iPhone XR - Tekniske spesifikasjoner

Finish

• (PRODUCT)RED
  • gul
  • hvit
  • korallrød
  • svart
  • blå

Kapasitet1

• 64 GB
  • 128 GB
  • 256 GB

Størrelse og vekt2

• Bredde: 75,7 mm
  • Høyde: 150,9 mm
  • Dybde: 8,3 mm
  • Vekt: 194 gram

Skjerm

• Liquid Retina HD-skjerm
  • 6,1-tommers (diagonalt) LCD Multi-Touch-helskjerm med IPS-teknologi
  • Oppløsning på 1792 X 828 ved 326 ppi
  • Kontrastforhold på 1400:1 (normal)
  • True Tone-visning
  • Skjerm med stort fargerom (P3)
  • Maksimal lysstyrke 625 nit (normal)
  • Fingeravtrykkbestandig, oljeavstøtende belegg
  • Støtte for visning av flere språk og tegnsett samtidig

Skjermen på iPhone XR har avrundede hjørner som følger de myke linjene i designen. Disse hjørnene er innenfor rektangelet som brukes som mål. Målt som et rektangel er skjermen 6,06 tommer diagonalt (den faktiske synlige skjermflaten er mindre).

Sprut-, vann- og støvbestandig3

• IP67-sertifisering (maksimal dybde på 1 meter i opptil 30 minutter) i henhold til IEC-standard 60529.

Chip

• A12 Bionic–chip
  • Neural Engine (2. gen.)

Kamera

• 12 MP kamera med vidvinkel
  • ƒ/1,8-blenderåpning
  • Opptil 5x digital zoom
  • Portrettmodus med forbedret bokeh-effekt og ny Dybdeskarphet-funksjon
  • Portrettlyssetting med tre effekter (Naturlig lys, Studiolys og Spisslys)
  • Optisk bildestabilisering
  • Objektiv med seks elementer
  • LED True Tone Flash med Slow Sync
  • Panorama (opptil 63 MP)
  • Autofokus med Focus Pixels
  • Smart HDR for bilder
  • Stort fargerom for bilder og Live Photos
  • Avansert korrigering av røde øyne
  • Automatisk bildestabilisering
  • Bildesekvenser
  • Geomerking av bilder
  • Bildeformater som tas: HEIF og JPEG

Videoopptak

• 4K-videoopptak med 24, 30 eller 60 bps
  • 1080p HD-videoopptak med 30 eller 60 bps
  • HD-videoopptak med 30 bps i 720p
  • Større toneomfang for video med opptil 30 bps
  • Optisk bildestabilisering av video
  • Opptil 3x digital zoom
  • LED True Tone Flash
  • Støtte for sakte film med 120 bps eller 240 bps i 1080p
  • Video i tidsforløp med stabilisering
  • Forbedret videostabilisering (1080p og 720p)
  • Video med kontinuerlig autofokus
  • Ta bilder på 8 MP mens du filmer 4K-video
  • Zoom under avspilling
  • Videoformater for opptak: HEVC og H.264
  • Stereoopptak

TrueDepth-kamera

• 7 MP kamera
  • ƒ/2,2-blenderåpning
  • Portrettmodus med forbedret bokeh-effekt og ny Dybdeskarphet-funksjon
  • Portrettlyssetting med seks effekter (Naturlig lys, Studiolys, Spisslys, Scenelys, Svart-hvitt scenelys og Svart-hvitt high key-lys)
  • Animoji og Memoji
  • HD-videoopptak med 30 eller 60 bps i 1080p
  • Smart HDR for bilder
  • Større toneomfang for video med opptil 30 bps
  • Forbedret videostabilisering (1080p og 720p)
  • Stort fargerom for bilder og Live Photos
  • Retina Flash
  • Automatisk bildestabilisering
  • Bildesekvenser

Face ID

• Med TrueDepth-kamera for ansiktsgjenkjenning

Apple Pay

• Bruk Face ID på iPhone til å betale i butikker, i apper og på nettet
  • Fullfør kjøp gjort med Apple Pay på Macen

