iMac (24-tommers, M1, 2021) - Tekniske spesifikasjoner

Farger

• Blå

• Grønn

• Rosa

• Sølv

• Gul

• Oransje

• Lilla

Chip

• Apple M1-chip

• 8-kjerners CPU med 4 ytelseskjerner og 4 effek­tivitet­skjerner

• 7-kjerners GPU, 8-kjerners GPU

• 16-kjerners Neural Engine

Lagringsplass2

• 256 GB SSD eller 512 GB SSD

• Kan konfigureres med: 512GB, 1TB eller 2TB

Minne

• 8 GB fellesminne

• Kan konfigureres med16GB fellesminne

Skjerm

• 24-tommers Retina 4,5K-skjerm

• Oppløsning på 4480 x 2520 med 218 piksler per tomme og støtte for 1 milliard farger

• Lysstyrke på 500 nit

• Stort fargerom (P3)

• True Tone-tekno­logi

Synlig skjermflate er 23,5 tommer diagonalt.

Kamera

• 1080p FaceTime HD-kamera

• Avansert bildesignalprosessor med digital videotekno­logi

Videostøtte

• Støtte for sam­tidig visning med full oppløsning på den inne­bygde skjermen med en milliard farger og

• på én ekstern skjerm med opptil 6K oppløsning ved 60 Hz

• Thunderbolt 3 digital videoutgang

• Standard DisplayPort-utgang via USB‑C

• VGA, HDMI, DVI og Thunderbolt 2 støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

Lyd

• Hi-Fi-system med seks høyttalere og basshøyttalere med demping

• Rik stereolyd

• Støtte for romtilpasset lyd når du spiller av musikk eller video med Dolby Atmos

• Tre mikrofoner i studiokvalitet med høyt signal-til-støy-forhold og retnings­bestemt stråle­forming

• Støtte for «Hei Siri»

Tilkobling og utvidelse

• To Thunderbolt- / USB 4-porter med støtte for:

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (opptil 40 Gbps)

• USB 4 (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 gen. 2 (opptil 10 Gbps)

• Thunderbolt 2, HDMI, DVI og VGA støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

• 3,5 mm hodetelefon­utgang

• Gigabit Ethernet

• To USB 3-porter (opptil 10 Gbps)

Inndataenheter

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

Kan konfigureres med: Magic Keyboard med Touch ID, Magic Keyboard med Touch ID og talltastatur, Magic Trackpad

Trådløs tilkobling

• Wi-Fi

• 802.11ax Wi‑Fi 6 trådløst nettverk

• kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n/ac

• Bluetooth

• Bluetooth 5.0-tekno­logi for trådløs tilkobling

Størrelse og vekt

• Høyde: 46,1 cm

• Bredde: 54,7 cm

• Fotdybde: 14,7 cm

• Vekt: 2 porter: 4,46 kg3 , 4 porter: 4,48 kg3

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Relativ fuktighet: 5 til 90 % ikke-kondens­erende

• Høyde under bruk: testet opp til 5000 meter

I esken

• iMac

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

• 143 W strøm­forsyning

• Ledning (2 m)

• USB‑C-til-Lightning-kabel

Operativ­system

macOS

macOS er verdens mest avanserte operativ­system for datamaskiner. Med macOS Ventura blir alt du gjør mest av på Mac enda bedre, slik at du kan jobbe smartere, spille mer intenst og mye mer. Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Tilgjengelig­hets­funksjonene hjelper personer med nedsatt funksjons­evne med å få mest mulig ut av iMacen. Med innebygd støtte for syn, hørsel, bevegelse og læring kan brukerne skape og gjøre utrolige ting. Finn ut mer om Tilgjengelighet

Funksjonene omfatter:

• Talekontroll

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryter­kontroll

Inkluderte apper5

• App Store

• Bøker

• Kalender

• Kontakter

• FaceTime

• Hvor er?

• GarageBand

• Hjem

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kart

• Meldinger

• Musikk

• Notater

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Bilder

• Podkaster

• Forhånd­svisning

• QuickTime Player

• På­minnelser

• Safari

• Snarveier

• Siri

• Aksjer

• Time Machine

• TV

• Taleopptak

Spesial­konfigurasjoner

Velg hvordan du vil konfigurere iMacen. På utkikk etter en iMac som kan monteres på veggen eller på en bevegelig arm? Velg en iMac med innebygd VESA-monterings­adapter

• Magic Keyboard med Touch ID

• Magic Keyboard med Touch ID og talltastatur

• Magic Trackpad

• 16 GB fellesminne

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

• Gigabit Ethernet

iMac og miljøet

24-tommers iMac har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:6

Laget med bedre materialer

• 100 % resirkulerte sjeldne jordmetaller i alle magneter, som utgjør 99 % av alle sjeldne jordmetaller i enheten

• 100 % resirkulert tinn i loddemetallet i hovedkortet

• Kabinett utført i resirkulert lavkarbons aluminium

• 35 % eller mer resirkulert plast i flere komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR® -sertifisert6

Smartere kjemi7

• Skjermglass uten arsen

• Uten kvikk­sølv, bromerte flammehemmere, PVC og beryllium

Grønn produksjon

• Apples Zero Waste-program hjelper leverandører med å eliminere avfall som må sendes til søppel­fyllingen

• Alle leverandørfabrikker er i ferd med å gå over til 100 % fornybar energi for Apple-produksjon

Miljøvennlig emballasje

• 100 % av de primære trefibrene kommer fra bærekraftige skoger

• Resirkulerbar emballasje utført hovedsakelig i fiber

Apple og miljøet

Vi har som mål å lage produkter uten å ta fra jorden og å gjøre hele selskapet, forsynings­kjeden og livssyklusen for produkter karbon­nøytrale innen 2030.

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,7 (K V = 0,3)

7

Trådløst Internett

1,7 (K V = 0,3)

7

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testede konfigurasjoner: a) Apple M1-chip, 8-kjerners CPU / 8-kjerners GPU, 8 GB minne, 512 GB lagringsplass, 4 porter b) Apple M1-chip, 8-kjerners CPU / 7-kjerners GPU, 8 GB minne, 256 GB lagringsplass, 2 porter.

1. Magic Keyboard med Touch ID medfølger 24-tommers iMac med Apple M1‑chip og 8-kjerners GPU og er tilgjengelig som tilbehør til modeller med 7-kjerners GPU.

2. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er forma­tert.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjons­­prosess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

5. Opplysningene er korrekte ved produktlansering.

6. ENERGY STAR og ENERGY STAR-merket er varemerker registrert av U.S. Environmental Protection Agency.

7. Apple definerer restriksjoner på skadelige stoffer, inkludert definisjoner av hva Apple anser som «uten», i Apples forskrifter for innskrenking av bruk av enkelte stoffer. Ingen Apple-produkter inneholder PVC eller ftalater, med unntak av strømkabler i India, Thailand (for strømkabler med to poler) og Sør-Korea, der vi fortsatt søker myndighetenes godkjenning for å erstatte PVC og ftalater.