No alt supplied for Image

MacBook Pro (13-inch, M1, 2020) - Technische specificaties

Uitvoering

• Zilver

• Spacegrijs

Display

• Retina‑display

• 13,3‑inch (diagonaal) display met led-achtergrond­­­­­verlichting en IPS‑technologie, resolutie van 2560 x 1600 bij 227 pixels per inch met ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Ondersteunde geschaalde resoluties:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• Helderheid van 500 nits

• Brede kleur­weer­gave (P3)

• True Tone-technologie

Chip

• Apple M1‑chip

• 8‑core CPU met 4 performance-cores en 4 efficiency-cores

• 8‑core GPU

• 16‑core Neural Engine

Batterij en voeding1

• Tot 17 uur draadloos internetten

• Tot 20 uur films kijken in de Apple TV-app

• Inge­bouwde lithium-polymeer­batterij van 58,2 wattuur

• USB‑C-lichtnet­adapter van 61 W

Geheugen

• 8 GB

• 8 GB centraal geheugen

• Configureerbaar met: 16 GB

Opslag2

• SSD van 256 GB

• Configureerbaar met: SSD van 512 GB, 1 TB of 2 TB

Opladen en uitbreiden

Twee Thunderbolt/USB 4-poorten met ondersteuning voor:

• Opladen

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (tot 40 Gb/s)

• USB 3.1, 2e gen. (tot 10 Gb/s)

• Koptelefoon

Toetsenbord en trackpad

• Magic Keyboard met achter­grond­verlichting en:

• 65 (VS) of 66 (ISO) toetsen, waaronder 4 pijltoetsen in een omgekeerde T

• Touch Bar

• Touch ID-sensor

• Omgevingslicht­­­­­­sensor

• Force Touch-trackpad voor zeer nauwkeurige aanwijzer­­verplaatsing en drukgevoelige besturing; ondersteunt Force‑klikken, versnellen, drukgevoelig tekenen en Multi‑Touch-bewegingen

Draadloos

• Wifi

• Draadloze 802.11ax wifi 6-voorziening

• Compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n/ac

• Bluetooth

• Draadloze Bluetooth 5.0-technologie

Camera

• 720p FaceTime HD-camera

Video-ondersteuning

Gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde display met miljoenen kleuren en:

• Eén extern display met een resolutie tot 6K bij 60 Hz

Digitale video-uitvoer via Thunderbolt 3

• Native DisplayPort-uitvoer via USB‑C

• VGA-, HDMI-, DVI- en Thunderbolt 2-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)

Audio

• Stereo­speakers met een groot dynamisch bereik

• Breed stereogeluid

• Ondersteuning voor afspelen in Dolby Atmos

• Drie bundelvormende microfoons van studiokwaliteit

• Mini‑jack-aansluiting

Omgevings­vereisten

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -25 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0-90%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 m

• Maximale hoogte bij opslag: 4500 m

• Maximale hoogte bij transport: 10.500 m

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 1,56 cm

• Breedte: 30,41 cm

• Diepte: 21,24 cm

• Gewicht: 1,4 kg3

Besturings­systeem

macOS

macOS is het meest geavanceerde desktop­besturings­­systeem ter wereld. macOS Monterey bevat krachtige nieuwe features waarmee je communiceert, deelt en creëert als nooit tevoren. Meer informatie over het nieuwste besturingssysteem

Toegankelijk­heid

Dankzij de toegankelijkheids­features halen mensen met een beperking het meeste uit hun nieuwe MacBook Pro. Er zijn features die je helpen met zien, horen, bewegen en leren, waardoor je de meest geweldige dingen voor elkaar krijgt. Meer informatie over Toegankelijk­heid

Features zijn onder meer:

• Stembediening

• VoiceOver

• Zoomen

• Verhoog contrast

• Verminder beweging

• Siri en dicteer­functie

• Schakel­bediening

• Bijschriften voor spraak en geluiden

• Tekst naar spraak

Inge­bouwde apps4

• Foto’s

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Berichten

• Kaarten

• Aandelen

• Woning

• Dictafoon

• Notities

• Agenda

• Contacten

• Herinner­ingen

• Photo Booth

• Voorvertoning

• Muziek

• Podcasts

• TV

• Boeken

• App Store

• Time Machine

• Zoek mijn

• QuickTime Player

• Opdrachten

Inhoud verpakking

• 13‑inch MacBook Pro

• USB‑C-lichtnet­adapter van 61 W

• USB‑C-oplaadkabel (2 m)