Mer om Apple Pay

Mobilnettverk og trådløsteknologi

• Model A2105*
    FDD‑LTE (bånd 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 29, 30, 32, 66)
    TD‑LTE (bånd 34, 38, 39, 40, 41)
    UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz)
    GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
  • Alle modeller
    LTE Advanced4
    802.11ac Wi‑Fi med 2x2 MIMO
    Bluetooth 5.0-teknologi for trådløs tilkobling
    NFC med lesermodus
    Ekspresskort med reservestrøm

Stedstjeneste

• Innebygd GPS/GNSS
  • Digitalt kompass
  • Wi‑Fi
  • Mobilnettverk
  • iBeacon for stedsinformasjon på mikronivå

Videosamtaler5

• FaceTime-videosamtaler over Wi‑Fi eller mobilnettverk

Lydsamtaler5

• FaceTime-lydsamtale
  • Voice over LTE (VoLTE)4
  • Wi‑Fi-anrop4

Lydavspilling

• Lydformater som støttes: AAC-LC, HE-AAC, HE-AAC v2, Protected AAC, MP3, lineær PCM, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital (AC‑3), Dolby Digital Plus (E-AC‑3), Dolby Atmos og Audible (formatene 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX og AAX+)
  • Bredere stereolyd
  • Brukerkonfigurerbar maksimal volumgrense

Videoavspilling

• Videoformater som støttes: HEVC, H.264, MPEG-4 Part 2 og Motion JPEG
  • Støtter Dolby Vision og HDR10-innhold
  • Skjermbilde over AirPlay, bilder og video ut til Apple TV (andre generasjon eller nyere)6
  • Like skjermer-modus og video ut: opptil 1080p via Lightning Digital AV-adapter og Lightning-til-VGA-adapter (adaptere selges separat)6

Siri7

• Bruk stemmen til å sende meldinger, angi påminnelser og mye annet
  • Aktiver håndfritt med stemmen ved å si «hei, Siri»
  • Bruk stemmestyrte snarveier i favorittappene dine

Eksterne knapper og tilkoblinger

• Volum opp/ned
  • Ringelyd av/på
  • Sideknapp
  • Innebygd stereohøyttaler
  • Lightning-tilkobling
  • Innebygde mikrofoner

Strøm og batteri8

• Opptil 1,5 timer lengre batteritid enn iPhone 8 Plus
  • Taletid (trådløst): opptil 25 timer
  • Internettbruk: opptil 15 timer
  • Videoavspilling (trådløst): opptil 16 timer
  • Lydavspilling (trådløst): opptil 65 timer
  • Hurtigladingskapasitet Opptil 50 % lading på 30 minutter9 med 18-watts lader eller kraftigere (selges separat)
  • Innebygd oppladbart litiumionbatteri
  • Trådløs lading (fungerer med Qi-ladere10)
  • Lading via USB fra datamaskin eller lader

Sensorer

• Face ID
  • Barometer
  • Gyroskop med tre akser
  • Akselerometer
  • Avstandssensor
  • Lyssensor

Operativsystem

iOS 13
iOS er verdens sikreste og mest intuitive mobilplattform – fullpakket av kraftige funksjoner, og utviklet for å beskytte personvernet ditt.
Se hva som er nytt i iOS 13

Tilgjengelighet

Funksjoner for tilgjengelighet hjelper personer med nedsatt funksjonsevne å få mest mulig ut av iPhone XR. Med integrert støtte for syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk og lese- og skrivevansker er det enkelt å bruke verdens mest kraftfulle personlige enhet. Mer

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver
  • Zoom
  • Støtter telefonanrop med tekst i sanntid (RTT) og teksttelefon (TTY)
  • Lupe
  • Siri og Diktering
  • Skriv til Siri
  • Bryterkontroll
  • Skjult teksting
  • AssistiveTouch
  • Les opp skjerm

Inkluderte apper

• Kamera
  • Bilder
  • Helse
  • Meldinger
  • Telefon
  • FaceTime
  • Mail
  • Musikk
  • Wallet
  • Safari
  • Kart
  • Siri
  • Kalender
  • iTunes Store
  • App Store
  • Notater
  • Kontakter
  • Bøker
  • Hjem
  • Været
  • Påminnelser
  • Klokke
  • TV
  • Aksjer
  • Kalkulator
  • Taleopptak
  • Kompass
  • Podkaster
  • Apple Watch
  • Tips
  • Hvor er?
  • Innstillinger
  • Filer
  • Mål
  • Snarveier

Gratisapper fra Apple

Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand, iTunes U, Clips og Apple Store-appen er forhåndsinstallert.

