MacBook (13-tuumainen, loppuvuosi 2009) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

Korkeus:
2,74 cm
Leveys:
33,03 cm
Syvyys:
23,17 cm
Paino:
2,13 kg1

Prosessori ja muisti

• 2,26 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori, jossa 3 Mt sisäistä jaettua, prosessorin nopeudella toimivaa L2-välimuistia
  • 1066 MHz prosessoriväylä
  • 2 Gt (kaksi 1 Gt SO-DIMMiä) 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia; kaksi SO-DIMM-muistipaikkaa tukevat jopa 4 Gt muistia

Yhteydet

Sisäinen langaton AirPort Extreme Wi-Fi-verkkotoiminto2 (perustuu IEEE 802.11n -standardiin; IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva)

Sisäinen Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Sisäinen 10/100/1000BASE-T gigabitin ethernet (RJ-45-liitin)

Ympäristöraportti

MacBookissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei bromattuja palonestoaineita
  • Ei PVC:tä6
  • Ei elohopeaa
  • Ei arseenia näytössä
  • Kierrätettävä polykarbonaattikotelo
  • 20 % pienempi pakkaus
  • Täyttää ENERGY STAR 5.0 -vaatimukset
  • EPEAT Gold -luokitus

Näyttö

13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä

Tuetut tarkkuudet: 1280 x 800 (natiivi), 1152 x 720, 1024 x 768, 1024 x 640, 800 x 600, 800 x 500, 720 x 480 ja 640 x 480 pikseliä kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 pikseliä kuvasuhteella 4:3; 720 x 480 pikseliä kuvasuhteella 3:2

Grafiikka ja videotuki

NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

Sisäinen iSight-kamera

Mini-DisplayPort

Videon ulostulovaihtoehdot

DVI-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–DVI-sovitinta

VGA-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–VGA-sovitinta

Dual-Link DVI -ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta tuki 30 tuuman Apple Cinema Display -näytölle (lisävaruste)

Syöttölaitteet

• Sisäinen täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (U.S.) tai 79 (ISO) näppäintä; mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)
  • Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kahdella sormella vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta ja vetämistä.

Ääni

• Sisäiset stereokaiuttimet
  • Sisäinen suuntaamaton mikrofoni
  • Yhdistetty optinen digitaalisen äänen ulostulo/kuulokeportti (käyttäjän valittavissa analogisen äänen linjasisäänmeno)
  • Tukee Applen stereokuulokemikrofonia

Liitännät ja laajennettavuus

• MagSafe-virtaportti
  • Gigabitin ethernet-portti
  • Mini-DisplayPort
  • Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)
  • Äänen sisäänmeno/ulostulo
  • Kensington-lukituskaapelin paikka

Tallennustila

• 250 Gt 5400 rpm Serial ATA -kovalevy; valinnaisena 320 Gt tai 500 Gt 5400 rpm levy4
  • Kelkaton 8x SuperDrive-asema (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Enimmäiskirjoitusnopeus: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW

Enimmäislukunopeus: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 6x DVD-ROM (kaksikerroksinen DVD-9), DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD

Akku ja virta5

Sisäinen 60 wattitunnin litiumpolymeeriakku

60 W MagSafe-virtalähde, jossa on pidike kaapelia varten

MagSafe-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta
  • Taajuus: 50 - 60 Hz
  • Käyttölämpötila: 10° ... 35° C
  • Varastointilämpötila: -24° ... 45° C
  • Suhteellinen ilmankosteus: 0 - 90 % ei-kondensoituva
  • Enimmäiskäyttökorkeus: 3 000 m
  • Enimmäisvarastointikorkeus: 4 500 m
  • Enimmäiskuljetuskorkeus: 10 500 m

Asennetut ohjelmat

• Mac OS X 10.6 Snow Leopard (mukana Time Machine, Pikakatselu, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Osoitekirja, QuickTime, iCal, DVD-soitin, Photo Booth, Front Row ja Xcode-kehitystyökalut)
  • iLife (mukana iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb ja iDVD)

Pakkauksen sisältö

• MacBook
  • 60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto
  • Asennus/palautus-DVD:t
  • Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Valinnaiset

Time Capsule

Time Capsule on täydellinen AirPort Extreme -tukiasema, jossa on sisäinen kovalevy. Varmuuskopioi langattomasti ja muodosta Wi-Fi-verkko yhdellä ja samalla laitteella.

• Palvelintason 1 Tt tai 2 Tt Serial ATA -kovalevy
  • 802.11n Wi-Fi
  • USB-portti tulostimen tai ulkoisen kovalevyn liittämiseen

Tilauskokoonpanot

• 320 Gt (5400 rpm) kovalevy
  • 500 Gt (5400 rpm) kovalevy
  • Jopa 4 Gt 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia
  • Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin
  • Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin
  • Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin
  • MagSafe-lentokonesovitin
  • AppleCare Protection Plan
  • Aperture
  • Final Cut Express
  • Logic Express
  • iWork

Lisävarusteet

• Apple LED Cinema Display -näyttö
  • AirPort Extreme -tukiasema
  • AirPort Express -tukiasema
  • Applen langaton näppäimistö
  • Applen Magic Mouse
  • Applen näppäimistö

1. Paino vaihtelee kokoonpanosta ja valmistusprosessista riippuen.
  2. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.
  3. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 256 Mt.
  4. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.
  5. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2009 käyttäen ennakkoversioita 2,26 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisista MacBookeista. Akun käyttöaika riippuu kokoonpanosta ja käyttötavasta. Katso lisätietoja sivulta www.apple.com/fi/batteries. Langattoman tuottavuuden testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti eri verkkosivustoja ja muokattaessa tekstiä tekstinkäsittelyohjelmassa, kun näytön kirkkaus on 50 %.
  6. Vain sisäiset kaapelit.
Julkaisupäivämäärä: 25.11.2009