Talen

iCloud: problemen met iCloud-agenda oplossen

Symptomen

Lees hier hoe u problemen met iCloud-agenda oplost. Of lees meer over het oplossen van problemen met agendabijlagen.

Oplossing

Begin altijd met de stappen voor algemene probleemoplossing hieronder. Als deze stappen het probleem niet oplossen, volgt u de stappen voor het besturingssysteem waarmee u problemen ondervindt.

Alvorens de probleemoplossing te starten, zorgt u ervoor dat u een kopie hebt gemaakt van alle belangrijke agendagegevens op uw apparaten en iCloud. Lees hoe u een kopie van agendagegevens maakt.

Alles weergeven | Alles verbergen

Algemene probleemoplossing

• Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen met iCloud-agenda's zijn.
  • Controleer uw instellingen en voorkeuren omdat mogelijk iets onjuist is ingesteld. Een onjuiste datum en tijd kunnen bijvoorbeeld problemen veroorzaken die eenvoudig op te lossen zijn door de juiste instellingen in te voeren.

Problemen op iOS-apparaten oplossen

Eerst controleert u of iCloud-agenda's is ingeschakeld. Tik hiervoor op de iPhone, iPad of iPod touch op Instellingen > iCloud en controleer of Agenda's is ingeschakeld.

Als u problemen met de app Agenda op een iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) en iCloud-agenda ondervindt, probeert u elk van deze stappen waarbij u na elke stap test of het probleem is opgelost.