• iMovie
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • iTunes U
  • GarageBand
  • Apple Store
  • Apple TV Remote
  • iTunes Remote
  • Musikkopptak
  • Clips
  • Support

Hodetelefoner

• EarPods med Lightning-tilkobling

SIM-kort

• Dual SIM (nano-SIM og eSIM)11
  • iPhone XR er ikke kompatibel med eksisterende mikro-SIM-kort.

Høreapparater

• M3, T4

Støtte for e-postvedlegg

• Dokumenttyper som kan vises
    .jpg, .tiff, .gif (bilder); .doc og .docx (Microsoft Word); .htm og .html (nettsider); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Forhåndsvisning og Adobe Acrobat); .ppt og .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (tekst); .rtf (rikt tekstformat); .vcf (kontaktinformasjon); .xls og .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics; .usdz (USDZ Universal)

Systemkrav

• Apple ID (kreves for enkelte funksjoner)
  • Internettilgang12
  • Synkronisering med Mac eller PC krever:
    • macOS Catalina 10.15 med Finder
    • macOS El Capitan 10.11.6 til macOS Mojave 10.14.6 med iTunes 12.8 eller nyere
    • Windows 7 eller nyere med iTunes 12.9 eller nyere (gratis nedlasting fra itunes.com/no/download)

Krav til bruksmiljø

• Temperatur under bruk: 0° to 35° C
  • Temperatur ved oppbevaring: −20° to 45° C
  • Relativ fuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende
  • Høyde under bruk: testet opp til 3000 m

