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto on saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Kolumbiassa, El Salvadorissa, Guatemalassa, Panamassa, Perussa, Puerto Ricossa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla ja Venezuelassa.
  4. MacBook Prolle myönnettiin EPEAT Gold -luokitus Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.
  5. OS X:n käytettävissä oleva muisti vaihtelee näytönohjaimen tarpeen mukaan. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 384 Mt.
  6. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.
  7. Langattoman testauksen suoritti Apple lokakuu 2011 käyttäen ennakkoversioita kaksiytimisistä 2,8 GHz Intel Core i7 -pohjaisista 13 tuuman MacBook Pro -tietokoneista. Langattoman verkon testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on 50 %. Akun kesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries.

Julkaisupäivämäärä: 5.10.2012