Mac mini (2018) - Teknik Özellikler

Processor

• Fyra kärnor
    3,6 GHz fyrkärnig Intel Core i3
    6 MB delad L3-cache
    Kan konfigureras med:
    • Sex kärnor
      3,2 GHz sexkärnig Intel Core i7
      Turbo Boost upp till 4,6 GHz
      12 MB delad L3-cache
  • Sex kärnor
    3,0 GHz sexkärnig Intel Core i5
    Turbo Boost upp till 4,1 GHz
    9 MB delad L3-cache
    Kan konfigureras med:
    • Sex kärnor
      3,2 GHz sexkärnig Intel Core i7
      Turbo Boost upp till 4,6 GHz
      12 MB delad L3-cache

Minne

• 8 GB
    2666 MHz ddr4 SO-DIMM-minne
    Kan konfigureras med:
    • 16 GB, 32 GB eller 64 GB

Lagring1

• 128 GB
    pcie-baserad ssd
    Kan konfigureras med:
    • 256 GB, 512 GB, 1 TB eller 2 TB ssd
  • 256 GB
    pcie-baserad ssd
    Kan konfigureras med:
    • 512 GB, 1 TB eller 2 TB ssd

Grafik

• Intel UHD Graphics 630

Videostöd

• Stöd för följande kombinationer av skärmar samtidigt (maximalt):
    • Upp till tre skärmar:
      Två skärmar med 4096 × 2304 pixlars upplösning vid 60 Hz anslutna via Thunderbolt 3 plus en skärm med 4096 × 2160 pixlars upplösning vid 60 Hz ansluten via hdmi 2.0
    • Upp till två skärmar:
      En skärm med 5120 × 2880 pixlars upplösning vid 60 Hz ansluten via Thunderbolt 3 plus en skärm med 4096 × 2160 pixlars upplösning vid 60 Hz ansluten via hdmi 2.0
  • Thunderbolt 3-utgång för digitalvideo stöder
    Inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c
    Thunderbolt 2-, dvi- och vga-utgång med adaptrar (säljs separat)
  • Hdmi 2.0-videoutgång
    Stöd för en skärm med 4096 × 2160 pixlars upplösning vid 60 Hz
    Dvi-utgång via hdmi till dvi-adapter (säljs separat)

Ljud

• 3,5 mm hörlursuttag
  • Hdmi 2.0-porten har stöd för flerkanalsljud

Anslutningar och utbyggnad

• Fyra Thunderbolt 3-portar (usb‑c) med stöd för:
    • DisplayPort
    • Thunderbolt (upp till 40 Gbit/s)
    • Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)
    • Stöd för Thunderbolt 2, hdmi, dvi och vga med adaptrar (säljs separat)
  • Två usb 3-portar (upp till 5 Gbit/s)
  • Hdmi 2.0-port
  • Gigabit Ethernet-port (kan konfigureras till 10 Gbit Ethernet)
  • 3,5 mm hörlursuttag

Kommunikation

• Wifi
    • Trådlös wifi-anslutning med 802.11ac
    • Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n
  • Bluetooth
    • Trådlös anslutning med Bluetooth 5.0
  • Ethernet
    • 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-kontakt)
    • Kan konfigureras med 10 Gbit Ethernet (Nbase-T Ethernet med stöd för 1 Gbit, 2,5 Gbit, 5 Gbit och 10 Gbit Ethernet via en RJ‑45-kontakt)

Storlek

• Höjd: 3,6 cm
  • Bredd: 19,7 cm
  • Djup: 19,7 cm

Vikt2

• 1,3 kg

Strömförsörjning och driftskrav

• Nätspänning: 100–240 V växelström
  • Frekvens: 50–60 Hz, enfas
  • Högsta kontinuerliga effekt: 150 W
  • Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C
  • Temperatur vid förvaring: -10 °C till 50 °C
  • Relativ luftfuktighet: 5 % till 90 % (icke-kondenserande)
  • Höjd över havet: testad för användning upp till 5 000 m
  • Genomsnittlig akustisk prestanda: ljudtrycksnivå (på användarens plats): 4 dBA i overksamt läge3