• Zorg ervoor dat u hebt bijgewerkt naar iOS 5 of hoger. Als het probleem niet is opgelost, probeert u de nieuwste iOS-versie te installeren die het apparaat ondersteunt. Raadpleeg de configuratie van iCloud voor instructies om iOS te configureren voor iCloud.
  • Zorg ervoor dat het iOS-apparaat online is. Probeer www.apple.com/nl te openen in Safari. Als u geen verbinding met het internet kunt maken, worden de iCloud-agenda's en -activiteiten niet bijgewerkt in de app Agenda. Lees hoe u problemen met een internetverbinding oplost.
  • Open een veilige website om te testen of poorten 80 en 443 toegankelijk zijn. Agenda vereist toegang tot iCloud via poort 443 om updates te pushen naar en te halen van de servers van iCloud-agenda.
  • Probeer de agenda's te vernieuwen als de recente wijzigingen niet verschijnen:
    • Open in iOS 7 de app Agenda en tik op het tabblad 'Agenda's' om de agendalijst te laden. Veeg vervolgens omlaag in de lijst om te vernieuwen.
    • Open in iOS 6 of iOS 5 de app Agenda en tik linksboven op 'Agenda's' om de agendalijst te laden. Tik vervolgens links onder in de agendalijst op de knop 'Vernieuw'.
  • Als u de verjaardag van contacten recent hebt gewijzigd en deze wijzigingen niet worden doorgevoerd in de verjaardagskalender, probeert u de agenda's te vernieuwen. Als u de wijzigingen in het programma Contacten op de Mac of op iCloud.com hebt aangebracht, kan het tot een uur duren voordat die wijzigingen op uw andere apparaten verschijnen.
  • Als u nieuwe activiteiten toevoegt op een iOS-apparaat maar ze worden niet bijgewerkt op iCloud.com of andere apparaten, controleert u of u de activiteit hebt toegevoegd aan een iCloud-agenda:
    • Open in iOS 7 de app Agenda en tik op de activiteit om het scherm Details activiteit weer te geven. Tik op de naam van de agenda om te bevestigen dat u de activiteit in een iCloud-agenda hebt bewaard.
    • Open in iOS 6 of iOS 5 de app Agenda en tik op de activiteit om het scherm Details activiteit weer te geven. Tik op Wijzig > Agenda om te bevestigen dat u de activiteit in een iCloud-agenda hebt bewaard.
    • U wilt wellicht de instellingen van de standaardagenda controleren. Als u in een iCloud-agenda nieuwe activiteiten wilt aanmaken, stelt u die agenda in als standaardagenda. U kunt de instellingen van de standaardagenda wijzigen in Instellingen > E-mail, contacten, agenda's > Standaardagenda.
  • Stop Agenda en open de app opnieuw als u iOS 7 gebruikt:
    1. Druk tweemaal op de thuisknop om een voorvertoning te zien van de geopende apps.
    2. Zoek de voorvertoning van Agenda en veeg die met uw vinger omhoog om de app te stoppen.
    3. Tik op de thuisknop om terug te gaan naar het beginscherm.
    4. Wacht een minuut voordat u de app Agenda opnieuw opent.
  • Stop Agenda en open de app opnieuw als u iOS 6 of iOS 5 gebruikt:
    1. Druk op de thuisknop.
    2. Dubbelklik op de thuisknop om het multitasking-menu te openen.
    3. Houd het symbool van Agenda ingedrukt totdat het beweegt.
    4. Tik op de 'X' om Agenda uit de lijst te verwijderen.
    5. Druk op de thuisknop om terug te gaan naar het beginscherm. Wacht een minuut voordat u de app Agenda opnieuw opent.
  • Start het iOS-apparaat opnieuw op: houd de knop voor de sluimerstand ingedrukt totdat de rode schuifknop verschijnt en versleep vervolgens die schuifknop. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, schakelt u het opnieuw in door de knop voor de sluimerstand ingedrukt te houden tot het Apple-logo verschijnt. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar hierdoor worden de instellingen van het netwerk en de programma's opnieuw geïnitialiseerd en worden problemen vaak verholpen.
  • Wijzig de synchronisatie-instellingen voor de agenda's:
    1. Tik op Instellingen > E-mail, contacten, agenda's.
    2. Tik bij Agenda's op 'Synchroniseer'. Als de synchronisatie is ingesteld op 'Alles', stelt u een specifieke tijdsduur in, zoals 'Laatste 1 maand'. Als een specifieke tijdsduur is ingesteld, stelt u deze instelling in op 'Alles'.
    3. Tik op de thuisknop. Wacht enkele minuten, open Agenda en probeer de agenda's opnieuw te vernieuwen.
  • Schakel iCloud-agenda uit en opnieuw in:
    1. Tik op Instellingen > iCloud.
    2. Schakel Agenda uit. Kies ervoor om alleen gegevens te verwijderen als deze ook worden bewaard op icloud.com/calendar en één of meerdere van uw computers. Kies in het andere geval 'Bewaar gegevens'.
    3. Wacht enkele minuten voordat u Agenda opnieuw inschakelt.

Problemen in OS X oplossen

Serverfout 507?
Als u OS X Mountain Lion of OS X Lion gebruikt en het bericht 'De server reageerde met '507' op de bewerking CalDAVWriteEntityQueueableOperation' krijgt, hebt u één of meerdere limieten voor iCloud-agenda overschreden. Probeer agenda's of herinneringen uit uw iCloud-account te verwijderen.

Controleer of u iCloud-agenda hebt ingeschakeld:

1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple () en klik op 'iCloud'.
  2. Zorg ervoor dat het aankruisvak Agenda's is geselecteerd als u OS X Mavericks v10.9 of hoger gebruikt.
  3. Zorg ervoor dat het aankruisvak Agenda's en herinneringen is geselecteerd als u OS X Mountain Lion of Lion gebruikt.

Probeer elk van deze stappen en test na elke stap of het probleem is opgelost:

