No alt supplied for Image

MacBook Pro (13-inch, 2018, vier Thunderbolt 3-poorten) - Technische specificaties

Touch Bar

• Touch Bar met geïntegreerde Touch ID-sensor

Uitvoering

• Zilver

• Spacegrijs

Display

• Retina-display

• 13,3‑inch (diagonaal) display met led-achtergrondverlichting en IPS-technologie, resolutie van 2560 x 1600 bij 227 pixels per inch met ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Ondersteunde geschaalde resoluties:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• Helderheid van 500 nits

• Brede kleurweergave (P3)

• True Tone-technologie

Processor

• 2,3‑GHz quad‑core Intel Core i5, Turbo Boost tot 3,8 GHz, met 128 MB eDRAM

• Uitbreidbaar tot 2,7‑GHz quad‑core Intel Core i7, Turbo Boost tot 4,5 GHz, met 128 MB eDRAM

Opslag1

• 256 GB

• SSD van 256 GB

• Uitbreidbaar tot SSD van 512 GB, 1 TB of 2 TB

• 512 GB

• SSD van 512 GB

• Uitbreidbaar tot SSD van 1 TB of 2 TB

Geheugen

• 8 GB 2133‑MHz LPDDR3-geheugen ingebouwd

• Uitbreidbaar tot 16 GB geheugen

Graphics

• Intel Iris Plus Graphics 655

Opladen en uitbreiding

Vier Thunderbolt 3-poorten (USB‑C) met ondersteuning voor:

• Opladen

• DisplayPort

• Thunderbolt (tot 40 Gb/s)

• USB 3.1 (2e gen., tot 10 Gb/s)

Toetsenbord en trackpad

• Toetsenbord van volledig formaat met achtergrondverlichting en:

• 64 (VS) of 65 (ISO) toetsen, waaronder 4 pijltoetsen

• Touch Bar met geïntegreerde Touch ID-sensor

• Omgevingslichtsensor

• Force Touch-trackpad voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing en drukgevoelige besturing; ondersteunt force-klikken, versnellen, drukgevoelig tekenen en Multi‑Touch-bewegingen

Draadloos

• Wifi

• Draadloze 802.11ac wifivoorzieningen; compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Draadloze Bluetooth 5.0-technologie

Camera

• 720p FaceTime HD-camera

Video-ondersteuning

Gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde display met miljoenen kleuren en:

• Eén display met een resolutie van 5120 x 2880 bij 60 Hz en meer dan een miljard kleuren

• Tot twee displays met een resolutie van 4096 x 2304 bij 60 Hz en miljoenen kleuren

• Tot twee displays met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz en meer dan een miljard kleuren

Digitale video-uitvoer via Thunderbolt 3

• Native DisplayPort-uitvoer via USB‑C

• VGA-, HDMI-, DVI- en Thunderbolt 2-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)

Audio

• Stereospeakers met een groot dynamisch bereik

• Drie microfoons

• Mini‑jack-aansluiting

Batterij en stroomvoorziening2

• Tot 10 uur draadloos internetten

• Tot 10 uur iTunes-films kijken

• Tot 30 dagen stand‑bytijd

• Ingebouwde lithium-polymeerbatterij van 58,0 wattuur

• USB‑C-lichtnetadapter van 61 W

Omgevingsvereisten

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -25 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0-90%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 m

• Maximale hoogte bij opslag: 4500 m

• Maximale hoogte bij transport: 10.500 m

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 1,49 cm

• Breedte: 30,41 cm

• Diepte: 21,24 cm

• Gewicht: 1,37 kg3

Besturingssysteem

macOS

Alles wat jij op je Mac doet, begint bij het besturingssysteem macOS. macOS Mojave bevat nieuwe features die zijn geïnspireerd door professionals, maar die iedereen kan gebruiken. Zo kun je nog meer doen met je Mac.

Meer informatie over het nieuwste besturingssysteem

Toegankelijkheid

Dankzij de toegankelijkheidsfeatures halen mensen met een beperking het meeste uit hun nieuwe MacBook Pro. Er zijn features die je helpen met zien, horen, lezen, schrijven en leren, en die motorische vaardigheden ondersteunen. Zo krijg je de meest geweldige dingen voor elkaar.

