MacBook Air (Retina, 13-tommers, 2018) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• Retina-skjerm

• 13,3-tommers (diagonalt) LED-bakbelyst skjerm med IPS-teknologi, oppløsning på 2560 x 1600 med 227 piksler per tomme og støtte for millioner av farger

• Skalerte oppløsninger som støttes:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• 16:10-format

Touch ID

• Integrert Touch ID-sensor

Finish

• gull

• sølv

• stellargrå

Prosessor

• 2-kjerners Intel Core i5-prosessor på 1,6 GHz, Turbo Boost opptil 3,6 GHz, med nivå 3-buffer på 4 MB

Lagring1

• 128 GB PCIe-basert SSD

• Kan konfigureres med 256 GB, 512 GB eller 1,5 TB SSD

• 256 GB PCIe-basert SSD

• Kan konfigureres med 512 GB eller 1,5 TB SSD

Minne

• 8 GB integrert 2133 MHz LPDDR3-minne

• Kan konfigureres med 16 GB minne

Batteri og strøm2

• Opptil 12 timer med trådløs surfing

• Opptil 13 timer med filmavspilling på iTunes

• Opptil 30 dager i dvale

• Innebygd 50,3-watt-timers oppladbart litiumpolymerbatteri

• 30-watts USB‑C-lader, USB‑C-port

Størrelse og vekt

• Høyde: 0,41–1,56 cm

• Bredde: 30,41 cm

• Dybde: 21,24 cm

• Vekt: 1,25 kg3

Grafikk

• Intel UHD Graphics 617

• Støtte for Thunderbolt 3-kompatible eksterne grafikkprosessorer (eGPU)

Videostøtte

Støtte for samtidig visning i full oppløsning på den innebygde skjermen med millioner av farger og:

• én ekstern skjerm med oppløsning på 5120 x 2880 ved opptil 60 Hz

• opptil to eksterne skjermer med oppløsning på 4096 x 2304 ved opptil 60 Hz

Thunderbolt 3 digital videoutgang

• Standard DisplayPort-utgang via USB‑C

• VGA, HDMI og Thunderbolt 2 via adaptere (selges separat)

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Lading og utvidelser

To Thunderbolt 3-porter (USB‑C) med støtte for:

• Lading

• DisplayPort

• Thunderbolt (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 (2. gen.) med opptil 10 Gbps

Trådløst

• 802.11ac Wi‑Fi, kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth 4.2-teknologi for trådløs tilkobling

Lyd

• Stereohøyttalere

• Tre mikrofoner

• 3,5 mm hodetelefonutgang

Tastatur og styreflate

• Tastatur i full størrelse med:

• 78 (USA) eller 79 (ISO) individuelt LED-bakbelyste taster, inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster

• Lyssensor

• Force Touch-styreflaten gir presis markørkontroll og trykkfølsom funksjonalitet – for harde klikk, akselerasjon, trykkfølsom tegning og Multi-Touch-bevegelser

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: -25 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 0 til 90 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

• Maksimal høyde for lagring: 4500 meter

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Operativsystem

macOS

macOS er operativsystemet som driver alt du driver med på Macen. macOS Mojave kommer med nye funksjoner inspirert av våre mest lidenskapelige brukere, tilpasset absolutt alle. Så du får mer ut av hvert eneste klikk.

Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Tilgjengelighetsfunksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye MacBook Air. Med innebygd støtte for brukere med syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk eller lese- og skrivevansker kan du skape og gjøre fantastiske ting. Finn ut mer om Tilgjengelighet

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryterkontroll

• Skjult teksting

• Tekst-til-tale

Inkluderte apper4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Aksjer

• Hjem

• Taleopptak

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Photo Booth

• Forhåndsvisning

• iTunes

• Bøker

• App Store

• Time Machine

I esken

• MacBook Air

• 30-watts USB‑C-lader

• USB‑C-ladekabel (2 m)

Spesialkonfigurasjoner

Tilpass MacBook Air med enda flere alternativer, kun på apple.com:

• 16 GB 2133 MHz LPDDR3-minne

• 256 GB, 512 GB eller 1,5 TB SSD

MacBook Air og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påkjenningen på miljøet.

MacBook Air har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• skjerm uten kvikksølv

• skjermglass uten arsen

• inneholder ikke bromerte flammehemmere

• inneholder ikke PVC5

• inneholder ikke beryllium

• kabinett av 100 % resirkulert aluminium6

• Oppfyller kravene til ENERGY STAR

• EPEAT Gold-vurdering7

Tilbehør

Mac-programvare

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Skjermer og adaptere

• LG UltraFine 4K-skjerm

• LG UltraFine 5K-skjerm

• USB‑C-til-USB-adapter

• USB‑C-til-SD-kortleser

• USB‑C digital AV-multiportadapter

• USB‑C VGA-multiportadapter

• USB‑C-til-Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt 3 (USB‑C)-til-Thunderbolt 2-adapter

• Skjøtekabel for lader

• World Travel Adapter Kit

Annet tilbehør

• USB‑C-til-Lightning-kabel

• USB‑C-ladekabel (2 m)

• Thunderbolt 3-kabel (USB‑C)

• 30-watts USB‑C-lader

• Blackmagic eGPU

• Blackmagic eGPU Pro

• Leather Sleeve (13 tommer)

• Magic Mouse 2

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard med talltastatur

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,3 (K V = 0,3)

4

Trådløst Internett

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L WA,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W A,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: 2-kjerners Intel Core i5-prosessor på 1,6 GHz, 8 GB minne, 256 GB lagring, Intel UHD Graphics 617.

1. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når disken er formatert.

2. Testing utført av Apple i oktober 2018 med førproduksjonsenheter av 1,6 GHz 2-kjerners Intel Core i5-baserte MacBook Air-maskiner med 8 GB RAM og 256 GB SSD. Testing utført av Apple i mai 2017 med førproduksjonsenheter av 1,8 GHz 2-kjerners Intel Core i5-baserte 13-tommers MacBook Air-maskiner med 8 GB RAM og 256 GB SSD. Testen måler batteritiden ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt 12 trinn fra null (75 prosent). I testen for filmavspilling i iTunes måles batteritiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlysstyrken satt til 12 trinn fra null (75 prosent). Batteritiden i dvalemodus måles ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk og logget på en iCloud-konto, gå i dvalemodus med appene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteritiden varierer avhengig av konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

5. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

6. Bruk av resirkulert materiale gjelder for kabinettet og er basert på en granskning utført av UL LLC.

7. MacBook Air oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.