MacBook Pro (13-tuumainen, 2020, kaksi Thunderbolt 3 -porttia) - Tekniset tiedot

Väri

• Hopea

• Tähtiharmaa

Näyttö

• Retina-näyttö

• 13,3 tuuman (lävistäjä) LED-tausta­valaistu näyttö IPS-teknologialla, 2560 x 1600 pikselin natiivitarkkuus, 227 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• Kirkkaus 500 nitiä

• Laaja väriskaala (P3)

• True Tone ‑teknologia

Prosessori

• 1,4 GHz 8. sukupolven 4-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,9 GHz), jossa on 128 Mt eDRAM-muistia

• Valinnaisena 1,7 GHz 8. sukupolven 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,5 GHz), jossa on 128 Mt eDRAM-muistia

Tallennustila1

• 256 Gt SSD-tallennustilaa

• Valinnaisena 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-tallennustilaa

• 512 Gt SSD-tallennustilaa

• Valinnaisena 1 Tt tai 2 Tt SSD-tallennustilaa

Muisti

• 8 Gt 2133 MHz LPDDR3-muistia integroituna

• Valinnaisena 16 Gt muistia

Näytönohjain

• Intel Iris Plus Graphics 645

Lataaminen ja laajennet­tavuus

Kaksi Thunderbolt 3 (USB-C) ‑porttia, joissa tuki seuraaville:

• Lataus

• DisplayPort

• Thunderbolt (jopa 40 Gb/s)

• 2. sukupolven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Taustavalaistu Magic Keyboard, jossa on:

• 65 (Yhdysvallat) tai 66 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 4 nuolinäppäintä käänteisessä T‑asettelussa

• Touch Bar

• Touch ID ‑sormenjälki­­tunnistin

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch ‑ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallus­voiman tunnistamiseen. Mahdollistaa voima­klikkaukset, kiihdyttimet, painallus­herkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Langattomat yhteydet

• Wifi

• Langaton 802.11ac wifi ‑verkkotoiminto; IEEE 802.11a/b/g/n ‑yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 5.0 ‑teknologia

Kamera

• 720p FaceTime HD ‑kamera

Videotuki

Tuettuna saman­aikaisesti täysi natiivi­tarkkuus sisäisellä näytöllä miljoonissa väreissä ja:

• Yksi ulkoinen 5K-näyttö, jossa 5120 x 2880 tarkkuus 60 Hz taajuudella yli miljardissa värissä tai

• Jopa kaksi ulkoista 4K-näyttöä, joissa 4096 x 2304 tarkkuus 60 Hz taajuudella miljoonissa väreissä

Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB-C:llä

• Tukee VGA‑, HDMI‑, DVI- ja Thunderbolt 2 ‑lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

Ääni

• Stereokaiuttimet, joissa laaja dynaaminen alue

• Laajempi stereoääni

• Dolby Atmos ‑äänentoiston tuki

• Kolme suuntaavaa mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Akku ja virta2

• Jopa 10 tuntia langatonta netin käyttöä

• Jopa 10 tuntia elokuvien toistoa Apple TV ‑apissa

• Jopa 30 päivää valmiusaikaa

• Sisäinen 58,2 wattitunnin litium­­polymeeriakku

• 61 W USB‑C-virtalähde

Käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10–35 °C

• Varastointi­lämpötila: -25–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointi­korkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Mitat ja paino

• Korkeus: 1,56 cm

• Leveys: 30,41 cm

• Syvyys: 21,24 cm

• Paino: 1,4 kg3

Käyttö­järjestelmä

macOS

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttöjärjestelmä. macOS Catalinan mukana tulee appeja musiikkia, TV:tä ja podcasteja varten. Älykkäät päivitykset eniten käyttämiisi appeihin. Ja Sidecar, jonka avulla voit käyttää iPadia Macin toisena näyttönä. Voit viedä kaiken mitä teet uusiin sfääreihin.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Sisäisten käyttöapu­ominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Prostaan. Ne antavat tukea näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen liittyvissä tehtävissä auttaen sinua luomaan ja tekemään upeita asioita.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Pörssi

• Koti

• Sanelin

• Muistiinpanot

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• Musiikki

• Podcastit

• TV

• Kirjat

• App Store

• Time Machine

• Missä on…?

• QuickTime Player

Pakkauksessa

• 13 tuuman MacBook Pro

• 61 W USB‑C-virtalähde

• USB-C-latauskaapeli (2 m)

Tilaus­kokoonpanot

Valitse MacBook Pro ‑kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com:

• 1,7 GHz 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,5 GHz), jossa on 128 Mt eDRAM-muistia

• 16 Gt 2133 MHz LPDDR3-muistia

• 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-tallennustilaa

MacBook Pro ja ympäristö

Vastaamme tuotteidemme ympäristö­jalanjäljestä niiden koko elinkaaren ajan.

13 tuuman MacBook Prossa on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:5

Valmistettu paremmista materiaaleista

• Emolevyn juotostina on 100-prosenttisesti kierrätettyä

• Runko on valmistettu kierrätettävästä vähähiilisestä alumiinista

• Vähintään 35 % kierrätettyä muovia useissa komponenteissa

Energiatehokas

• Täyttää ENERGY STAR ‑vaatimukset

Fiksumpaa kemiaa

• Arseeniton näytön lasi

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Ei bromattuja palonestoaineita, PVC:tä eikä berylliumia

Ympäristöystävällinen valmistustapa

• Lopullisesta kokoonpanosta vastaavien toimittajien toimipaikoilla ei tuoteta kaatopaikoille toimitettavaa jätettä6

• Kaikki lopullisesta kokoonpanosta vastaavat toimittajat ovat siirtymässä Applen tuotteidensa osalta 100-prosenttisesti uusiutuvaan energiaan

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiöpuukuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä

• Kierrätettävät, pääasiassa kuitumateriaalista valmistetut pakkaukset

Lisätietoja

Lue 13 tuuman MacBook Pron ympäristöraportti , saat yksityiskohtaista tietoa sen ympäristö­vaikutuksista.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,3 (K V = 0,3)

3

Langaton verkkoselaaminen

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 1,4 GHz 4-ytiminen Intel Core i5, 8 Gt muistia ja 256 Gt tallennustila, Intel Iris Plus Graphics 645.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Apple suoritti testauksen huhtikuussa 2020 käyttäen ennakkoversioita 1,4 GHz 4-ytimisistä Intel Core i5 ‑pohjaisista 13 tuuman MacBook Pro ‑tietokoneista, joissa oli 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt SSD-tallennustilaa sekä ennakkoversioita 2,0 GHz 4-ytimisistä Intel Core i5 ‑pohjaisista 13 tuuman MacBook Pro ‑tietokoneista, joissa oli 16 Gt RAM-muistia ja 1 Tt SSD-tallennustilaa. Langattoman internetin käytön testi mittaa akunkestoa selattaessa langattomasti 25:tä suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Apple TV ‑apin elokuvien toistotesti mittaa akunkestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akunkestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen tieto­koneen siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-appien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmä­asetusten ollessa oletus­asetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoon­panon mukaan. Lisätietoja osoitteessa apple.com/fi/batteries

3. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistus­prosessin mukaan.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

5. Tiedot vastaavat tuotejulkistuksen aikaista tilannetta.

6. 13 tuuman MacBook Pron lopullisesta kokoonpanosta vastaavien toimittajien toimipaikoilla on UL LLC:n myöntämä kolmannen osapuolen sertifiointi jätteettömyydestä (UL 2799 ‑standardi).