• Zorg ervoor dat u OS X Lion v10.7.5 of hoger gebruikt. Lees hoe u bepaalt welke OS X-versie u gebruikt.
  • Zorg ervoor dat de computer online is. Probeer www.apple.com/nl te openen. Als u geen verbinding met het internet kunt maken, worden de iCloud-agenda's en -activiteiten niet bijgewerkt in Agenda of iCal. Lees hoe u problemen met een internetverbinding oplost.
  • Open een veilige website om te testen of poorten 80 en 443 toegankelijk zijn. Agenda vereist toegang tot iCloud via poort 443 om updates te pushen naar en te halen van de servers van iCloud-agenda.
  • Kies het menu Apple () > Systeemvoorkeuren en klik op het iCloud-symbool. Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij dezelfde iCloud-account die u gebruikt op de andere ondersteunde apparaten.
  • Zorg ervoor dat u de agendagegevens invoert en bijwerkt in het onderdeel iCloud van Agenda of iCal. Alleen de agenda's en activiteiten in het onderdeel iCloud van Agenda of de agendalijst in iCal worden bijgewerkt in iCloud. Zowel Agenda als iCal voor Mac ondersteunen de weergave van en de interactie met meerdere accounts en gegevensarchieven zoals iCloud, Op mijn Mac, Exchange en Google. Dit maakt het eenvoudig om activiteiten of agenda's aan te maken of te wijzigen in een onderdeel van Agenda of iCal dat iCloud mogelijk niet bijwerkt. Lees meer over het verplaatsen van lokale agenda's naar iCloud.
    • In sommige gevallen merkt u mogelijk op dat u dubbele gegevens hebt die verschijnen in zowel het onderdeel Op mijn Mac als het onderdeel iCloud van Agenda of iCal. Lees meer over het oplossen van dit probleem.
    • U kunt de iCloud-agenda als standaardagenda instellen voor alle nieuwe activiteiten. Kies in Agenda het menu Agenda > Voorkeuren en klik op 'Algemeen'. Kies in iCal het menu iCal > Voorkeuren en klik op 'Algemeen'. Zoek de instelling Standaardagenda en kies één van de agenda's onder iCloud. Sluit het voorkeurenvenster om de wijziging te bewaren.
  • Probeer Agenda geforceerd te vernieuwen als de recente wijzigingen niet verschijnen door 'Vernieuw agenda's' in het menu Weergave te selecteren. In iCal selecteert u 'Vernieuw' of 'Vernieuw alle' in het menu Agenda.
  • Als u de verjaardag van contacten recent hebt gewijzigd en deze wijzigingen niet worden doorgevoerd in de verjaardagskalender, probeert u de agenda's te vernieuwen. Als u de wijzigingen in de app Contacten op een iOS-apparaat of op iCloud.com hebt aangebracht, kan het tot een uur duren voordat die wijzigingen op uw andere apparaten verschijnen.
  • Controleer of de account met succes is aangemaakt in Agenda (of iCal) op de Mac. Nadat u de upgrade naar iCloud-agenda hebt uitgevoerd, moet u Agenda (of iCal) wellicht stoppen en opnieuw starten. Controleer of de account juist is geconfigureerd in Agenda (of iCal):
    1. Open Agenda (of iCal).
    2. Open de voorkeuren voor Agenda (of iCal).
    3. Klik op 'Accounts'. U ziet een account met uw iCloud-accountnaam in het veld Apple ID.
  • Schakel iCloud-agenda's uit en opnieuw in:
    1. Stop Agenda (of iCal).
    2. Kies het menu Apple () > Systeemvoorkeuren en selecteer 'iCloud'.
    3. Maak de selectie van het aankruisvak Agenda's ongedaan (of Agenda's en herinneringen in Mountain Lion en Lion).
    4. Stop Systeemvoorkeuren en wacht ongeveer één minuut.
    5. Open Systeemvoorkeuren en selecteer 'iCloud'.
    6. Selecteer het aankruisvak Agenda's opnieuw (of Agenda's en herinneringen in Mountain Lion en Lion).
    7. Sluit Systeemvoorkeuren.
    8. Open Agenda (of iCal) en test of het probleem is opgelost.
  • Start de computer opnieuw op. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar hierdoor worden de instellingen van het netwerk en de programma's opnieuw geïnitialiseerd en worden problemen vaak verholpen.

