No alt supplied for Image

MacBook Pro (16-inch, 2019) - Technische specificaties

Uitvoering

• Zilver

• Spacegrijs

Display

• Retina‑display

• 16‑inch (diagonaal) display met led-achtergrond­­­­verlichting en IPS‑technologie, resolutie van 3072 x 1920 bij 226 pixels per inch met ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Ondersteunde geschaalde resoluties:

• 2048 x 1280

• 1792 x 1120

• 1344 x 840

• 1152 x 720

• 500 nits helderheid

• Brede kleur­weer­gave (P3)

• True Tone-technologie

• Refresh-rates: 47,95 Hz; 48,00 Hz; 50,00 Hz; 59,94 Hz; 60,00 Hz

Processor

• 2,6‑GHz

• 2,6‑GHz 6‑core Intel Core i7, Turbo Boost tot 4,5 GHz, met 12 MB gedeelde L3‑cache

• Uitbreidbaar tot 2,4‑GHz 8‑core Intel Core i9, Turbo Boost tot 5,0 GHz, met 16 MB gedeelde L3‑cache

• 2,3‑GHz

• 2,3‑GHz 8‑core Intel Core i9, Turbo Boost tot 4,8 GHz, met 16 MB gedeelde L3‑cache

• Uitbreidbaar tot 2,4‑GHz 8‑core Intel Core i9, Turbo Boost tot 5,0 GHz, met 16 MB gedeelde L3‑cache

Opslag1

• 2,6‑GHz

• 512 GB SSD van 512 GB

• Uitbreidbaar tot SSD van 1 TB, 2 TB, 4 TB of 8 TB

• 2,3‑GHz

• 1 TB SSD van 1 TB

• Uitbreidbaar tot SSD van 2 TB, 4 TB of 8 TB

Geheugen

• 16 GB 2666‑MHz DDR4‑geheugen ingebouwd

• Uitbreidbaar tot 32 GB of 64 GB geheugen

Graphics

• 2,6‑GHz

• AMD Radeon Pro 5300M met 4 GB GDDR6-geheugen en automatische grafische-processor­wisseling

• Intel UHD Graphics 630

• Configureerbaar tot AMD Radeon Pro 5500M met 4 GB GDDR6-geheugen, AMD Radeon Pro 5500M met 8 GB GDDR6-geheugen of AMD Radeon Pro 5600M met 8 GB HBM2-geheugen

• 2,3‑GHz

• AMD Radeon Pro 5500M met 4 GB GDDR6-geheugen en automatische grafische-processor­wisseling

• Intel UHD Graphics 630

• Configureerbaar tot AMD Radeon Pro 5500M met 8 GB GDDR6-geheugen of AMD Radeon Pro 5600M met 8 GB HBM2-geheugen

Opladen en uitbreiding

Vier Thunderbolt 3-poorten (USB‑C) met ondersteuning voor:

• Opladen

• DisplayPort

• Thunderbolt (tot 40 Gb/s)

• USB 3.1, 2e gen. (tot 10 Gb/s)

Toetsenbord en trackpad

• Magic Keyboard met achtergrond­verlichting en:

• 65 (VS) of 66 (ISO) toetsen, waaronder 4 pijltoetsen in een omgekeerde T

• Touch Bar

• Touch ID-sensor

• Omgevingslicht­sensor

• Force Touch-trackpad voor zeer nauw­keurige aanwijzer­verplaatsing en drukgevoelige besturing; ondersteunt Force‑klikken, versnellen, drukgevoelig tekenen en Multi‑Touch-bewegingen

Draadloos

• Wifi

• Draadloos 802.11ac wifi; Compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Draadloze Bluetooth 5.0-technologie

Camera

• 720p FaceTime HD‑camera

Video-ondersteuning

Gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde display met miljoenen kleuren en:

• Tot twee displays met een resolutie van 6016 x 3384 bij 60 Hz en meer dan een miljard kleuren

• Tot vier displays met een resolutie van 4096 x 2304 bij 60 Hz en meer dan een miljard kleuren

Digitale video-uitvoer via Thunderbolt 3

• Native DisplayPort-uitvoer via USB‑C

• VGA-, HDMI-, DVI- en Thunderbolt 2-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)

Audio

• Hifi-systeem met zes speakers en force-cancelling woofers

• Breed stereogeluid

• Ondersteuning voor afspelen in Dolby Atmos

• Drie bundelvormende microfoons van studiokwaliteit met hoge signaal‑ruisverhouding

• Mini‑jack-aansluiting

Batterij en stroom­voorziening2

• Tot 11 uur draadloos internetten

• Tot 11 uur films kijken in de Apple TV-app

• Tot 30 dagen stand‑bytijd

• Inge­bouwde lithium‑polymeer­batterij van 100 wattuur2

• USB‑C-lichtnet­adapter van 96 W

Omgevings­vereisten

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: ‑25 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0-90%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 m

