macOS Mojave - Teknisk information

Allmänna krav

• OS X 10.8 eller senare

• 2 GB minne

• 12,5 GB ledigt lagringsutrymme (OS X El Capitan 10.11.5 eller senare)*

• Vissa funktioner kräver ett Apple‑ID, särskilda villkor gäller.

• Vissa funktioner kräver ett kompatibelt internetabonnemang som kan vara avgiftsbelagt.

Mac-systemkrav

Klicka på Apple-ikonen längst upp till vänster på skärmen och välj Om den här datorn för att ta reda på vilken Mac-modell du har. Följande Mac-modeller är kompatibla med macOS Mojave:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Air (mitten av 2012 eller nyare)

• MacBook Pro (mitten av 2012 eller nyare)

• Mac mini (sent 2012 eller nyare)

• iMac (sent 2012 eller nyare)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (modeller från sent 2013, mitten av 2010 och mitten av 2012 med rekommenderade Metal-kompatibla grafikkort)

Funktionskrav

Siri

Kräver en bredbandsanslutning och en mikrofon (inbyggd eller extern).

Hej Siri

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook Pro med Touch Bar (2018)

• iMac Pro (2017)

Diktering och Röstmemon

Kräver mikrofon (inbyggd eller extern).

Spotlight-förslag

Bredbandsuppkoppling krävs.

Gester

Kräver en Multi-Touch-styrplatta, Force Touch-styrplatta, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

Force Touch-gester kräver en Force Touch-styrplatta.

VoiceOver-gester kräver en Multi-Touch-styrplatta, Force Touch-styrplatta eller Magic Trackpad.

Photo Booth

Kräver FaceTime- eller iSight-kamera (inbyggd eller extern) eller uvc-kamera (USB Video Class).

FaceTime

Röstsamtal kräver mikrofon (inbyggd eller extern) och bredbandsuppkoppling.

Videosamtal kräver inbyggd FaceTime-kamera, iSight-kamera (inbyggd eller extern) eller uvc-kamera (USB Video Class) samt bredbandsuppkoppling.

Kontinuitetskamera, Handoff, Instant Hotspot och Universella urklipp

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro (2012 eller nyare)

• MacBook Air (2012 eller nyare)

• Mac mini (2012 eller nyare)

• iMac (2012 eller nyare)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

Kontinuitetskamera kräver en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt och iOS 12 eller senare.

Handoff kräver en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt och iOS 8 eller senare.

Instant Hotspot kräver en iPhone eller iPad med surfabonnemang, Lightning-kontakt och iOS 8.1 eller senare samt att din operatör erbjuder en tjänst för internetdelning.

Autoupplåsning

Stöds av Mac-modeller från mitten av 2013 eller senare.

Kräver en Apple Watch med watchOS 3 eller senare och en iPhone 5 eller senare.

Apple Pay på nätet

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro (2012 eller nyare)

• MacBook Air (2012 eller nyare)

• Mac mini (2012 eller nyare)

• iMac (2012 eller nyare)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

Kräver en MacBook Pro med Touch Bar, iPhone 6 eller senare med iOS 10 eller senare eller en Apple Watch med watchOS 3 eller senare.

Telefonsamtal

Kräver en iPhone med iOS 8 eller senare och ett aktivt abonnemang.

Sms

Kräver en iPhone med iOS 8.1 eller senare och ett aktivt abonnemang.

Hem

Kräver en iPhone med iOS 12 eller senare och en konfigurerad Hem-app.

AirDrop

AirDrop mellan Mac-datorer och iOS-enheter stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro (2012 eller nyare)

• MacBook Air (2012 eller nyare)

• Mac mini (2012 eller nyare)

• iMac (2012 eller nyare)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

AirDrop till iOS-enheter kräver en iPhone eller iPad med Lightning-kontakt och iOS 7 eller senare.

