iMac Pro (2017) - Teknisk information

Skärm

• 27-tums (diagonalt) Retina 5K-skärm
  • 5120 × 2880 pixlars upplösning med stöd för en miljard färger
  • Ljusstyrka på 500 cd/m2
  • Brett färgomfång (P3)

Processor

• 8-kärnig
    3,2 GHz Intel Xeon W
    Turbo Boost upp till 4,2 GHz
    19 MB cache
  • 10-­­kärnig
    3,0 GHz Intel Xeon W
    Turbo Boost upp till 4,5 GHz
    23,75 MB cache

Kan konfigureras med:

• 14-kärnig
    2,5 GHz Intel Xeon W
    Turbo Boost upp till 4,3 GHz
    33,25 MB cache
  • 18-kärnig
    2,3 GHz Intel Xeon W
    Turbo Boost upp till 4,3 GHz
    42,75 MB cache

Grafik

• Vega 56
    Grafikprocessorn Radeon Pro Vega 56
    med 8 GB HBM2-minne
    56 beräkningsenheter
    3 584 streamprocessorer
    9 teraflops enkel precision
    18 teraflops halv precision

Kan konfigureras med:

• Vega 64
    Grafikprocessorn Radeon Pro Vega 64
    med 16 GB HBM2-minne
    64 beräkningsenheter
    4 096 streamprocessorer
    11 teraflops enkel precision
    22 teraflops halv precision
  • Vega 64X
    Grafikprocessorn Radeon Pro Vega 64X
    med 16 GB HBM2-minne
    64 beräkningsenheter
    4 096 streamprocessorer
    12 teraflops enkel precision
    24 teraflops halv precision

Minne

• 32 GB
    32 GB 2666 MHz ddr4 ecc-minne
    Fyrkärnig minnesstyrenhet

Kan konfigureras med:

• 64 GB
    64 GB 2666 MHz ddr4 ecc-minne
  • 128 GB
    128 GB 2666 MHz ddr4 ecc-minne
  • 256 GB
    256 GB 2666 MHz ddr4 ecc-minne

Lagring1

• 1 TB ssd

Kan konfigureras med:

• 2 TB ssd
  • 4 TB ssd

Videostöd och kamera

• FaceTime HD-kamera med 1080p
  • Stöder samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen med en miljard färger och:
    • två externa bildskärmar med 5120 × 2880 pixlars upplösning (5K) vid 60 Hz och stöd för en miljard färger eller
    • fyra externa bildskärmar med 3840 × 2160 pixlars upplösning (4K uhd) vid 60 Hz och stöd för en miljard färger eller
    • fyra externa bildskärmar med 4096 × 2304 pixlars upplösning (4K) vid 60 Hz och stöd för miljontals färger
  • Stöd för utökat skrivbord och skärmdubblering
  • Digital videoutgång via Thunderbolt 3
  • Inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c
  • Stöd för Thunderbolt 2-, hdmi-, dvi- och vga-utgång med adaptrar (säljs separat)

Ljud

• Stereo­högtalare
  • Fyra mikrofoner
  • 3,5 mm hörlursuttag
  • Stöd för ”Hej Siri”

Anslutningar och utbyggnad

• Nbase-T Ethernet med stöd för 1 Gbit, 2,5 Gbit, 5 Gbit och 10 Gbit Ethernet via en RJ‑45-kontakt
  • Sdxc-kortplats med stöd för UHS-II
  • Fyra usb-a-portar
  • Fyra Thunderbolt 3-portar (usb‑c) med stöd för:
    • DisplayPort 1.2
    • Thunderbolt (upp till 40 Gbit/s)
    • Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)
    • Stöd för Thunderbolt 2, hdmi, dvi och vga med adaptrar (säljs separat)

Inmatning

• Rymdgrått Magic Keyboard med numerisk del
  • Rymdgrå Magic Mouse 2
  • Rymdgrå Magic Trackpad 2 (tillval)

Trådlöst

• Wifi
    Trådlös wifi-anslutning med 802.11ac
    Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n
  • Bluetooth
    Trådlös anslutning med Bluetooth 5.0

Mått och vikt

• Höjd: 51,6 cm
  • Bredd: 65,0 cm
  • Stativets djup: 20,3 cm
  • Vikt: 9,7 kg2

Strömför­sörj­ning och driftskrav

• Nätspänning: 100–240 V växelström
  • Frekvens: 50–60 Hz, enfas
  • Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C
  • Relativ luftfuktighet: 5 % till 90 % (icke-kondenserande)
  • Höjd över havet: testad för användning upp till 5 000 meter
  • Genomsnittlig akustisk prestanda: ljudtrycksnivå (på användarens plats): 13 dBA i overksamt läge3

Detta ingår

• iMac Pro
  • Rymdgrått Magic Keyboard med numerisk del
  • Rymdgrå Magic Mouse 2
  • Lightning till usb-kabel
  • Strömsladd

Operativ­system

macOS
macOS är världens mest avancerade operativsystem för datorer. macOS Big Sur gör macOS ännu snyggare och mer kraftfullt med en djärv ny design och omfattande uppdateringar av appar.
Läs mer

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner hjälper personer med särskilda behov att få ut det mesta av sin nya iMac Pro. Med inbyggt stöd för syn, hörsel, rörlighet och lärande kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• Röststyrning
  • VoiceOver
  • Zoom
  • Ökad kontrast
  • Minska rörelse
  • Siri och diktering
  • Reglagestyrning
  • Dold textning
  • Text till tal

Inbyggda appar4

• Bilder
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Siri
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Meddelan­den
  • Kartor
  • Aktier
  • Hem
  • Röstmemon
  • Anteck­ningar
  • Kalender
  • Kontakter
  • På­minnelser
  • Photo Booth
  • Förhand­svisning
  • Böcker
  • App Store
  • Time Machine
  • TV
  • Musik
  • Poddar
  • Hitta
  • QuickTime Player

iMac Pro och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har iMac Pro utformats enligt följande principer:

• Arsenikfritt glas i skärmen
  • Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm
  • Fri från bromerade flamskyddsmedel
  • Pvc-fri5
  • Berylliumfri
  • Återvinningsbart hölje av aluminium
  • Höljena till högtalaren, tangentbordet och styrplattan är gjorda av återvunnen plast
  • Fläktenheten är gjord av 26 procent bioplast
  • Allt förpackningsmaterial kommer från hållbart skogsbruk eller består av återvunnet papper

Apple och miljön
Läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka
A,m (B)
Ljudtryck
Användarens plats
A,m (dB)
Overksam 2,1 (K V = 0,3) 13
Hårddisksökning 2,1 (K V = 0,3) 13
  1. A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1 B.
  2. A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)
  4. v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.
  5. Mängden, A,c (kallades tidigare för Ad) kan beräknas från summan av A,m och v.
  6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.
  7. Testad konfiguration: 8-kärnig 3,2 GHz Intel Xeon W, 32 GB minne, 1 TB Lagring, Grafikprocessorn Radeon Pro Vega 56.

1. 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.
  2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.
  3. Akustiken mättes från normal användarposition när personen satt framför ett vanligt iMac Pro-system. Akustiken kan variera beroende på konfiguration.
  4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple‑ID och en enhet som är kompatibel med OS-versionen som krävs för varje app.
  5. Pvc-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.
Publiceringsdatum: 9 dec. 2020