AirPort Time Capsule 802.11n (1:a generationen) - Teknisk information

Mått och vikt

• Djup: 19,7 cm

• Bredd: 19,7 cm

• Höjd: 3,6 cm

• Vikt: 1,6 kg1

Säkerhet

• Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2)2

• Trådlös säkerhet (WEP) som kan konfigureras för 40- och 128-bitars kryptering

• MAC-adressfiltrering

• NAT-brandvägg

• Stöd för RADIUS-autentisering

• 802.1X, PEAP, LEAP, TTLS, TLS, FAST

• Tidsbaserad behörighetsstyrning

Strömförsörjning

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 30 W

Typgodkännanden

• FCC Part 15 Class B, Canada RSS-210, EN 300-328, EN 301-489, ARIB STD-T66, RCR STD-T33, AS/NZS 4268:2000, UL 60950, CSA-C22.2 No. 2003, UL 60950, CSA-C22.2 No. 60950

Lagring

• 500 GB eller 1 TB seriell ATA-hårddisk av servertyp som snurrar 7200 varv/minut3

Gränssnitt

• En Gigabit Ethernet-WAN-port för anslutning av ett ADSL- eller kabelmodem

• Tre Gigabit Ethernet-LAN-portar för anslutning av datorer eller nätverksenheter

• USB-port för anslutning av en USB-skrivare eller extern USB-hårddisk

• 802.11n,4 trådlös anslutning

Program och tillbehör som ingår

• AirPort-verktyg för Mac och Windows

• AirPort Skivverktyg för Mac och Windows

• 802.11n-aktiverare för Mac5

• Bonjour för Windows

• Nätsladd

• Dokumentation i tryckt och elektronisk form

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -25° till 60 °C

• Relativ luftfuktighet vid användning: 20 % till 80 %

• Relativ luftfuktighet vid förvaring: 10 % till 90 %

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

Protokoll för trådlös kommunikation

• Utkast till 802.11n4

• 802.11a/b/g

Kompatibilitet

• Fungerar med Mac- och Windows-datorer och andra Wi-Fi-enheter som är WiFi-certifierade enligt standarderna 802.11a, 802.11b och 802.11g och 2.0-utkastet till 802.11n

• NAT, DHCP, PPPoE, VPN Passthrough (IPSec, PPTP och L2TP), DNS Proxy, SNMP, IPv6 (6-till-4 och manuella tunnlar)

Frekvensband

• 2,4 GHz eller 5 GHz

Radiosignalens uteffekt

• 20 dBm (nominellt)

Kanaler

• Kanal 1-11, 36-48 och 149-165 är godkända för användning i USA och Kanada

• Kanal 1-13 och 36-64 är godkända för användning i Japan

• Kanal 1-13 och 36-140 är godkända för användning i Europa

• Kanal 1-13, 36-64 och 149-165 är godkända för användning i Australien, Hongkong och Nya Zeeland

Systemkrav

Mac-användare

PC-användare

För säkerhetskopiering med Time Machine

Mac med Mac OS X 10.5.2 eller senare

-

För installation och administration

Mac med Mac OS X 10.4 eller senare, CD-enhet, Ethernetanslutning eller funktioner för trådlös anslutning

PC med Windows XP (SP2) eller Windows Vista, CD-enhet, Ethernetanslutning eller funktioner för trådlös anslutning

För trådlösa klienter

Mac förberedd för trådlös AirPort- eller AirPort Extreme-anslutning

PC med 802.11a-, 802.11b- eller 802.11g-kort

För delning av USB-skrivare

• USB-skrivare

• Mac med Mac OS X 10.2.7 eller senare

• USB-skrivare

• PC med Windows XP (SP2) eller Windows Vista, Bonjour för Windows följer med på CD-skivan för Time Capsule

För AirPort-hårddisk med en USB-hårddisk

Mac med Mac OS X 10.4.8 eller senare

PC med Windows XP (SP2) eller Windows Vista, Bonjour för Windows följer med på CD-skivan för Time Capsule

Utökad service och support

AppleCare Protection Plan för datorn täcker även Time Capsule.

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. Stöd för Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2) kräver Mac OS X 10.3 eller senare eller Windows XP med SP2 eller senare.

3. 1 GB = 1miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

4. Time Capsule baseras på den föreslagna IEEE 802.11n-specifikationen och är kompatibel med IEEE 802.11a, IEEE 802.11b och IEEE 802.11g.

5. 802.11n-aktiveraren för Mac fungerar med följande datorer: MacBook Pro med Intel Core 2 Duo, MacBook med Intel Core 2 Duo, Mac Pro med AirPort Extreme-alternativ, iMac med Intel Core 2 Duo (utom 17-tums 1,83 GHz iMac).