Meer informatie over Toegankelijkheid

Features zijn onder meer:

• VoiceOver

• Zoomen

• Verhoog contrast

• Verminder beweging

• Siri en dicteerfunctie

• Schakelbediening

• Bijschriften

• Tekst naar spraak

Ingebouwde apps4

• Foto’s

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Berichten

• Kaarten

• Aandelen

• Woning

• Dictafoon

• Notities

• Agenda

• Contacten

• Herinneringen

• Photo Booth

• Voorvertoning

• iTunes

• Boeken

• App Store

• Time Machine

Inhoud van de verpakking

• 13‑inch MacBook Pro

• USB‑C-lichtnetadapter van 61 W

• USB‑C-oplaadkabel (2 m)

Maatwerkopties

Configureer zelf je MacBook Pro met de volgende opties, alleen via apple.com:

• 2,7‑GHz quad‑core Intel Core i7, Turbo Boost tot 4,5 GHz met 128 MB eDRAM

• 16 GB 2133‑MHz LPDDR3-geheugen

• SSD van 512 GB, 1 TB of 2 TB

MacBook Pro en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing.Meer informatie over MacBook Pro en het milieu

De volgende kenmerken beperken de schadelijke gevolgen van de MacBook Pro voor het milieu:

• Kwikvrij display met led-achtergrondverlichting

• Arseenvrij displayglas

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrij5

• Beryllium-vrij

• Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

• EPEAT-beoordeling ‘Gold’6

Apple en het milieu

Lees meer over de inspanningen die we doen om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. In onze Milieurapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieubelasting van elk Apple product.

Apple GiveBack

Met Apple GiveBack wordt het een stuk eenvoudiger om afscheid te nemen van je oude Mac. Als hij nog in goede staat is, kun je ’m inruilen voor een Apple Store-tegoed. Als hij daarvoor niet in aanmerking komt, dan zorgen wij dat ’ie gratis en verantwoord wordt gerecycled. Goed voor jou. Goed voor de planeet.

Lees hier hoe het werkt

Accessoires

Mac‑software

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Displays en adapters

• LG UltraFine 4K‑display

• LG UltraFine 5K‑display

• Adapter voor Thunderbolt 3 (USB‑C) naar Thunderbolt 2

• USB‑C-naar-USB-adapter

• USB‑C-naar-SD-kaartlezer

• USB‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter

• USB‑C-naar-VGA-multipoort-adapter

• USB‑C-naar-Gigabit Ethernet-adapter

Overige accessoires

• USB‑C-naar-Lightning-kabel

• USB‑C-oplaadkabel

• USB‑C-lichtnetadapter van 61 W

• Leren Sleeve voor 13‑inch MacBook Pro

• Blackmagic eGPU

• Blackmagic eGPU Pro

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard met numeriek toetsenblok

• Magic Trackpad 2

• Magic Mouse 2

• AppleCare+ voor Mac

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau

L W A,m (B)

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

L p A,m (dB)

Inactief

1,3 (K V = 0,3)

4

Draadloos web

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L W A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,1 B.

2. L p A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.

5. Het aantal, L W A,c (dat eerder L W Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van L W A,m en K v .

6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.

7. Geteste configuratie: 2,3‑GHz quad‑core Intel Core i5, 8 GB geheugen, 512 GB opslag, Intel Iris Plus Graphics 655.

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Tests uitgevoerd door Apple in juni 2018, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13‑inch MacBook Pro met een 2,3‑GHz quad‑core Intel Core i5-processor, een SSD van 512 GB en 8 GB RAM, en prototypen van de 15‑inch MacBook Pro met een 2,6‑GHz 6‑core Intel Core i7-processor, een SSD van 512 GB en 16 GB RAM. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2017, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13‑inch MacBook Pro met een 2,3‑GHz dual‑core Intel Core i5-processor, een SSD van 1 TB en 8 GB RAM. De test voor draadloos internetten meet de batterijduur door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De test voor het afspelen van iTunes-films meet de batterijduur door 1080p HD‑materiaal af te spelen met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De stand‑bytest meet de batterijduur door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten en bij een iCloud-account is aangemeld in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeeminstellingen op de standaardwaarden zijn ingesteld. Batterijduur is afhankelijk van configuratie en gebruik. Ga naar www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie.

3. Gewicht kan variëren, afhankelijk van configuratie en fabricageproces.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS-versie waar de apps op draaien.

5. Pvc-vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in alle landen, behalve India en Zuid‑Korea.

6. MacBook Pro heeft de EPEAT-beoordeling ‘Gold’ gekregen in de Verenigde Staten en Canada.