Studio Display - Teknisk information

Introduktionsår: 2022

Studio Display Användarhandbok

Skärm

• Retina 5K-skärm

• 27-tums (diagonalt) Retina 5K-skärm

• 5120 × 2880 pixlars upplösning med 218 pixlar/tum

• Ljusstyrka på 600 cd/m²

• Stöd för 1 miljard färger

• Stort färgomfång (P3)

• True Tone-teknik

Kan konfigureras med: Nanotexturglas

Referenslägen

• Apple Display (P3, 600 cd/m²)

• HDTV-video (BT.709, BT.1886)

• NTSC-video (BT.601 SMPTE-C)

• PAL- och SECAM-video (BT.601 EBU)

• Digital film (P3-DCI)

• Digital film (P3-D65)

• Design och tryck (P3-D50)

• Foto (P3-D65)

• Internet och webb (sRGB)

Kamera

• Ultravidvinkelkamera med 12 MP och 122° synfält

• Bländare ƒ/2,4

• Centrerat

Ljud

• Högupplöst ljud med sex högtalare och kraftutjämnande baselement

• Brett stereoljud

• Stöd för rumsligt ljud när du spelar upp musik eller video med Dolby Atmos

• Uppsättning med tre mikrofoner av studiokvalitet med högt signal-brusförhållande och riktad strålformning

• Stöd för ”Hej Siri”

Anslutningar

No alt supplied for Image
  • En uppströmsport (Thunderbolt 3/usb‑c) för värdar (med 96 W laddning)

• Tre nedströmsportar (usb‑c) på upp till 10 Gbit/s för anslutning av kringutrustning, lagringsenheter och nätverk

Stativ

Stativ med justerbar lutning

• Lutning: −5° till +25°

Stativ med justerbar lutning och höjd

• Lutning: −5° till +25°

• Höjdjustering: totalt 105 mm

VESA-monteringsadapter

• Kompatibel med 100 × 100 mm VESA-stativ eller -fäste

• Position: liggande eller stående

Mått och vikt

• Studio Display och stativ med justerbar lutning

• Höjd: 47,8 cm

• Bredd: 62,3 cm

• Djup: 16,8 cm

• Vikt: 6,3 kg1

• Studio Display och stativ med justerbar lutning och höjd

• Höjd (lägsta positionen): 47,9 cm

• Bredd: 62,3 cm

• Höjd (högsta positionen): 58,3 cm

• Vikt: 7,7 kg1

• Djup: 20,7 cm

• Studio Display med VESA-monteringsadapter

• Höjd: 36,2 cm

• Bredd: 62,3 cm

• Djup: 3,1 cm

• Vikt: 5,5 kg1

Kompatibilitet

• Studio Display är kompatibel med följande Mac-modeller med macOS Monterey 12.3 eller senare:

• Mac Studio (2022)

• MacBook Pro 16 tum (2019 eller senare)

• MacBook Pro 14 tum (2021)

• MacBook Pro 13 tum (2016 eller senare)

• MacBook Pro 15 tum (2016 eller senare)

• MacBook Air (2018 eller senare)

• Mac mini (2018 eller senare)

• Mac Pro (2019 eller senare)

• iMac 24 tum (2021)

• iMac 27 tum (2017 eller senare)

• iMac 21,5 tum (2017 eller senare)

• iMac Pro (2017)

• Studio Display är kompatibel med följande iPad-modeller med iPadOS 15.4 eller senare:2

• iPad Pro 12,9 tum (tredje generationen eller senare)

• iPad Pro 11 tum

• iPad Air (femte generationen)

Detta ingår

• Studio Display

• Thunderbolt-kabel (1 m)

Ström­försörjning och driftskrav

• Nätspänning: 100 V till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 5 000 meter

Beställnings­byggen

• Konfigurera din Studio Display med dessa tillval på apple.com:

• Nanotexturglas

• Stativ med justerbar lutning och höjd

• VESA-monteringsadapter

Studio Display och miljön

För att minska effekterna på miljön har Studio Display utformats enligt följande principer:3

Visa miljörapporten för Studio Display

Tillverkad av bättre material

• 100 % återvunna sällsynta jordartsmetaller i alla magneter, vilket motsvarar 100 % av alla sällsynta jordartsmetaller i enheten4

• 100 % återvunnet aluminium i stativet

• 100 % återvunnen koppar och zink i stiften i stickkontakten på strömsladden samt i strömingången

• 100 % återvunnet tenn i legeringen på flera mönsterkort

• Minst 35 % återvunnen plast i flera komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-certifierad5

Smartare kemi6

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium

Grön tillverkning

• Apples nollavfallsprogram hjälper leverantörer att eliminera sin avfallsdeponering

• Alla leverantörers anläggningar för slutmontering övergår till 100 % förnybar energi för Apple-tillverkning

Ansvarsfullt tillverkade förpackningar

• All ny träfiber kommer från ansvarsfullt skogsbruk

• Minst 90 % av förpackningarna är fiberbaserade

Apple och miljön

Vi strävar efter att tillverka produkter utan att ta av jordens resurser. Vårt mål är att företaget och alla våra produkter ska vara koldioxidneutrala år 2030.

Läs mer om Apples åtagande

1. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. Kamerafunktioner och uppdateringar av den fasta mjukvaran till Studio Display kräver anslutning till en Mac. När den är ansluten till iPad Pro 12,9 tum (tredje eller fjärde generationen), iPad Pro 11 tum (första eller andra generationen) eller iPad Air (femte generationen) ger usb‑c-portarna på Studio Display samma dataöverföringshastighet som usb 2.

3. Uppgifterna stämmer vid produktlanseringen.

4. Omfattar inte spår av sällsynta jordartsmetaller som kan finnas utanför magneterna, och som utgör mindre än 0,5 procent av den totala mängden sällsynta jordartsmetaller i enheten.

5. ENERGY STAR och ENERGY STAR-märket är registrerade varumärken som tillhör den amerikanska miljöskyddsmyndigheten (U.S. Environmental Protection Agency).

6. Apples specifikation om reglerade ämnen innehåller definitioner av begränsningar som gäller för skadliga ämnen samt definitioner av vad Apple anser att ”fritt från” innebär. Alla Apples produkter är pvc- och ftalatfria, med undantag för AC-strömsladdar i Indien, Thailand (AC-strömsladdar med två stift) och Sydkorea där vi väntar på att myndigheterna ska godkänna våra ersättningar för pvc och ftalater.