Mac mini (midten av 2007) - Tekniske spesifikasjoner

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

I esken finner du

• Mac mini
  • Apple Remote-fjernkontroll
  • Strømkabel
  • DVDer for installering og gjenoppretting
  • Trykt og elektronisk dokumentasjon

Prosessor og hukommelse

• Intel Core 2 Duo-prosessor på 1,83 eller 2,0 GHz
  • 2 MB eller 4 MB nivå 2-buffer på prosessoren
  • Ekstern buss på 667 MHz
  • 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) på to DIMMer, støtter opptil 2 GB

Størrelse og vekt

• Høyde: 5,08 cm
  • Bredde: 16,51 cm
  • Dybde: 16,51 cm
  • Vekt: 1,31 kg

Tilkobling av ekstrautstyr

• Én FireWire 400-port (8 watt)
  • Fire USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps)

Grafikk- og videostøtte

• Intel GMA950-grafikkprosessor med 64 MB DDR2 SDRAM som deles med hovedhukommelsen1
  • DVI-videoutgang som støtter digitale oppløsninger på opptil 1920 x 1200 bildepunkter, 20-tommers Apple Cinema Display-skjerm og 23-tommers Apple Cinema HD Display-skjerm, koherente digitale skjermer på opptil 154 MHz og ikke-koherente digitale skjermer på opptil 135 MHz
  • VGA-videoutgang (ved bruk av inkludert adapter) som støtter analoge oppløsninger på opptil 1920 x 1080 bildepunkter
  • S-video- og komposittvideoutgang for direkte tilkobling til en TV eller projektor (med en Apple DVI-til-video-adapter som selges separat)

Kommunikasjon

• Innebygd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-port)
  • Innebygd trådløs AirPort Extreme-teknologi på 54 Mbps (basert på 802.11g-standarden)3
  • Innebygd Bluetooth 2.0 + EDR (EDR = Enhanced Data Rate) med hastighet på opptil 3 Mbps
  • Eksternt Apple USB Modem (ekstrautstyr)

Lyd

• Innebygd høyttaler
  • Kombinert optisk digital lydinngang / linjeinngang for lyd (minijacktilkobling)
  • Kombinert optisk digital lydutgang / utgang for hodetelefoner (minijacktilkobling)

Lagring

• Serial ATA-harddisk på 80 eller 120 GB med en hastighet på 5400 rpm, kan spesialbestilles med harddisk på 160 GB2
  • En av følgende optiske stasjoner:
    • Kombinert DVD-ROM/CD-RW-stasjon med direktemating: leser DVD-plater med en hastighet på opptil 8x, skriver til CD-R-plater med en hastighet på opptil 24x, skriver til CD-RW-plater med en hastighet på opptil 16x, leser CD-plater med en hastighet på opptil 24x
    • SuperDrive-stasjon med direktemating og støtte for to-lagsplater (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) som skriver DVD+R DL- og DVD-R DL-plater med opptil 2,4x-hastighet, skriver DVD-R- og DVD+R-plater med opptil 8x-hastighet, skriver DVD-RW- og DVD+RW-plater med opptil 4x-hastighet, leser DVD-plater med opptil 8x-hastighet, skriver CD-R-plater med opptil 24x-hastighet, skriver CD-RW-plater med opptil 16x-hastighet og leser CD-plater med opptil 24x-hastighet

Strøm- og driftskrav

• Oppfyller ENERGY STAR-kravene
  • Nettspenning: 100 til 240 V vekselstrøm
  • Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset
  • Maksimalt kontinuerlig strømforbruk: 110 W
  • Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C
  • Temperatur ved oppbevaring: -40 til 47 °C
  • Relativ luftfuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende
  • Maksimal høyde over havet: 3000 meter

