No alt supplied for Image

macOS Mojave - Technische specificaties

Algemene vereisten

• OS X versie 10.8 of hoger

• 2 GB geheugen

• 12,5 GB vrije opslagruimte (OS X El Capitan 10.11.5 of hoger)*

• Voor een aantal features is een Apple ID vereist; onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

• Voor een aantal features is een compatibele internetprovider nodig, waarvoor je mogelijk moet betalen.

Hardwarevereisten voor Mac

Voor meer informatie over je Mac‑model klik je op het Apple symbool linksboven in je scherm en kies je ‘Over deze Mac’. De volgende Mac-modellen zijn compatibel met macOS Mojave:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Air (medio 2012 of nieuwer)

• MacBook Pro (medio 2012 of nieuwer)

• Mac mini (eind 2012 of nieuwer)

• iMac (eind 2012 of nieuwer)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (modellen eind 2013, medio 2010 en medio 2012 met aanbevolen grafische kaarten met Metal-ondersteuning)

Specifieke vereisten

Siri

Vereist een breedbandinternetverbinding en een microfoon (ingebouwd of extern).

Hé Siri

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Pro met Touch Bar (2018)

• iMac Pro (2017)

Dicteren en Dictafoon

Vereist een microfoon (ingebouwd of extern).

Spotlight-suggesties

Vereist een breedbandinternetverbinding.

Vingerbewegingen

Vereist een Multi‑Touch-trackpad, Force Touch-trackpad, Magic Trackpad of Magic Mouse.

Force Touch vereist een Force Touch-trackpad.

VoiceOver vereist een Multi‑Touch-trackpad, Force Touch-trackpad of Magic Trackpad.

Photo Booth

Vereist een FaceTime- of iSight-camera (ingebouwd of extern) of een USB Video Class-camera (UVC).

FaceTime

Audiogesprekken vereisen een microfoon (ingebouwd of extern) en een breedbandinternetverbinding.

Videogesprekken vereisen een ingebouwde FaceTime-camera, iSight-camera (ingebouwd of extern) of USB Video Class-camera (UVC) en een breedbandinternetverbinding.

Continuïteit-camera, Handoff, Instant Hotspot en Universeel klembord

Ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (eind 2013)

Voor Continuïteit-camera is een iPhone of iPad met Lightning-connector en iOS 12 of hoger vereist.

Voor Handoff is een iPhone of iPad met Lightning-connector en iOS 8 of hoger vereist.

Voor Instant Hotspot is een iPhone of iPad met mobiel internet, een Lightning-connector en iOS 8.1 of hoger vereist. Persoonlijke hotspot moet worden ondersteund door je provider.

Automatische ontgrendeling

Wordt ondersteund door Mac-modellen die medio 2013 of later zijn geïntroduceerd.

Vereist een Apple Watch met watchOS 3 of nieuwer en een iPhone 5 of nieuwer.

Apple Pay op het web

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (eind 2013)

Vereist MacBook Pro met Touch Bar, iPhone 6 of nieuwer met iOS 10 of hoger of Apple Watch met watchOS 3 of hoger.

Bellen

Vereist een iPhone met iOS 8 of hoger en een actief abonnement.

Sms

Vereist een iPhone met iOS 8.1 of hoger en een actief abonnement.

Woning

Vereist iPhone met iOS 12 of hoger en een geconfigureerde Woning-app.

AirDrop

AirDrop tussen Macs en iOS‑devices wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (eind 2013)

Voor AirDrop naar iOS-devices is een iPhone of iPad met Lightning-connector en iOS 7 of hoger vereist.

AirPlay

Voor synchrone AirPlay-weergave is een Apple TV (2e generatie of nieuwer) vereist. Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Air (medio 2012 of nieuwer)

• MacBook Pro (medio 2012 of nieuwer)

• Mac mini (eind 2012 of nieuwer)

• iMac (eind 2012 of nieuwer)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (eind 2013)

AirPlay voor webvideo vereist een Apple TV (2e generatie of nieuwer).