Detta ingår

• Mac mini
  • Strömsladd

Operativsystem

macOS
macOS är operativsystemet som driver alla Mac-datorer. macOS Catalina ger dig mer av allt det du gillar med Mac. Så nu kan du ta allt du gör till högre nivåer.
Läs mer

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner hjälper personer med särskilda behov att få ut det mesta av sin nya Mac mini. Med inbyggt stöd för syn, hörsel, rörlighet och lärande kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• Röststyrning
  • VoiceOver
  • Zoom
  • Ökad kontrast
  • Minska rörelse
  • Siri och diktering
  • Reglagestyrning
  • Dold textning
  • Text till tal

Inbyggda appar4

• Bilder
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Siri
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Meddelanden
  • Kartor
  • Aktier
  • Hem
  • Röstmemon
  • Anteckningar
  • Kalender
  • Kontakter
  • Påminnelser
  • Photo Booth
  • Förhandsvisning
  • Böcker
  • App Store
  • Time Machine
  • TV
  • Musik
  • Poddar
  • Hitta
  • QuickTime Player

Beställningsbyggen

Konfigurera din Mac mini med dessa tillval som bara finns på apple.com:

• 3,2 GHz sexkärnig Intel Core i7-processor
    16 GB, 32 GB eller 64 GB 2666 MHz ddr4-minne
    256 GB, 512 GB, 1 TB eller 2 TB ssd
    10 Gbit Ethernet

Mac mini och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har Mac mini utformats enligt följande principer:

• Fri från bromerade flamskyddsmedel
  • Pvc-fri5
  • Berylliumfri
  • Hölje av 100 % återvinningsbart aluminium6
  • Miljövänlig förpackning
  • Uppfyller kraven för ENERGY STAR
  • Klassad som EPEAT Gold7

Apple och miljön
Läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Tillbehör

Mac-mjukvara

• Logic Pro X
  • Final Cut Pro X

Skärmar och adaptrar

• LG UltraFine 4K-skärm
  • LG UltraFine 5K-skärm
  • Usb-c till usb-adapter
  • Usb-c till sd-kortläsare
  • Usb-c digital a/v multiport-adapter
  • Usb-c vga multiport-adapter
  • Usb-c till Gigabit Ethernet-adapter
  • Thunderbolt 3 (usb‑c) till Thunderbolt 2-adapter

Andra tillbehör

• Rymdgrått Magic Keyboard med numerisk del
  • Rymdgrå Magic Mouse 2
  • Rymdgrå Magic Trackpad 2
  • Usb-c till Lightning-kabel
  • Thunderbolt 3-kabel (usb‑c) (0,8 m)
  • Blackmagic eGPU
  • Blackmagic eGPU Pro
  • AppleCare+ för Mac

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka
A,m (B)
Ljudtryck
Användarens plats
A,m (dB)
Overksam 1,3 (= 0,3) 5
Trådlös surfning 1,4 (= 0,3) 5
  1. A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1 B.
  2. A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)
  4. v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.
  5. Mängden, A,c (kallades tidigare för Ad) kan beräknas från summan av A,m och .
  6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.
  7. Testad konfiguration: 3,0 GHz sexkärnig Intel Core i5, 8 GB minne, 256 GB lagring, Intel UHD Graphics 630.

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.
  2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.
  3. Akustiken mättes från normal användarposition när personen satt framför ett vanligt Mac mini-system. Akustiken kan variera beroende på konfiguration.
  4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple-ID och en enhet som är kompatibel med OS-versionen som krävs för varje app.
  5. Pvc-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.
  6. Uppgiften om återvunnet material gäller höljet.
  7. Mac mini har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.
Publiceringsdatum: 30 okt. 2019