Programvare

• Mac OS X versjon 10.5 Leopard (inneholder Time Machine, Hurtigvisning, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat AV, Safari, Adressebok, QuickTime, iCal, DVD-spiller, Xcode og utviklerverktøy)
  • iLife ’08 (inneholder iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb og GarageBand) og Apple Hardware Test
  • Front Row

Konfigurasjoner

1,83 GHz Mac mini (MB138*/A) 2,0 GHz Mac mini (MA608*/A)
Prosessor Intel Core 2 Duo-prosessor på 1,83 GHz Intel Core 2 Duo-prosessor på 2,0 GHz
Nivå 2-buffer 2 MB delt 4 MB delt
Systembuss 667 MHz
Hukommelse 1 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM (667 MHz), støtter opptil 2 GB
Harddisk2 80 GB Serial ATA - 5400 rpm 120 GB Serial ATA - 5400 rpm
Optisk stasjon Kombinert DVD-ROM/CD-RW-stasjon med direktemating SuperDrive-stasjon (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW) med støtte for brenning av to-lagsplater
Grafikk Intel GMA950-1
Utganger Én FireWire 400-port (8 watt), fire USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps) og utgang for DVI-signal, VGA-signal (med adapteren som følger med) og S-video- og komposittvideosignal4
Lyd Innebygde høyttalere, kombinert optisk digital lydinngang / linjeinngang for lyd , kombinert optisk digital lydutgang / hodetelefonutgang
Nettverk Innebygd 10/100/1000BASE-T (Gigabit)
Trådløst Innebygd AirPort Extreme Wi-Fi (802.11g)3, innebygd Bluetooth 2.0+EDR-modul (EDR = Enhanced Data Rate).
Supporttjenester og begrenset garanti Mac mini leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Kjøp AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtelen til hele tre år. Kun AppleCare Protection Plan gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-sertifiserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, besøker du Apples supportwebsted eller ringer 815 00 158.

Tilpasningsmuligheter

Spesialkonfigurasjoner

• Harddisk på 120 GB (kun modellen på 1,83 GHz)
  • Harddisk på 160 GB
  • Opptil 2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
  • Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)
  • Apple Keyboard (tastatur) (MB110*/A)
  • Trådløs Apple Mighty Mouse (mus) (MB111*/A)
  • Apple Mighty Mouse (mus) (MB112*/A)
  • Apple USB Modem (MA034*/A)

Tilbehør

• AirPort Express-basestasjon (M9470*/A)
  • AirPort Extreme-basestasjon (MB053*/A)
  • Apple DVI-til-video-adapter (M9267*/A)
  • Apple FireWire-kabel (M8706*/A)
  • AppleCare Protection Plan (MA514*/A)
  • .Mac-abonnement (MA927*/A)
  • iWork ’08 (MA790*/A)
  1. Tilgjengelig hukommelse i Mac OS X kan variere avhengig av grafikkrav. Bruk av grafikkhukommelse er minimum 80 MB, noe som medfører at 944 MB systemhukommelse er tilgjengelig.
  2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er lavere når disken er formatert.
  3. Fysisk dataoverføringshastighet er basert på IEEE 802.11g-spesifikasjonen. Faktisk datagjennomstrømning vil være lavere. Rekkevidden vil variere etter forholdene på stedet. Forutsetter bruk av et AirPort Express- eller AirPort Extreme-nettverk og en datamaskin med 802.11g. Hastigheten blir lavere og rekkevidden kortere hvis et 802.11b-produkt kobles til nettverket. Tilgang til det trådløse nettverket krever en datamaskin med AirPort eller AirPort Extreme eller en annen datamaskin med Wi-Fi-sertifisert 802.11a/b/g. Trådløs Internett-tilkobling krever en AirPort Express- eller AirPort Extreme-basestasjon og Internett-tilgang (kostnader kan påløpe). Noen Internett-leverandører er foreløpig ikke kompatible med AirPort.
  4. Krever Apple DVI-til-video-adapter (selges separat)
Publiseringsdato: 06.apr.2016