Peer-to-peer AirPlay vereist een Mac (2012 of nieuwer) en een Apple TV (3e generatie rev. A, model A1469 of nieuwer) met Apple TV-software 7.0 of hoger.

Time Machine

Vereist een extern opslagapparaat (afzonderlijk verkrijgbaar).

Meer informatie over Time Machine

Power Nap

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015 of nieuwer)

• MacBook Air (medio 2012 of nieuwer)

• MacBook Pro met Retina-display (medio 2012 of nieuwer)

• Mac mini (eind 2012 of nieuwer)

• iMac (eind 2012 of nieuwer)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (eind 2013)

Boot Camp

Boot Camp-installaties van Windows 10 mogelijk op ondersteunde Mac-modellen.

Meer informatie over Boot Camp

Exchange-ondersteuning

Vereist Microsoft Office 365, Exchange 2016, Exchange 2013 of Exchange Server 2010. Installatie van de meest recente Service Packs wordt aanbevolen.

App Store

Uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder in de VS en vele andere landen en regio’s

Standaard meegeleverd

Apps

• Apple Books

• App Store

• Automator

• Rekenmachine

• Agenda

• Schaakspel

• Contacten

• Dashboard

• Woordenboek

• Dvd-speler

• FaceTime

• Lettertypecatalogus

• Woning

• Fotolader

• iTunes

• Launchpad

• Mail

• Kaarten

• Berichten

• Mission Control

• Notities

• Photo Booth

• Foto’s

• Voorvertoning

• QuickTime Player

• Herinneringen

• Safari

• Siri

• Plaknotities

• Aandelen

• Systeemvoorkeuren

• Teksteditor

• Time Machine

• Dictafoon

Hulpprogramma’s

• Activiteitenweergave

• AirPort-configuratieprogramma

• Audio/MIDI-configuratie

• Bluetooth-bestandsuitwisseling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-hulpprogramma

• Console

• Digitale-kleurenmeter

• Schijfhulpprogramma

• Grapher

• Sleutelhangertoegang

• Migratie-assistent

• Schermafbeelding

• Scripteditor

• Systeeminformatie

• Terminal

• VoiceOver-hulpprogramma

Talen

• Arabisch

• Catalaans

• Kroatisch

• Vereenvoudigd Chinees

• Traditioneel Chinees

• Traditioneel Chinees (Hongkong)

• Tsjechisch

• Deens

• Nederlands

• Engels

• Engels (Australië)

• Engels (Verenigd Koninkrijk)

• Fins

• Frans

• Frans (Canada)

• Duits

• Grieks

• Hebreeuws

• Hindi

• Hongaars

• Indonesisch

• Italiaans

• Japans

• Koreaans

• Maleis

• Noors

• Pools

• Portugees (Brazilië)

• Portugees

• Roemeens

• Russisch

• Slowaaks

• Spaans

• Spaans (Latijns-Amerika)

• Zweeds

• Thai

• Turks

• Oekraïens

• Vietnamees

* Vereist tot 18,5 GB vrije opslagruimte om de upgrade vanaf eerdere releases uit te voeren.

Sommige features zijn mogelijk niet in alle landen of regio’s beschikbaar. Klik hier voor de volledige lijst.

Voor iCloud is iOS 5 of hoger vereist op iPhone 3GS of nieuwer, iPod touch (3e generatie of nieuwer), iPad Pro, iPad Air of nieuwer, iPad of nieuwer, of iPad mini of nieuwer; een Mac met OS X Lion versie 10.7.5 of hoger of een pc met Windows 7 of Windows 8 (Outlook 2007 of hoger of een actuele browser is vereist voor toegang tot e-mail, contacten en agenda’s). Voor sommige features zijn iOS 12 en macOS Mojave vereist. Voor sommige features is een wifiverbinding vereist. Sommige features zijn niet in alle landen of regio’s beschikbaar. De toegang tot sommige diensten is beperkt tot tien devices.