AirPlay

AirPlay-dubblering kräver en Apple TV (andra generationen eller senare). Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Air (mitten av 2012 eller nyare)

• MacBook Pro (mitten av 2012 eller nyare)

• Mac mini (sent 2012 eller nyare)

• iMac (sent 2012 eller nyare)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

AirPlay för webbvideo kräver Apple TV (andra generationen eller senare).

P2P-AirPlay kräver en Mac (2012 eller senare) och en Apple TV (tredje generationen Rev. A, modell A1469 eller senare) med Apple TV-mjukvaran 7.0 eller senare.

Time Machine

Kräver en extern lagringsenhet (säljs separat).

Läs mer om Time Machine

Power Nap

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Air (mitten av 2012 eller nyare)

• MacBook Pro med Retina-skärm (mitten av 2012 eller nyare)

• Mac mini (sent 2012 eller nyare)

• iMac (sent 2012 eller nyare)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (sent 2013)

Boot Camp

Boot Camp-installationer av Windows 10 stöds på kompatibla Mac-modeller.

Läs mer om Boot Camp

Stöd för Exchange

Kräver Microsoft Office 365, Exchange 2016, Exchange 2013 eller Exchange Server 2010. Installation av de senaste servicepaketen rekommenderas.

App Store

I Sverige och många andra länder och regioner är Mac App Store endast tillgängligt för personer som har fyllt 13 år.

Vad ingår?

Appar

• Apple Books

• App Store

• Automator

• Kalkylator

• Kalender

• Schack

• Kontakter

• Dashboard

• Ordbok

• DVD-spelare

• FaceTime

• Typsnittsbok

• Hem

• Bildinsamling

• iTunes

• Launchpad

• Mail

• Kartor

• Meddelanden

• Mission Control

• Anteckningar

• Photo Booth

• Bilder

• Förhandsvisning

• QuickTime Player

• Påminnelser

• Safari

• Siri

• Kom-ihåg-lappar

• Aktier

• Systeminställningar

• Textredigerare

• Time Machine

• Röstmemon

Verktyg

• Aktivitetskontroll

• AirPort-verktyg

• Ljud-/MIDI-inställningar

• Bluetooth Filöverföring

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-verktyg

• Systemmeddelanden

• Färgmätare

• Skivverktyg

• Grapher

• Nyckelhanterare

• Flyttassistent

• Screenshot

• Skriptredigerare

• Systeminformation

• Terminal

• VoiceOver-verktyg

Språk

• Arabiska

• Brasiliansk portugisiska

• Danska

• Engelska

• Engelska (Australien)

• Engelska (Storbritannien)

• Finska

• Franska

• Franska (Kanada)

• Förenklad kinesiska

• Grekiska

• Hebreiska

• Hindi

• Indonesiska

• Italienska

• Japanska

• Katalanska

• Koreanska

• Kroatiska

• Malajiska

• Nederländska

• Norska

• Polska

• Portugisiska

• Rumänska

• Ryska

• Slovakiska

• Spanska

• Spanska (Latinamerika)

• Svenska

• Thailändska

• Tjeckiska

• Traditionell kinesiska

• Traditionell kinesiska (Hongkong)

• Turkiska

• Tyska

• Ukrainska

• Ungerska

• Vietnamesiska

* Upp till 18,5 GB ledigt lagringsutrymme krävs vid uppgradering från äldre versioner.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Klicka här om du vill se hela listan.

iCloud kräver iOS 5 eller senare på iPhone 3GS eller senare, iPod touch (tredje generationen eller senare), iPad Pro, iPad Air eller senare, iPad eller senare eller iPad mini eller senare, en Mac med OS X Lion 10.7.5 eller senare eller en pc med Windows 7 eller Windows 8 (Outlook 2007 eller senare eller en modern webbläsare krävs för tillgång till e-post, kontakter och kalendrar). Vissa funktioner kräver iOS 12 och macOS Mojave. Vissa funktioner kräver en wifi-anslutning. Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder och områden. För vissa tjänster begränsas åtkomsten till tio enheter.