iTunes: synchronisatie van foto's lukt niet

In bepaalde gevallen kan in iTunes een waarschuwing verschijnen of kan iTunes geen foto's synchroniseren met een iPod of iOS-apparaat.

Enkele voorbeelden zijn:

• Na het bijwerken van het iOS verschijnt in iTunes een waarschuwing met de melding dat er onvoldoende ruimte is om foto's te synchroniseren.

• De voortgangsbalk van de iTunes-synchronisatie stopt gedurende lange tijd tijdens het synchroniseren van foto's.

• In iTunes verschijnt tijdens het synchroniseren van foto's een foutbericht.

• Deze foutmelding verschijnt: 'Sommige van je foto's, waaronder de foto '[fotonaam]', zijn niet gekopieerd naar de iPhone/iPod touch '[apparaatnaam]' omdat ze niet kunnen worden weergegeven op je iPhone/iPod touch.'

• Deze foutmelding verschijnt: 'De iPhone/iPod touch '[apparaatnaam]' kan niet worden gesynchroniseerd. Het vereiste bestand is niet gevonden.'

In dit artikel worden stappen beschreven om deze problemen op te lossen.

Als je een van de bovenstaande problemen of een ander probleem tegenkomt tijdens het synchroniseren van foto's, probeer je het volgende:

1. Zorg ervoor dat je het apparaat synchroniseert met de computer waarmee je normaal gesproken foto's synchroniseert.

2. Selecteer in iTunes achtereenvolgens het apparaat en het paneel 'Foto's' en schakel de synchronisatie van foto's uit.

3. Synchroniseer het apparaat.

• Belangrijk: hiermee worden alle gesynchroniseerde foto's van je apparaat verwijderd.

4. Koppel het apparaat los en werk het bij naar de nieuwste versie van iTunes.

5. Verwijder je iPod-fotocache.

6. Verbind het apparaat met iTunes.

7. Selecteer achtereenvolgens het apparaat en het paneel 'Foto's' en schakel de synchronisatie van foto's in.

8. Synchroniseer het apparaat.

Zie je nog steeds een waarschuwing dat er onvoldoende ruimte is om je hele fotobibliotheek te synchroniseren, selecteer dan een voor een fotoalbums om toe te voegen totdat het apparaat vol is.

Meer informatie

Controleer of de foto's een compatibele structuur hebben. Op een Mac worden de volgende bestandsstructuren gesynchroniseerd van de iPhoto-bibliotheek naar het apparaat: JPG, JPEG, TIFF, PICT, GIF, PNG, JPG2000 of JP2, PSD, SGI en BMP.

In Windows worden de volgende bestandsstructuren gesynchroniseerd naar het apparaat: JPEG, BMP, GIF, TIF, TIFF, SGI en PNG.

Foto's zonder extensies worden mogelijk niet weergegeven op je apparaat.

Dit document wordt bijgewerkt wanneer meer informatie beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.