Mac mini (midten av 2007) - Tekniske spesifikasjoner

I esken finner du

• Mac mini

• Apple Remote-fjernkontroll

• Strømkabel

• DVDer for installering og gjenoppretting

• Trykt og elektronisk dokumentasjon

Prosessor og hukommelse

• Intel Core 2 Duo-prosessor på 1,83 eller 2,0 GHz

• 2 MB eller 4 MB nivå 2-buffer på prosessoren

• Ekstern buss på 667 MHz

• 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) på to DIMMer, støtter opptil 2 GB

Størrelse og vekt

• Høyde: 5,08 cm

• Bredde: 16,51 cm

• Dybde: 16,51 cm

• Vekt: 1,31 kg

Tilkobling av ekstrautstyr

• Én FireWire 400-port (8 watt)

• Fire USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps)

Grafikk- og videostøtte

• Intel GMA950-grafikkprosessor med 64 MB DDR2 SDRAM som deles med hovedhukommelsen1

• DVI-videoutgang som støtter digitale oppløsninger på opptil 1920 x 1200 bildepunkter, 20-tommers Apple Cinema Display-skjerm og 23-tommers Apple Cinema HD Display-skjerm, koherente digitale skjermer på opptil 154 MHz og ikke-koherente digitale skjermer på opptil 135 MHz

• VGA-videoutgang (ved bruk av inkludert adapter) som støtter analoge oppløsninger på opptil 1920 x 1080 bildepunkter

• S-video- og komposittvideoutgang for direkte tilkobling til en TV eller projektor (med en Apple DVI-til-video-adapter som selges separat)

Kommunikasjon

• Innebygd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-port)

• Innebygd trådløs AirPort Extreme-teknologi på 54 Mbps (basert på 802.11g-standarden)3

• Innebygd Bluetooth 2.0 + EDR (EDR = Enhanced Data Rate) med hastighet på opptil 3 Mbps

• Eksternt Apple USB Modem (ekstrautstyr)

Lyd

• Innebygd høyttaler

• Kombinert optisk digital lydinngang / linjeinngang for lyd (minijacktilkobling)

• Kombinert optisk digital lydutgang / utgang for hodetelefoner (minijacktilkobling)

Lagring

• Serial ATA-harddisk på 80 eller 120 GB med en hastighet på 5400 rpm, kan spesialbestilles med harddisk på 160 GB2

• En av følgende optiske stasjoner:

• Kombinert DVD-ROM/CD-RW-stasjon med direktemating: leser DVD-plater med en hastighet på opptil 8x, skriver til CD-R-plater med en hastighet på opptil 24x, skriver til CD-RW-plater med en hastighet på opptil 16x, leser CD-plater med en hastighet på opptil 24x

• SuperDrive-stasjon med direktemating og støtte for to-lagsplater (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) som skriver DVD+R DL- og DVD-R DL-plater med opptil 2,4x-hastighet, skriver DVD-R- og DVD+R-plater med opptil 8x-hastighet, skriver DVD-RW- og DVD+RW-plater med opptil 4x-hastighet, leser DVD-plater med opptil 8x-hastighet, skriver CD-R-plater med opptil 24x-hastighet, skriver CD-RW-plater med opptil 16x-hastighet og leser CD-plater med opptil 24x-hastighet

Strøm- og driftskrav

• Oppfyller ENERGY STAR-kravene

• Nettspenning: 100 til 240 V vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Maksimalt kontinuerlig strømforbruk: 110 W

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -40 til 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet: 3000 meter

Programvare

• Mac OS X versjon 10.5 Leopard (inneholder Time Machine, Hurtigvisning, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat AV, Safari, Adressebok, QuickTime, iCal, DVD-spiller, Xcode og utviklerverktøy)

• iLife ’08 (inneholder iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb og GarageBand) og Apple Hardware Test

• Front Row

Konfigurasjoner

1,83 GHz Mac mini (MB138*/A)

2,0 GHz Mac mini (MA608*/A)

Prosessor

Intel Core 2 Duo-prosessor på 1,83 GHz

Intel Core 2 Duo-prosessor på 2,0 GHz

Nivå 2-buffer

2 MB delt

4 MB delt

Systembuss

667 MHz

Hukommelse

1 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM (667 MHz), støtter opptil 2 GB

Harddisk2

80 GB Serial ATA - 5400 rpm

120 GB Serial ATA - 5400 rpm

Optisk stasjon

Kombinert DVD-ROM/CD-RW-stasjon med direktemating

SuperDrive-stasjon (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW) med støtte for brenning av to-lagsplater

Grafikk

Intel GMA950-1

Utganger

Én FireWire 400-port (8 watt), fire USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps) og utgang for DVI-signal, VGA-signal (med adapteren som følger med) og S-video- og komposittvideosignal4

Lyd

Innebygde høyttalere, kombinert optisk digital lydinngang / linjeinngang for lyd , kombinert optisk digital lydutgang / hodetelefonutgang

Nettverk

Innebygd 10/100/1000BASE-T (Gigabit)

Trådløst

Innebygd AirPort Extreme Wi-Fi (802.11g)3, innebygd Bluetooth 2.0+EDR-modul (EDR = Enhanced Data Rate).

Supporttjenester og begrenset garanti

Mac mini leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Kjøp AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtelen til hele tre år. Kun AppleCare Protection Plan gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-sertifiserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, besøker du Apples supportwebsted eller ringer 815 00 158.

Tilpasningsmuligheter

Spesialkonfigurasjoner

• Harddisk på 120 GB (kun modellen på 1,83 GHz)

• Harddisk på 160 GB

• Opptil 2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

• Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)

• Apple Keyboard (tastatur) (MB110*/A)

• Trådløs Apple Mighty Mouse (mus) (MB111*/A)

• Apple Mighty Mouse (mus) (MB112*/A)

• Apple USB Modem (MA034*/A)

Tilbehør

• AirPort Express-basestasjon (M9470*/A)

• AirPort Extreme-basestasjon (MB053*/A)

• Apple DVI-til-video-adapter (M9267*/A)

• Apple FireWire-kabel (M8706*/A)

• AppleCare Protection Plan (MA514*/A)

• .Mac-abonnement (MA927*/A)

• iWork ’08 (MA790*/A)

1. Tilgjengelig hukommelse i Mac OS X kan variere avhengig av grafikkrav. Bruk av grafikkhukommelse er minimum 80 MB, noe som medfører at 944 MB systemhukommelse er tilgjengelig.

2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er lavere når disken er formatert.

3. Fysisk dataoverføringshastighet er basert på IEEE 802.11g-spesifikasjonen. Faktisk datagjennomstrømning vil være lavere. Rekkevidden vil variere etter forholdene på stedet. Forutsetter bruk av et AirPort Express- eller AirPort Extreme-nettverk og en datamaskin med 802.11g. Hastigheten blir lavere og rekkevidden kortere hvis et 802.11b-produkt kobles til nettverket. Tilgang til det trådløse nettverket krever en datamaskin med AirPort eller AirPort Extreme eller en annen datamaskin med Wi-Fi-sertifisert 802.11a/b/g. Trådløs Internett-tilkobling krever en AirPort Express- eller AirPort Extreme-basestasjon og Internett-tilgang (kostnader kan påløpe). Noen Internett-leverandører er foreløpig ikke kompatible med AirPort.

4. Krever Apple DVI-til-video-adapter (selges separat)