• Maximale hoogte bij opslag: 4500 m

• Maximale hoogte bij transport: 10.500 m

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 1,62 cm

• Breedte: 35,79 cm

• Diepte: 24,59 cm

• Gewicht: 2,0 kg3

Besturingssysteem

macOS

macOS is het meest geavanceerde desktopbesturingssysteem ter wereld. macOS Big Sur heeft een spectaculaire nieuwe look en bevat totaal vernieuwde apps. Deze versie tilt het besturingssysteem dan ook op alle fronten naar een hoger plan.

Meer informatie over het nieuwste besturingssysteem

Toegankelijkheid

Dankzij de toegankelijkheids­features halen mensen met een beperking het meeste uit hun nieuwe MacBook Pro. Er zijn features die je helpen met zien, horen, bewegen en leren, waardoor je de meest geweldige dingen voor elkaar krijgt.

Meer informatie over Toegankelijkheid

Features zijn onder meer:

• Stembediening

• VoiceOver

• Zoomen

• Verhoog contrast

• Verminder beweging

• Siri en dicteer­functie

• Schakel­bediening

• Bijschriften voor spraak en geluiden

• Tekst naar spraak

Ingebouwde apps4

• Foto’s

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Berichten

• Kaarten

• Aandelen

• Woning

• Dictafoon

• Notities

• Agenda

• Contacten

• Herinner­ingen

• Photo Booth

• Voorvertoning

• Muziek

• Podcasts

• TV

• Boeken

• App Store

• Time Machine

• Zoek mijn

• QuickTime Player

Inhoud verpakking

• 16‑inch MacBook Pro

• USB‑C-lichtnet­adapter van 96 W

• USB‑C-oplaadkabel (2 m)

Maatwerkopties

Configureer zelf je MacBook Pro met de volgende opties, alleen via apple.com:

• 2,4‑GHz 8‑core Intel Core i9, Turbo Boost tot 5,0 GHz, met 16 MB gedeelde L3‑cache

• 32 GB of 64 GB 2666‑MHz DDR4-geheugen

• AMD Radeon Pro 5500M met 4 GB GDDR6-geheugen

• AMD Radeon Pro 5500M met 8 GB GDDR6-geheugen

• AMD Radeon Pro 5600M met 8 GB HBM2-geheugen

• SSD van 1 TB, 2 TB, 4 TB of 8 TB

MacBook Pro en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing. Meer informatie over MacBook Pro en het milieu

De volgende kenmerken beperken de schadelijke gevolgen van MacBook Pro voor het milieu:

• Kwikvrij display met led-achter­grond­verlichting

• Arseenvrij displayglas

• Geen broomhoudende vlam­vertragers

• Pvc-vrij5

• Beryllium-vrij

• Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

• EPEAT-beoordeling ‘Gold’6

Apple en het milieu

In onze Milieu­rapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieuprestaties van elk Apple product.

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau

L W A,m (B)

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

L p A,m (dB)

Inactief

1,5 (K V = 0,3)

9

Draadloos web

1,5 (K V = 0,3)

9

1. L W A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,1 B.

2. L p A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.

5. Het aantal, L W A,c (dat eerder L W Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van L W A,m en K v .

6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.

7. Geteste configuratie: 2,3 GHz 8-core Intel Core i9 processor, 16 GB geheugen, 1 TB opslag, Radeon Pro 5500M met 4 GB GDDR6-geheugen en automatische videokeuze, Intel UHD Graphics 630.

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Tests uitgevoerd met batterij van 99,8 wattuur. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 16‑inch MacBook Pro met een 2,3‑GHz 8‑core Intel Core i9-processor, 16 GB RAM en een SSD van 1 TB. De test voor draadloos internetten meet de batterijduur door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De test voor het afspelen van films in de Apple TV-app meet de gebruiks­duur van de batterij door 1080p HD-materiaal af te spelen met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De stand‑bytest meet de batterijduur door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten en bij een iCloud-account is aangemeld in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeem­­instellingen op de standaard­waarden zijn ingesteld. Batterijduur is afhankelijk van configuratie en gebruik. Ga naar apple.com/nl/batteries voor meer informatie.

3. Gewicht kan variëren, afhankelijk van configuratie en fabricageproces.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS‑versie waar de apps op draaien.

5. Pvc-vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in alle landen, behalve India en Zuid‑Korea.

6. MacBook Pro heeft de EPEAT-beoordeling ‘Gold’ gekregen in de Verenigde Staten en Canada.