MacBook Air (Retina, 13-tuumainen, 2020) - Tekniset tiedot

Väri

• Kulta

• Tähtiharmaa

• hopea

Näyttö

• Retina-näyttö

• 13,3 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-tekno­logialla, 2560 x 1600 pikselin natiivitarkkuus, 227 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• 16:10 kuvasuhde

• True Tone ‑tekno­logia

Touch ID

• Touch ID ‑sormenjälki­­tunnistin

Prosessori

• 1,1 GHz 2-ytiminen Intel Core i3 (Turbo Boost jopa 3,2 GHz), jossa on 4 Mt L3-välimuistia

• Valinnaisena 1,1 GHz 4-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,5 GHz), jossa on 6 Mt L3-välimuistia, tai 1,2 GHz 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,8 GHz), jossa on 8 Mt L3-välimuistia

Tallennus­tila1

• 256 Gt PCIe-pohjainen SSD-muisti

• Valinnaisena 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-muistia

Muisti

• 8 Gt 3733 MHz LPDDR4X-muistia integroituna

• Valinnaisena 16 Gt muistia

Akku ja virta2

• Jopa 11 tuntia langa­tonta netin käyttöä

• Jopa 12 tuntia elokuvien toistoa Apple TV ‑apissa

• Jopa 30 päivää valmius­aikaa

• Sisäinen 49,9 watti­tunnin litium­­polymeeriakku

• 30 W USB‑C-virtalähde; USB‑C-virtaportti

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,41–1,61 cm

• Leveys: 30,41 cm

• Syvyys: 21,24 cm

• Paino: 1,29 kg3

Näytönohjain

• Intel Iris Plus Graphics

• Tuki Thunderbolt 3 ‑yhteensopiville ulkoisille näytönohjaimille (eGPU:ille)

Videotuki

Samanaikainen tuki täydelle natiivitarkkuudelle sisäisellä näytöllä miljoonissa väreissä ja

• yksi ulkoinen 6K-näyttö, jossa on 6016 x 3384 tarkkuus 60 Hz taajuudella miljoonissa väreissä, tai

• yksi ulkoinen 5K-näyttö, jossa on 5120 x 2880 tarkkuus 60 Hz taajuudella miljoonissa väreissä, tai

• jopa kaksi ulkoista 4K-näyttöä, joissa on 4096 x 2304 tarkkuus 60 Hz taajuudella miljoonissa väreissä

Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB‑C:llä

• Tukee VGA-, HDMI- ja Thunderbolt 2 ‑lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

Kamera

• 720p FaceTime HD ‑kamera

Lataaminen ja laajennet­tavuus

Kaksi Thunderbolt 3 (USB‑C) -porttia, joissa tuki seuraaville:

• Lataus

• DisplayPort

• Thunderbolt (jopa 40 Gb/s)

• 2. suku­polven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

Langattomat yhteydet

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto; IEEE 802.11a/b/g/n ‑yhteensopiva

• Langaton Bluetooth 5.0 ‑tekno­logia

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Laajempi stereoääni

• Dolby Atmos ‑äänentoiston tuki

• Kolme suuntaavaa mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Taustavalaistu Magic Keyboard, jossa on:

• 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toiminto­näppäintä ja 4 nuolinäppäintä käänteisessä T-asettelussa

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch ‑ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallus­voiman tunnistamiseen; mahdollistaa voimaklikkaukset, kiihdyttimet, painallusherkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttö­lämpötila: 10–35° C

• Varastointi­lämpötila: -25°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Käyttö­järjestelmä

macOS

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttö­järjestelmä. macOS Catalinassa on omat uudet apit musiikille, TV:lle ja podcasteille. Fiksuja päivityksiä eniten käyttämiisi appeihin. Ja Sidecar, jonka avulla voit käyttää iPadia Macin toisena näyttönä. Voit viedä kaiken mitä teet uusiin sfääreihin.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Airistaan. Siinä on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen. Ne auttavat sinua luomaan ja tekemään upeita asioita.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Pörssi

• Koti

• Sanelin

• Muistiin­panot

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• Muistu­tukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• Kirjat

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musiikki

• Podcastit

• Missä on…?

• QuickTime Player

Pakkauksessa

• MacBook Air

• 30 W USB‑C-virtalähde

• USB‑C-latauskaapeli (2 m)

Tilaus­kokoonpanot

Valitse MacBook Air ‑kokoonpanoon nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com:

• 1,1 GHz 4-ytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,5 GHz), jossa on 6 Mt L3-välimuistia

• 1,2 GHz 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,8 GHz), jossa on 8 Mt L3-välimuistia

• 16 Gt 3733 MHz LPDDR4X-muistia

• 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-muisti

MacBook Air ja ympäristö

Apple huomioi tuotteen koko elinkaaren määrittäessään ympäristö­kuormitustaan.

MacBook Airissa on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromattuja palonesto­aineita

• Ei PVC:tä5

• Ei berylliumia

• Runko 100-prosenttista kierrätysalumiinia6

• Täyttää ENERGY STAR ‑vaatimukset

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1.3 (K v = 0.3)

4

Langaton verkkoselaaminen

1.3 (K v = 0.3)

3

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu laitekokoonpano: 1,1 gigahertsin 4-ytiminen Intel Core i5, 8 Gt muistia, 500Gt tallennustilaa, Intel Iris Plus Graphics.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Testauksen suoritti Apple helmikuussa 2020 käyttäen ennakkoversioita 1,1 GHz 2-ytimisistä Intel Core i3 ‑pohjaisista MacBook Air ‑tietokoneista, joissa oli 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt SSD-muistia. Langattoman internetin käytön testi mittaa akunkestoa selattaessa langattomasti 25:tä suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Apple TV ‑apin elokuvien toistotesti mittaa akunkestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akunkestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen tieto­koneen siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-appien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmä­asetusten ollessa oletus­asetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoon­panon mukaan. Lisätietoja osoitteessa apple.com/fi/batteries.

3. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

5. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto saata­villa kaikkialla muualla paitsi Intiassa ja Etelä-Koreassa.

6. Kierrätettyyn materiaaliin liittyvä maininta koskee runkoa ja perustuu UL LLC:n suorittamaan tarkastukseen.