Maatwerk­opties

Configureer zelf je MacBook Pro met de volgende opties, alleen via apple.com:

• 16 GB centraal geheugen

• SSD van 512 GB, 1 TB of 2 TB

MacBook Pro en het milieu

Bij het ontwerp van de 13‑inch MacBook Pro is rekening gehouden met het volgende om de invloed op het milieu te beperken:5 Bekijk de milieurapportage voor de 13‑inch MacBook Pro

Gemaakt van betere materialen

• 100% gerecycled tin in het soldeer op het moederbord

• Behuizing gemaakt van recyclebaar koolstofarm aluminium

• Ten minste 35% gerecycled plastic in meerdere onderdelen

Energiezuinig

• ENERGY STAR®-gecertificeerd6

Slimmere scheikunde7

• Arseenvrij displayglas

• Kwikvrij

• Bevat geen broomhoudende vlam­vertragers, pvc of beryllium

Groene productie

• Het Zero Waste-programma van Apple helpt toeleveranciers om geen afval te produceren dat op een stortplaats terechtkomt

• Alle eindassemblage­­­fabrieken van toeleveranciers schakelen om naar 100% hernieuwbare energie voor hun productie voor Apple

Milieuvriendelijke verpakking

• 100% van de nieuwe houtvezels is afkomstig van duurzaam beheerde bossen

• Recyclebare, grotendeels van vezels gemaakte verpakking

Apple en het milieu

We zijn vastbesloten om producten te maken zonder dat het ten koste gaat van de aarde. Ook willen we dat het hele bedrijf en al onze producten tegen 2030 koolstofneutraal zijn. Lees meer over de inspanningen van Apple

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau

L W A,m (B)

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

L p A,m (dB)

Inactief

1,3 (K V = 0,3)

4

Draadloos web

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L W A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,1 B.

2. L p A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.

5. Het aantal, L W A,c (dat eerder L W Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van L W A,m en K v .

6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.

7. Geteste configuratie: Apple M1-chip, 8 GB geheugen, 512GB opslag.

1. MacBook Pro met Apple M1‑chip: Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2020, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13‑inch MacBook Pro met de Apple M1‑chip, 8 GB RAM en een SSD van 512 GB. De test voor draadloos internetten meet de batterijduur door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 8 stappen vanaf de laagste stand. De test voor het afspelen van films in de Apple TV-app meet de gebruiks­duur van de batterij door 1080p HD-materiaal af te spelen met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 8 stappen vanaf de laagste stand. MacBook Pro met Intel Core-processor: Tests uitgevoerd door Apple in april 2020, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13‑inch MacBook Pro met een 1,4‑GHz quad‑core Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en een SSD van 256 GB, en prototypen van de 13‑inch MacBook Pro met een 2,0‑GHz quad‑core Intel Core i5-processor, 16 GB RAM en een SSD van 1 TB. De test voor draadloos internetten meet de batterijduur door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De test voor het afspelen van films in de Apple TV-app meet de gebruiks­duur van de batterij door 1080p HD-materiaal af te spelen met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De stand‑bytest meet de batterijduur door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten en bij een iCloud-account is aangemeld in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeem­­instellingen op de standaard­waarden zijn ingesteld. Batterijduur is afhankelijk van configuratie en gebruik. Ga naar apple.com/nl/batteriesvoor meer informatie.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. Gewicht kan variëren, afhankelijk van configuratie en fabricageproces.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS‑versie waar de apps op draaien.

5. Informatie geldig vanaf productlancering.

6. ENERGY STAR en het ENERGY STAR-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de U.S. Environmental Protection Agency.

7. De beperkingen voor schadelijke stoffen en de definitie van wat Apple beschouwt als ‘vrij van’, staan omschreven in de specificatie voor gereglementeerde stoffen, de Apple Regulated Substances Specification Alle Apple producten zijn vrij van pvc en ftalaten, met uitzondering van netsnoeren in India, Thailand (netsnoer met twee pennen) en Zuid-Korea, waar we nog wachten op goedkeuring van de overheid voor onze pvc- en ftalaten­vervanger.