MacBook (13 tum, sent 2009) - Teknisk information

Storlek och vikt

• Höjd: 2.74 cm

• Bredd: 33.03 cm

• Djup: 23.17 cm

• Vikt: 2.13 kg1

Processor och minne

• 2,26 GHz Intel Core 2 Duo-processor med 3 MB delad L2-cache på processormodulen i samma hastighet som processorn

• 1 066 MHz systembuss

• 2 GB (två SO-DIMM-moduler på 1 GB vardera) 1066 MHz DDR2 SDRAM, två SO-DIMM-kortplatser med plats för upp till 4 GB

Kommunikation

Inbygg trådlös AirPort Extreme Wi-Fi-anslutning2 (baserat på IEEE 802.11n-specifikationen), kompatibelt med IEEE:s 802.11a/b/g

Inbyggt Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Inbyggt 10/100/1000BASE-T gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

Miljörapport

MacBook har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri6

• Kvicksilverfri

• Arsenikfri skärm

• Återvinningsbart hölje av polykarbonat

• 20 % mindre förpackning

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.0

• EPEAT Gold-klassad

Bildskärm

13,3-tums (diagonalt) glänsande, LED-bakgrundsbelyst widescreenskärm med stöd för miljontals färger

Upplösningar: 1280 x 800 (optimal), 1152 x 720, 1024 x 768, 1024 x 640, 800 x 600, 800 x 500, 720 x 480 och 640 x 480 bildpunkter med proportionen 16:10. 1024 x 768, 800 x 600 och 640 x 480 bildpunkter med proportionen 4:3. 720 x 480 bildpunkter med proportionen 3:2

Grafik och video

Grafikprocessorn NVIDIA GeForce 9400M med 256 MB DDR3 SDRAM som delas med huvudminnet3

Utökat skrivbord och skärmbildsdubblering: hanterar samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2 560 x 1 600 bildpunkter på en extern bildskärm, med miljontals färger på båda

Inbyggd iSight-kamera

Mini DisplayPort

Videoutgångar

DVI-utgång med Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

VGA-utgång med Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

Dubbellänkad DVI-utgång med Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter som stöder Apple Cinema HD Display (tillval)

Inmatning

• Inbyggt tangentbord i full storlek med 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter, 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T)

• Multi-Touch-styrplattan ger exakt styrning av pekaren och fungerar med rullning, nyp, rotering och svep med två fingrar, svep med tre fingrar och svep, klick, dubbelklick och dragning med fyra fingrar

Ljud

• Inbyggda stereohögtalare

• Inbyggd rundupptagande mikrofon

• Kombinerad optisk digital utgång/hörlursuttag (anpassningsbar analog ljudingång)

• Stöd för Apples stereohörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

• MagSafe-strömanslutning

• Gigabit Ethernetport

• Mini DisplayPort

• Två USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s)

• Ljud in/ut

• Fäste för stöldskydd

Lagring

• 250 GB seriell ATA-hårddisk (5400 varv/minut), 320 GB eller 500 GB (5400 varv/minut) som tillval4

• 8 x direktmatad SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/

CD-RW)

• Maximal skrivhastighet: 8x DVD-R, DVD+R, 4x DVD-R DL (dubbla lager), DVD+R DL (dubbla lager), DVD-RW, DVD+RW, 24x CD-R, 10x CD-RW

• Maximal läshastighet: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM, 6x DVD-ROM (dubbla lager DVD-9), DVD-R DL (dubbla lager), DVD+R DL (dubbla lager), DVD-RW och DVD+RW, 24x CD

Batteri och effekt5

Inbyggt litiumpolymerbatteri på 60 Wh

60 W MagSafe-nätadapter med sladdvinda

MagSafe-strömanslutning

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100 till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -24° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Installerad programvara

• Mac OS X 10.6 Snow Leopard (med Time Machine, Överblick, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressbok, QuickTime, iCal, DVD-spelare, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools)

• iLife (med iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb, iDVD)

Vad ingår?

• MacBook

• 60 W MagSafe-nätadapter, stickkontakt (växelström) och nätsladd

• DVD-skivor för installation/återställning

• Dokumentation i tryckt och elektronisk form

Alternativ

Time Capsule

Time Capsule är en fullfjädrad AirPort Extreme-basstation med en inbyggd hårddisk. Säkerhetskopiera trådlöst och skapa ett Wi-Fi-nätverk med en enhet.

• 1 TB eller 2 TB seriell ATA-hårddisk av servertyp

• 802.11n Wi-Fi

• USB-port för anslutning av en skrivare eller extern hårddisk

Alternativ vid beställningsbyggen

• Hårddisk på 320GB (5 400 varv/minut)

• Hårddisk på 500 GB (5 400 varv/minut)

• Upp till 4 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

• MagSafe-flygplansadapter

• AppleCare Protection Plan

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

• iWork

Tillbehör

• Apple LED Cinema Display

• AirPort Extreme-basstation

• AirPort Express-basstation

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Apple Keyboard

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. Trådlös Internetanslutning kräver en basstation eller annan trådlös anslutningspunkt samt Internetanslutning (avgifter kan tillkomma). Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort.

3. Det minne som är tillgängligt för Mac OS X kan variera beroende på grafikkrav. Som minst krävs 256 MB grafikminne.

4. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

5. Testerna utfördes av Apple i oktober 2009 på MacBook-modeller med 2,26 GHz Intel Core 2 Duo som ännu inte var i produktion. Batteriets drifttid beror på konfiguration och användning. Se www.apple.com/se/batteries för mer information. Det trådlösa produktivitetstestet mäter batteritiden vid trådlös webbsurfning på olika webbplatser och textredigering i ett ordbehandlingsdokument med bildskärmens ljusstyrka inställd på 50 procent.

6. Endast interna kablar.