Problemen op iCloud.com oplossen

• Controleer of u in iCloud Help (help.apple.com/icloud/?lang=nl) informatie over het probleem vindt.
  • Begin bij de browser om eventuele problemen met de online iCloud-agenda op icloud.com/calendar op te lossen. Lees hoe u problemen met de browser oplost voor verschillende webbrowsers en meerdere besturingssystemen. Als u problemen met het internet hebt, moet u altijd de problemen met de browser oplossen.
  • Bij problemen met de iCloud-verjaardagskalender mag u niet vergeten dat dit elk uur wordt bijgewerkt. Het kan dus een uur duren voordat de wijzigingen aan het veld Verjaardag in iCloud-contacten worden weergegeven in iCloud-agenda.
  • Als u een probleem ondervindt wanneer u de iCloud-agenda op het internet gebruikt, verschijnt mogelijk een bericht met de knop 'Verstuur naar Apple'. Door op deze knop te klikken kan iCloud problemen opsporen en oplossingen zoeken.
  • Schakel over naar een ander programma als u geen updates van andere apparaten ziet of als de interface van Agenda niet zoals verwacht wordt weergegeven door linksboven te klikken op het iCloud-symbool en het gewenste programma te kiezen. Nadat u een andere applocatie, zoals Contacten, hebt geopend, gaat u terug naar Agenda. Als het probleem aanhoudt, logt u uit bij iCloud door rechtsboven op uw naam te klikken en 'Log uit' te kiezen. Log vervolgens opnieuw in.
  • Als u de verjaardag van contacten recent hebt gewijzigd en deze wijzigingen niet worden doorgevoerd in de verjaardagskalender, schakelt u over naar een ander iCloud-programma en vervolgens terug naar Agenda. Als u de wijzigingen in de app Contacten op een iOS-apparaat of op een Mac hebt aangebracht, kan het tot een uur duren voordat die wijzigingen op uw andere apparaten of iCloud.com verschijnen.

Problemen in Microsoft Windows (Microsoft Outlook) oplossen

Als u problemen met iCloud-agenda op een pc (met Outlook 2007 of hoger) ondervindt, probeert u elk van deze stappen waarbij u na elke stap test of het probleem is opgelost.

Opmerking: het iCloud-configuratiescherm biedt geen ondersteuning voor Outlook 2010 Personal Edition. Als u het iCloud-configuratiescherm 2.0 of hoger gebruikt, bieden beschrijvingen van activiteiten in iCloud-agenda in Outlook 2010 geen ondersteuning voor tekstopmaak (vet, cursief of onderstreept), HTML, afbeeldingen of bijlagen. Het contextuele menu (klikken met rechtermuisknop) is ook uitgeschakeld.

