FaceTime voor Mac: over HD-videogesprekken

FaceTime voor Mac ondersteunt videogesprekken in high-definition (HD) met Macs die een ingebouwde FaceTime HD-camera hebben. Daarnaast kunnen veel bestaande Macs een HD-videogesprek ontvangen terwijl ze video in standard definition versturen.

Gespreksvideo verzenden in HD

Macs met een ingebouwde FaceTime HD-camera kunnen een gespreksvideo in HD verzenden:

• iMac (21,5-inch, medio 2011)

• iMac (27-inch, medio 2011)

• MacBook Pro (15-inch, begin 2011)

• MacBook Pro (17-inch, begin 2011)

• MacBook Pro (13-inch, begin 2011)

Voor het verzenden van HD-video is een minimale uploadbandbreedte van 1 Mbps vereist.

Opmerking: andere Macs met FaceTime voor Mac en Mac OS X v10.6.6 en nieuwer kunnen een gesprek versturen met video in standard definition. Raadpleeg Technische specificaties voor Mac OS X v10.6 Snow Leopard

Een HD-videogesprek ontvangen

Deze Macs kunnen een HD-gesprek weergeven met FaceTime voor Mac en Mac OS X v10.6.6 en nieuwer:

• iMac (21,5-inch, medio 2011)

• iMac (27-inch, medio 2011)

• MacBook Pro (15-inch, begin 2011)

• MacBook Pro (17-inch, begin 2011)

• MacBook Pro (13-inch, begin 2011)

• MacBook (13-inch, begin 2008) of nieuwer, met een 2,4 GHz of betere processor

• MacBook Pro (15-inch en 17-inch, begin 2008) of nieuwer, met een 2,4 GHz of betere processor

• MacBook Pro (13-inch, medio 2010) of nieuwer, met een 2,53 GHz of betere processor

• iMac (20-inch en 24-inch, begin 2008) of nieuwer, met een 2,4 GHz of betere processor

• iMac (21,5-inch en 27-inch, eind 2009) of nieuwer, met een 3,06 GHz of betere processor

• Mac Pro (alle modellen), met een compatibele videocamera

• Mac mini (begin 2009) of nieuwer, met een 2,26 GHz of betere processor en een compatibele videocamera

Voor het ontvangen van HD-video is een minimale downloadbandbreedte van 1 Mbps vereist.

Voorbeeld: je gebruikt een MacBook (13-inch, begin 2008) met FaceTime voor Mac om een vriend te bellen die een MacBook Pro (15-inch, begin 2011) gebruikt. Je MacBook (13-inch, begin 2008) ontvangt HD-video van de MacBook Pro (15-inch, begin 2011) en de MacBook Pro van je vriend ontvangt SD-video van je MacBook.

Een videogesprek met standard definition ontvangen

Macs met Mac OS X v10.6.6 of nieuwer die zijn geproduceerd voordat de Macs waarnaar in de bovenstaande gedeelten wordt verwezen, kunnen FaceTime voor Mac gebruiken. Gesprekken worden verzonden en ontvangen met SD-video (niet-HD-video).

Als een van de Macs tijdens een gesprek alleen SD-video kan verzenden en ontvangen, verzenden en ontvangen beide Macs alleen SD-video.