Språk

• Språkstøtte
    Norsk, arabisk, dansk, engelsk (Australia, Storbritannia, USA), finsk, fransk (Canada, Frankrike), gresk, hebraisk, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, katalansk, kinesisk (forenklet, tradisjonell, tradisjonell Hongkong), koreansk, kroatisk, malayisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Brasil, Portugal), rumensk, russisk, slovakisk, spansk (Latin-Amerika, Mexico, Spania), svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, tysk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk
  • Støtte for QuickType-tastatur
    Norsk, albansk, arabisk (moderne standard, najdi), armensk, aserbajdsjansk, assamesisk, bengali, bodo, bulgarsk, burmesisk, cherokee, dansk, dhivehi, dogri, emoji, engelsk (Australia, Canada, India, Singapore, Storbritannia, USA), estisk, filippinsk, finsk, flamsk, fransk (Belgia, Canada, Frankrike, Sveits), færøysk, georgisk, gresk, gujarati, hawaiisk, hebraisk, hindi (devanagari, latinsk, translitterasjon), hviterussisk, indonesisk, irsk, islandsk, italiensk, japansk (kana, romaji), kantonesisk – tradisjonell (cangjie, håndskrift, strøk, sucheng), katalansk, kinesisk – forenklet (håndskrift, pinyin QWERTY, pinyin 10-tasters, shuangpin, strøk), kinesisk – tradisjonell (cangjie, håndskrift, pinyin QWERTY, pinyin 10-tasters, shuangpin, strøk, sucheng, zhuyin), kannada, kasakhisk, kasjmiri (arabisk, devanagari), khmer, kirgisisk, konkani (devanagari), koreansk (2-setts, 10-tasters), kroatisk, kurdisk (arabisk, latinsk), laotisk, latvisk, litauisk, maithili (bengali), makedonsk, malayalam, malayisk (arabisk, latinsk), maltesisk, manipuri (bengali, meitei-lon), maori, marathi, mongolsk, nederlandsk, nepali, odia, panjabi, pashto, persisk, polsk, portugisisk (Brasil, Portugal), rumensk, russisk, sanskrit, santali (devanagari, ol chiki), serbisk (kyrillisk, latinsk), sindhi (arabisk, devanagari), singalesisk, slovakisk, slovensk, spansk (Latin-Amerika, Mexico, Spania), svensk, swahili, tadsjikisk, tamil (anjal, tamil 99), telugu, thai, tibetansk, tongansk, tsjekkisk, tyrkisk, tysk (Sveits, Tyskland, Østerrike), turkmensk, uigurisk, ukrainsk, ungarsk, urdu, usbekisk (arabisk, kyrillisk, latinsk), vietnamesisk, walisisk
  • Støtte for QuickType-tastatur med foreslåtte skrivemåter
    Arabisk (najdi), engelsk (Australia, Canada, India, Singapore, Storbritannia, USA), fransk (Belgia, Canada, Frankrike, Sveits), hindi (devanagari, latinsk), italiensk, japansk, kantonesisk (tradisjonell), kinesisk (forenklet, tradisjonell), koreansk, nederlandsk, portuguisisk (Brasil, Portugal), russisk, spansk (Latin-Amerika, Mexico, Spania), svensk, thai, tyrkisk, tysk (Sveits, Tyskland, Østerrike), vietnamesisk
  • Siri-språk
    Norsk (Norge), arabisk (De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia), dansk (Danmark), engelsk (Australia, Canada, India, Irland, New Zealand, Singapore, Storbritannia, Sør-Afrika, USA), finsk (Finland), fransk (Belgia, Canada, Frankrike, Sveits), hebraisk (Israel), italiensk (Italia, Sveits), japansk, kantonesisk (Fastlands-Kina, Hongkong, ), koreansk, malayisk (Malaysia), mandarin (Fastlands-Kina, Taiwan), nederlandsk (Belgia, Nederland), portugisisk (Brasil), russisk (Russland), spansk (Chile, Mexico, Spania, USA), svensk (Sverige), thai (Thailand), tyrkisk (Tyrkia), tysk (Sveits, Tyskland, Østerrike)
  • Språk for diktering
    Norsk, arabisk (De forente arabiske emirater, Kuwait, Qatar, Saudi-Arabia), dansk, De forente arabiske emirater, engelsk (Australia, Canada, Filippinene, India, Indonesia, Irland, Malaysia, New Zealand, Saudi-Arabia, Singapore, Storbritannia, Sør-Afrika, USA), finsk, fransk (Belgia, Canada, Frankrike, Luxembourg, Sveits), gresk, hebraisk, hindi (India), indonesisk, italiensk (Italia, Sveits), japansk, kantonesisk (Fastlands-Kina, Hongkong, Macao), katalansk, koreansk, kroatisk, malaysisk, mandarin (Fastlands-Kina, Taiwan), nederlandsk (Belgia, Nederland), polsk, portugisisk (Brasil, Portugal), rumensk, russisk, shanghainesisk (Fastlands-Kina), slovakisk, spansk (Argentina, Chile, Colombia, Costa Rica, Den dominikanske republikk, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Panama, Paraguay, Peru, Spania, Uruguay, USA), svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, tysk (Luxembourg, Sveits, Tyskland, Østerrike), ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk
  • Støtte for definisjonsordbok
    Norsk, dansk, engelsk, fransk, hebraisk, hindi, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet, tradisjonell), koreansk, nederlandsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, thai, tyrkisk, tysk
  • Synonymordbok
    Engelsk (Storbritannia, USA)
  • Støtte for tospråklig ordbok med engelsk
    Arabisk, fransk, hindi, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet, tradisjonell), koreansk, nederlandsk, portugisisk, russisk, spansk, thai, tysk, vietnamesisk
  • Stavekontroll
    Norsk, dansk, engelsk, finsk, fransk, italiensk, koreansk, nederlandsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tyrkisk, tysk

I esken

• iPhone med iOS 13
  • EarPods med Lightning-tilkobling
  • Lightning-til-USB-kabel
  • USB-lader
  • Dokumentasjon

iPhone og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påkjenningen på miljøet.

