iMac (21,5-tuumainen, vuoden 2011 puoliväli) - Tekniset tiedot

Näyttö

• 21,5 tuuman (katseluala) LED-taustavalaistu kiiltävä TFT-näyttö, joka tukee miljoonia värejä

• Tarkkuus: 1920 x 1080 pikseliä

Prosessori

• 2,5 GHz neliytiminen Intel Core i5, jossa 6 Mt sisäistä, jaettua L3-välimuistia

• 2,7 GHz neliytiminen Intel Core i5, jossa 6 Mt sisäistä, jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i7.

Muisti

4 Gt (kaksi 2 Gt) 1333 MHz DDR3 -muistia

Valinnaisena 8 Gt (kaikki mallit) tai 16 Gt (jotkin mallit), vain Apple Online Storesta.

Tallennustila1

• 2,5 GHz

• 500 Gt (7200 kierr./min) kovalevy

• 2,7 GHz

• 1 Tt (7200 kierr./min) kovalevy

• Valinnaisena 2 Tt kovalevy tai toinen 256 Gt SSD-levy, vain Apple Online Storesta.

Näytönohjaimet

• 2,5 GHz

• AMD Radeon HD 6750M, jossa on 512 Mt GDDR5-muistia

• 2,7 GHz

• AMD Radeon HD 6770M, jossa on 512 Mt GDDR5-muistia

Videotuki ja kamera

• FaceTime HD -kamera

• Samanaikainen tuki sisäisen näytön täydelle natiivitarkkuudelle ja jopa 30 tuuman (2560 x 1600 pikseliä) ulkoiselle näytölle

• Tuki kahden näytön tilalle ja näytönkahdennustilalle

Ääni

• Sisäiset stereokaiuttimet

• Kaksi tehokasta sisäistä 17 watin vahvistinta

• Kuulokeportti/optinen digitaalinen äänilähtö (miniliitäntä)

• Äänen linjatulo/optinen digitaalinen äänitulo (miniliitäntä)

• Sisäinen mikrofoni

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Liitännät ja laajennettavuus

No alt supplied for Image
  • Yksi Thunderbolt-portti

• Mini-DisplayPort-lähtö, joka tukee DVI-, VGA- ja dual-link DVI -liitäntöjä (sovittimet myydään erikseen).

• Yksi FireWire 800 -portti; 7 wattia

• Neljä USB 2.0 -porttia

• SDXC-korttipaikka

• Kelkaton 8x SuperDrive, jossa 4x kaksikerroksinen kirjoitus (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Äänen tulo/lähtö

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-liitin)

• Infrapunavastaanotin

Syöttölaitteet

• Applen langaton näppäimistö

• Täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

• Magic Mouse

• Sileä, yhtenäinen Multi-Touch-pinta, joka tukee yksinkertaisia eleitä (vieritystä ja pyyhkäisyä). Osoita ja kaksoisosoita vapaasti. Sopii niin vasen- kuin oikeakätisillekin käyttäjille.

• Magic Trackpad

• Vieritettävä puolijohdeohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä ja sormien levittämistä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta, pyöritystä, näytön zoomausta, vieritystä, osoittamista ja vetämistä, osoittamista, vetämistä ja lukitsemista sekä toissijaista osoitusta A ja B.

Langattomuus

• Wi-Fi

• Langaton 802.11n -verkkotoiminto;2 IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -tekniikka

Mitat ja paino

• Korkeus: 45,1 cm

• Leveys: 52,8 cm

• Syvyys: 18,85 cm

• Paino: 9,3 kg3

Sähkötekniset ja käyttöympäristö-vaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 - 60 Hz, yksivaiheinen

• Suurin yhtäjaksoinen tehonkulutus: 205 W

• Käyttölämpötila: 10°– 35° C

• Varastointilämpötila: -20° – 47° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5 - 95 %, ei-kondensoituva

• Maksimikorkeus: 3 000 m

• Tyypillinen akustinen suorituskyky

• Äänenpaine (käyttäjän paikalla): 18 dBA toimettomana4

Rajoitettu takuu ja huolto

iMacin kauppaan kuuluu 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Hankkimalla AppleCare Protection Planin voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja varmistaa, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama huoltoteknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai soittamalla numeroon 0800 96162.

Ympäristöraportti

iMacissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Arseeniton näytön lasi

• Ei BFR-aineita

• Ei PVC:tä5

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Helposti kierrätettävät alumiini- ja lasikotelot

• Täyttää ENERGY STAR 5.2 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus6

Apple ja globaali ympäristö

Katso lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidemme ja prosessiemme aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Apple Product Environmental Specification -selosteessa on Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

2,5 GHz

2,7 GHz

2,5 GHz

2,7 GHz

Vapaa

3,0

3,0

18

17

Kovalevyn käyttö

3,0

3,0

19

17

CD-aseman käyttö

3,3

3,2

22

20

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin)

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallinnan ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Pakkauksessa

• iMac

• Applen langaton näppäimistö

• Applen Magic Mouse

• Virtajohto

• Asennus-/palautus-DVD:t

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Mukana tulevat ohjelmat

Mac OS X Snow Leopard

Sisältää iTunesin, Time Machinen, Pikakatselun, Spacesin, Spotlightin, Dashboardin, Mailin, iChatin, Safarin, Osoitekirjan, QuickTimen, iCalin, DVD-soittimen, Photo Boothin, Front Row’n, Xcode-kehitystyökalut ja muuta.

iLife

Sisältää iPhoton, iMovien, GarageBandin ja iWebin.

Kokoonpano-vaihtoehdot

Ostamalla Apple Online Storesta voit päivittää prosessorin, näytönohjaimen, muistin ja kovalevyn tai vaihtaa Magic Mousen Magic Trackpadiin.

• 2,5 GHz

• Magic Trackpad

• 8 Gt muistipäivitys (kaksi 4 Gt)

• 2,7 GHz

• Magic Trackpad

• 8 Gt muistipäivitys (kaksi 4 Gt)

• 16 Gt muistipäivitys (neljä 4 Gt)

• 2 Tt kovalevy

• 256 Gt SSD-levy toiseksi levyksi

• 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i7

Lisävarusteet

Mac-ohjelmat

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Express

Grafiikka ja näytöt

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

AirPort ja langattomuus

• Time Capsule

• AirPort Express -tukiasema

• AirPort Extreme -tukiasema

Muut lisävarusteet

• Magic Trackpad

• Applen akkulaturi

• VESA-kiinnityssovitinpaketti

• AppleCare Protection Plan

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Langattomaan internet-yhteyteen vaaditaan langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen.

3. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

4. Äänen mittaus on suoritettu 21,5 tuuman iMac-järjestelmillä. Akustiikka voi vaihdella kokoonpanosta riippuen.

5. PVC-vapaa virtajohto on saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Kolumbiassa, El Salvadorissa, Guatemalassa, Panamassa, Perussa, Puerto Ricossa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla ja Venezuelassa.

6. iMacille on myönnetty EPEAT Gold -luokitus Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.