MacBook Pro (15-tommers, 2018) - Tekniske spesifikasjoner

Touch Bar

• Touch Bar med integrert Touch ID-sensor

Finish

• Sølv

• Stellargrå

Skjerm

• Retina-skjerm

• 15,4-tommers LED-bakbelyst skjerm med IPS-teknologi, oppløsning på 2880 x 1800 med 220 piksler per tomme og støtte for millioner av farger

• Skalerte oppløsninger som støttes:

• 1920 x 1200

• 1680 x 1050

• 1280 x 800

• 1024 x 640

• Lysstyrke på 500 nit

• Stort fargerom (P3)

• True Tone-teknologi

Prosessor

• 2,2 GHz

• 2,2 GHz 6-kjerners Intel Core i7, Turbo Boost opptil 4,1 GHz, med 9 MB delt nivå 3-buffer

• Kan konfigureres med 2,9 GHz 6-kjerners Intel Core i9, Turbo Boost opptil 4,8 GHz, med 12 MB delt nivå 3-buffer

• 2,6 GHz

• 2,6 GHz 6-kjerners Intel Core i7, Turbo Boost opptil 4,3 GHz, med 9 MB delt nivå 3-buffer

• Kan konfigureres med 2,9 GHz 6-kjerners Intel Core i9, Turbo Boost opptil 4,8 GHz, med 12 MB delt nivå 3-buffer

Lagring1

• 256 GB

• 256 GB SSD

• Kan konfigureres med 512 GB, 1 TB, 2 TB eller 4 TB SSD

• 512 GB

• 512 GB SSD

• Kan konfigureres med 1 TB, 2 TB eller 4 TB SSD

Minne

• 16 GB integrert 2400 MHz DDR4-minne

• Kan konfigureres med 32 GB minne

Grafikk

• 2,2 GHz

• Radeon Pro 555X med 4 GB GDDR5-minne og automatisk veksling mellom grafikkløsninger

• Intel UHD Graphics 630

• Kan konfigureres med Radeon Pro 560X med 4 GB GDDR5-minne

• 2,6 GHz

• Radeon Pro 560X med 4 GB GDDR5-minne og automatisk veksling mellom grafikkløsninger

• Intel UHD Graphics 630

• Kan konfigureres med Radeon Pro Vega 16 med 4 GB HBM2-minne eller Radeon Pro Vega 20 med 4 GB HBM2-minne

Lading og utvidelser

Fire Thunderbolt 3-porter (USB‑C) med støtte for:

• Lading

• DisplayPort

• Thunderbolt (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 gen. 2 (opptil 10 Gbps)

Tastatur og styreflate

• Bakbelyst tastatur i full størrelse med:

• 64 (USA) eller 65 (ISO) taster, inkludert fire piltaster

• Touch Bar med integrert Touch ID-sensor

• Lyssensor

• Force Touch-styreflaten gir presis markørkontroll og trykkfølsom funksjonalitet – for harde klikk, akselerasjon, trykkfølsom tegning og Multi-Touch-bevegelser

Trådløst

• Wi‑Fi

• 802.11ac Wi‑Fi (trådløst nettverk), kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Bluetooth 5.0-teknologi for trådløs tilkobling

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Videostøtte

Støtte for samtidig visning i full oppløsning på den innebygde skjermen med millioner av farger og:

• opptil to skjermer med oppløsning på 5120 x 2880 ved 60 Hz med over en milliard farger

• opptil fire skjermer med oppløsning på 4096 x 2304 ved 60 Hz med over en milliard farger

Thunderbolt 3 digital videoutgang

• Standard DisplayPort-utgang via USB‑C

• VGA, HDMI, DVI og Thunderbolt 2 støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

Lyd

• Stereohøyttalere med stort frekvensområde

• Tre mikrofoner

• 3,5 mm hodetelefonutgang

Batteri og strøm2

• Opptil 10 timer med trådløs surfing

• Opptil 10 timer med filmavspilling i iTunes

• Opptil 30 dager i dvale

• Innebygd 83,6-wattimers litiumpolymerbatteri

• 87-watts USB‑C-lader

Driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: -25 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 0 til 90 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

• Maksimal høyde for lagring: 4500 meter

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Størrelse og vekt

• Høyde: 1,55 cm

• Bredde: 34,93 cm

• Dybde: 24,07 cm

• Vekt: 1,83 kg3

Operativsystem

macOS

macOS er operativsystemet som driver alt du driver med på Macen. macOS Mojave kommer med nye funksjoner inspirert av våre mest lidenskapelige brukere, men tilpasset absolutt alle. Så du får mer ut av hvert eneste klikk.

Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Funksjoner for tilgjengelighet hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av MacBook Pro. Med innebygd støtte for brukere med syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk eller lese- og skrivevansker kan du skape og gjøre fantastiske ting.

Finn ut mer om Tilgjengelighet

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryterkontroll

• Skjult teksting

• Tekst-til-tale

Inkluderte apper4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Aksjer

• Hjem

• Taleopptak

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Photo Booth

• Forhåndsvisning

• iTunes

• Bøker

• App Store

• Time Machine

I esken

• 15-tommers MacBook Pro

• 87-watts USB‑C-lader

• USB‑C-ladekabel (2 m)

Spesialkonfigurasjoner

Konfigurer MacBook Pro med alternativene nedenfor, kun på apple.com:

• 2,9 GHz 6-kjerners Intel Core i9, Turbo Boost opptil 4,8 GHz, med 12 MB delt nivå 3-buffer

• 32 GB 2400 MHz DDR4-minne

• Radeon Pro 560X med 4 GB GDDR5-minne

• Radeon Pro Vega 16 med 4 GB HBM2-minne

• Radeon Pro Vega 20 med 4 GB HBM2-minne

• 512 GB, 1 TB, 2 TB eller 4 TB SSD

MacBook Pro og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påkjenningen på miljøet.

MacBook Pro har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• LED-skjerm uten kvikksølv

• skjermglass uten arsen

• inneholder ikke bromerte flammehemmere

• inneholder ikke PVC5

• inneholder ikke beryllium

• resirkulerbart aluminiumskabinett

• oppfyller kravene til ENERGY STAR

• EPEAT Gold-vurdering6

Tilbehør

Mac-programvare

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Skjermer og adaptere

• LG UltraFine 4K-skjerm

• LG UltraFine 5K-skjerm

• Thunderbolt 3 (USB‑C)-til-Thunderbolt 2-adapter

• USB‑C-til-USB-adapter

• USB‑C-til-SD-kortleser

• USB‑C digital AV-multiportadapter

• USB‑C VGA-multiportadapter

• USB‑C-til-Gigabit Ethernet-adapter

Annet tilbehør

• USB‑C-til-Lightning-kabel

• USB‑C-ladekabel

• 87-watts USB‑C-lader

• Skinnmappe for 15-tommers MacBook Pro

• Blackmagic eGPU

• Blackmagic eGPU Pro

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard med talltastatur

• Magic Trackpad 2

• Magic Mouse 2

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,70 (K V = 0,3)

9

Trådløst Internett

1,70 (K V = 0,3)

9

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W A,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: 2,6 GHz 6-kjerners Intel Core i7, 16 GB minne, 512 GB lagring, Radeon Pro 560X med 4 GB GDDR5-minne.

1. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når disken er formatert.

2. Testene ble utført av Apple i juni 2018 med førproduksjonsenheter av 13-tommers MacBook Pro med 4-kjerners Intel Core i5-prosessor på 2,3 GHz, 8 GB RAM og 512 GB SSD, og produksjonsenheter av 15-tommers MacBook Pro med 6-kjerners Intel Core i7-prosessor på 2,6 GHz, 16 GB RAM og 512 GB SSD. Testene ble utført av Apple i mai 2017 med førproduksjonsenheter av 13-tommers MacBook Pro med 2-kjerners Intel Core i5-prosessor på 2,3 GHz, 8 GB RAM og 1 TB SSD. Testen måler batteritiden ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt 12 trinn fra 0 (75 prosent). I testen for filmavspilling i iTunes måles batteritiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlysstyrken satt til 12 trinn fra 0 (75 prosent). Batteritiden i dvalemodus måles ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk og logget på en iCloud-konto, gå i dvalemodus med appene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteritiden varierer avhengig av konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

5. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

6. MacBook Pro oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.