iPhone XR viser at Apple kontinuerlig jobber for å redusere påvirkningen på miljøet. Enheten har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• skjerm med glass uten arsenikk
  • skjerm uten kvikksølv
  • ingen bromerte flammehemmere
  • inneholder ikke PVC
  • uten beryllium
  • resirkulerbart lavkarbon-aluminium

* Se support.apple.com/no-no/HT201296 for informasjon om hvordan du finner modellnummeret på iPhonen din. Kontakt operatøren for mer informasjon om LTE-støtte, og se apple.com/iphone/LTE. Støtte for mobilteknologier er basert på iPhone-modellnummer og konfigurasjon for enten CDMA- eller GSM-nettverk.

1. Tilgjengelig plass er mindre og vil av flere årsaker variere. En standardkonfigurasjon bruker Omtrent 11 til 14 GB (inkludert iOS og forhåndsinstallerte apper), avhengig av modell og innstillinger. Forhåndsinstallerte apper bruker omtrent 4 GB. Disse kan slettes og gjenopprettes.
  2. Størrelsen og vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess. Lagringskapasiteten kan bli endret avhengig av programvareversjon, og kan variere fra enhet til enhet.
  3. iPhone XR ble testet under kontrollerte laboratorieforhold og har, i henhold til IEC-standard 60529, en rangering for sprut-, vann- og støvbestandighet på IP67 (maksimal dybde på en meter i opptil 30 minutter). Sprut-, vann- og støvbestandighet er ikke en permanent tilstand og kan bli svekket, også ved normal bruk. Ikke lad en våt iPhone. I brukerhåndboken er det beskrevet hvordan du rengjør og tørker den. Garantien dekker ikke skader forårsaket av væske.
  4. Det kreves abonnement for datatrafikk. 4G LTE Advanced, 4G LTE, VoLTE og Wi‑Fi-anrop er tilgjengelig i utvalgte områder og gjennom utvalgte operatører. Hastigheten er basert på teoretiske målinger og vil variere avhengig av operatøren og forholdene på stedet. Kontakt operatøren for mer informasjon om LTE-støtte, og se apple.com/iphone/LTE.
  5. FaceTime krever Wi‑Fi-tilkobling og FaceTime-aktiverte enheter både for den som ringer og den som mottar samtalen. Tilgjengelighet over et mobilnettverk avhenger av operatørens retningslinjer. Det kan påløpe mobildatakostnader.
  6. Kun SDR-videoinnhold.
  7. Det er mulig at Siri ikke er tilgjengelig på alle språk eller i alle områder. Funksjonene kan variere fra område til område. Internettilgang kreves. Det kan påløpe mobildatakostnader.
  8. Batteritid avhenger av nettverkskonfigurasjon og andre faktorer. Faktiske resultater varierer. Batteriet kan lades kun et begrenset antall ganger, og det kan hende at det til slutt må byttes ut hos en Apple-serviceleverandør. Batterilevetid og antall ladinger varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på apple.com/no/batteries og apple.com/no/iphone/battery.html.
  9. Testene ble utført av Apple i august 2018 med førproduksjonsenheter av iPhone XR sammen med førlanseringsprogramvare og USB‑C-ladere fra Apple (18-wattsmodellen A1720, 29-wattsmodellen A1540, 30-wattsmodellen A1882, 61-wattsmodellen A1718 og 87-wattsmodellen A1719). Tester av hurtiglading ble utført med utladede iPhoner. Ladetider varierer avhengig av omgivelsene. Faktiske resultater varierer.
  10. Trådløse Qi-ladere selges separat.
  11. Bruk av eSIM krever et abonnement. (Dette kan innebære restriksjoner på bytte av leverandør og roaming, selv etter at bindingstiden er over.) Ikke alle operatører støtter eSIM. Noen mobiloperatører deaktiverer bruk av eSIM i iPhone. Ta kontakt med mobiloperatøren din for mer informasjon. Du kan lese mer om eSIM her: support.apple.com/no-no/HT209044.
  12. Trådløst bredbånd anbefales. Kostnader kan påløpe.

Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land eller regioner. Se hele listen.

Published Date: 19. nov. 2019