• Controleer of u een Windows-configuratie gebruikt die door iCloud wordt ondersteund.
  • Zorg ervoor dat de computer online is. Probeer www.apple.com/nl te openen. Als u geen verbinding met het internet kunt maken, worden de iCloud-agenda's en -activiteiten niet bijgewerkt in Outlook. Lees hoe u problemen met een internetverbinding oplost.
  • Open een veilige website om te testen of poorten 80 en 443 toegankelijk zijn. Outlook vereist toegang tot iCloud via poort 443 om updates te pushen naar en te halen van de servers van iCloud-agenda.
  • Controleer of uw iCloud-accountnaam is ingevoerd in het iCloud-configuratiescherm. Lees meer over de configuratie van iCloud in Windows.
  • Sluit het iCloud-configuratiescherm af en open het opnieuw.
  • Zorg ervoor dat iCloud niet als standaardaccount is ingesteld in Outlook:
    • Selecteer in Outlook 2013 en 2010 het menu Bestand > Info > Accountinstellingen > Gegevensbestanden. Als iCloud als standaardaccount in de kolom Opmerkingen verschijnt, selecteert u een andere account en klikt u op 'Als standaard instellen'.
    • Selecteer in Outlook 2007 het menu Bestand > Gegevensbestandsbeheer > Gegevensbestanden. Als iCloud als standaardaccount in de kolom Opmerkingen verschijnt, selecteert u een andere account en klikt u op 'Als standaard instellen'.
  • Klik op de knop 'Vernieuwen' in Outlook als u recent wijzigingen hebt aangebracht in Outlook en deze wijzigingen niet worden bijgewerkt op uw andere apparaten of omgekeerd.
  • Schakel iCloud-agenda uit en opnieuw in:
    1. Sluit Outlook.
    2. Open het iCloud-configuratiescherm:
      • Ga in Windows 8.1 naar het startscherm, klik op de pijl omlaag Pijl omlaag in de linkerbenedenhoek en klik vervolgens op het programma iCloud.
      • Ga in Windows 8 naar het startscherm en klik op de tegel iCloud.
      • Kies in Windows 7 het menu Start > Alle programma's > iCloud > iCloud.
    3. Maak de selectie van 'Mail, contacten, agenda's en taken' ongedaan en klik op 'Toepassen'. Wacht enkele seconden, selecteer het aankruisvak opnieuw en klik op 'Toepassen'.
    4. Open Outlook en test of het probleem is opgelost.
  • Verzeker u ervan dat de iCloud Outlook Addin actief is in Outlook. (Lees meer over beheer van invoegtoepassingen in Microsoft Outlook.)
    1. Outlook 2013 en 2010:
      1. Open Outlook 2013 of 2010.
      2. Klik op het menu 'Bestand'.
      3. Klik op 'Opties' in het linkerpaneel van het Outlook-venster.
      4. Klik op 'Invoegtoepassingen' in het linkerpaneel van het Outlook-venster Opties.
      5. Bekijk de lijst met invoegtoepassingen onder 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen' en controleer of de 'iCloud Outlook Addin' in de lijst voorkomt.
    2. Outlook 2007:
      1. Open Outlook 2007.
      2. Kies in het menu Extra de optie 'Vertrouwenscentrum'.
      3. Selecteer 'Invoegtoepassingen' in de linkerkolom.
      4. Bekijk de lijst met invoegtoepassingen onder 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen' en controleer of de 'iCloud Outlook Addin' in de lijst voorkomt.
  • Start de computer opnieuw op. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar hierdoor worden de instellingen van het netwerk en de programma's opnieuw geïnitialiseerd en worden problemen vaak verholpen.

Opmerking: wanneer u Mail, contacten, agenda's en taken in het iCloud-configuratiescherm inschakelt, bestaat een deel van de configuratie erin om de agendagegevens te kopiëren van het standaard PST-bestand in Outlook naar iCloud en vervolgens de agenda's uit het PST-bestand te verwijderen door ze in de map Verwijderde items in Outlook te plaatsen. De agendagegevens worden dan bewaard in de iCloud-gegevensset in Outlook zodat iCloud wijzigingen naar en van Outlook pusht. Verzeker u ervan dat u de gegevens in de map iCloud in Outlook zoekt nadat u Agenda's hebt ingeschakeld in het iCloud-configuratiescherm. U kunt de verwijderde bestanden zien door 'Verwijderde items' in de lijst met Outlook-mappen te bekijken. iCloud verwijdert de gegevens niet maar kopieert ze gewoon naar de iCloud-gegevensset en verwijdert dan de lokale agendagegevens door deze in de map Verwijderde items te plaatsen.

Dubbele agenda's

Na het verplaatsen van de agendagegevens van Agenda (of iCal) op de Mac of van Microsoft Outlook naar iCloud-agenda, worden de agendagegevens mogelijk twee keer weergegeven. Dit probleem kan door het volgende worden veroorzaakt:

• Het gebruik van iCloud-agenda met Agenda, iCal of Outlook en het gebruik van iTunes om Agenda of iCal te synchroniseren met een iOS-apparaat via USB of Wi-Fi.
  • Agenda en iCal bewaren de agendagegevens op de computer en op de iCloud-servers (lokaal en op afstand).

Controleer of u dit specifiek probleem ondervindt door in te loggen bij iCloud-agenda op icloud.com/calendar en te zien of de agenda's hier dubbel worden weergegeven.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 6-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 6-mrt-2014
  • Artikel: TS3999
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(23 reacties)