macOS High Sierra - Teknisk information

Allmänna krav

• OS X 10.8 eller senare

• 2 GB minne

• 14,3 GB ledigt lagringsutrymme behövs för att uppgradera*

• En del funktioner kräver ett Apple-ID, särskilda villkor gäller.

• Vissa funktioner kräver ett kompatibelt internetabonnemang som kan vara avgiftsbelagt.

Mac-systemkrav

För att ta reda på vilken Mac-modell du har klickar du på Apple-ikonen högst upp till vänster på skärmen. Välj sedan Om den här datorn. Följande Mac-modeller är kompatibla med macOS High Sierra:

• MacBook (slutet av 2009 eller nyare)

• MacBook Pro (mitten av 2010 eller nyare)

• MacBook Air (sent 2010 eller nyare)

• Mac mini (mitten av 2010 eller nyare)

• iMac (slutet av 2009 eller nyare)

• Mac Pro (mitten av 2010 eller nyare)

Funktionskrav

Siri

Kräver en bredbandsanslutning och en mikrofon (inbyggd eller extern).

Diktering

Kräver en mikrofon (inbyggd eller extern).

Spotlight-förslag

Bredbandsuppkoppling krävs.

Gester

Kräver en Multi-Touch-styrplatta, Force Touch-styrplatta, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

Force Touch-gester kräver en Force Touch-styrplatta.

VoiceOver-gester kräver en Multi-Touch-styrplatta, Force Touch-styrplatta eller Magic Trackpad.

Photo Booth

Kräver FaceTime- eller iSight-kamera (inbyggd eller extern) eller uvc-kamera (USB Video Class).

FaceTime

Videosamtal kräver inbyggd FaceTime-kamera, iSight-kamera (inbyggd eller extern) eller uvc-kamera (USB Video Class) samt internetanslutning via bredband.

Läs mer om FaceTime

Handoff, Instant Hotspot och Universella urklipp

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro (2012 eller nyare)

• MacBook Air (2012 eller nyare)

• Mac mini (2012 eller nyare)

• iMac (2012 eller nyare)

• Mac Pro (sent 2013)

Handoff kräver en iPhone, iPad eller iPod touch med Lightning-kontakt och iOS 8 eller senare.

Instant Hotspot kräver en iPhone eller iPad med surfabonnemang, Lightning-kontakt och iOS 8.1 eller senare samt att din operatör erbjuder en tjänst för internetdelning.

Autoupplåsning

Stöds av Mac-modeller från mitten av 2013 eller senare.

Kräver en Apple Watch med watchOS 3 eller senare och en iPhone 5 eller senare.

Apple Pay på nätet

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro (2012 eller nyare)

• MacBook Air (2012 eller nyare)

• Mac mini (2012 eller nyare)

• iMac (2012 eller nyare)

• Mac Pro (sent 2013)

Kräver en MacBook Pro med Touch Bar, iPhone 6 eller senare med iOS 10 eller senare eller en Apple Watch med watchOS 3 eller senare.

Telefonsamtal

Kräver en iPhone med iOS 8 eller senare och ett aktivt abonnemang.

Sms

Kräver en iPhone med iOS 8.1 eller senare och ett aktivt abonnemang.

AirDrop

AirDrop mellan Mac-datorer och iOS-enheter stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro (2012 eller nyare)

• MacBook Air (2012 eller nyare)

• Mac mini (2012 eller nyare)

• iMac (2012 eller nyare)

• Mac Pro (sent 2013)

AirDrop till iOS-enheter kräver en iPhone, iPad eller iPod touch med Lightning-kontakt och iOS 7 eller senare.

AirDrop mellan två Mac-datorer stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook (aluminiummodellen från slutet av 2008 eller nyare)

• MacBook Pro (sent 2008 eller nyare)

• MacBook Air (sent 2010 eller nyare)

• Mac mini (mitten av 2010 eller nyare)

• iMac (tidigt 2009 eller nyare)

• Mac Pro (tidigt 2009 med AirPort Extreme-kort eller mitten av 2010)

AirPlay

AirPlay-dubblering kräver en Apple TV (andra generationen eller senare). Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro (tidigt 2011 eller nyare)

• MacBook Air (mitten av 2011 eller nyare)

• Mac mini (mitten av 2011 eller nyare)

• iMac (mitten av 2011 eller nyare)

• Mac Pro (sent 2013)

AirPlay för webbvideo kräver Apple TV (andra generationen eller senare).

P2P-AirPlay kräver en Mac (2012 eller senare) och en Apple TV (tredje generationen Rev. A, modell A1469 eller senare) med Apple TV-mjukvaran 7.0 eller senare.

Apple File System

Kräver en Mac med helt flashbaserad intern lagring.

Metal 2

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro (mitten av 2012 eller nyare)

• MacBook Air (mitten av 2012 eller nyare)

• Mac mini (sent 2012 eller nyare)

• iMac (sent 2012 eller nyare)

• Mac Pro (sent 2013)

Time Machine

Kräver en extra hårddisk (säljs separat).

Power Nap

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook (början av 2015 eller nyare)

• MacBook Pro med Retina-skärm (mitten av 2012 eller nyare)

• MacBook Air (sent 2010 eller nyare)

• Mac mini (sent 2012 eller nyare)

• iMac (sent 2012 eller nyare)

• Mac Pro (sent 2013)

Boot Camp

Boot Camp-installationer av Windows 10, Windows 8.1 och Windows 7 stöds på kompatibla Mac-modeller.

Läs mer om Boot Camp

Stöd för Exchange

Kräver Microsoft Office 365, Exchange 2016, Exchange 2013 eller Exchange Server 2010.

Mac App Store

I Sverige och många andra länder och regioner är Mac App Store endast tillgängligt för personer som fyllt 13 år.

Vad ingår?

Appar och program

• Anteck­ningar

• App Store

• Automator

• Bilder

• Bildinsamling

• Dashboard

• DVD-spelare

• FaceTime

• Förhand­svisning

• iBooks

• iTunes

• Kalender

• Kalkylator

• Kartor

• Kom-ihåg-lappar

• Kontakter

• Launchpad

• Mail

• Meddelan­den

• Mission Control

• Ordbok

• Photo Booth

• På­minnelser

• QuickTime Player

• Safari

• Schack

• Siri

• System­inställningar

• Textredigerare

• Time Machine

• Typsnittsbok

Verktyg

• AirPort-verktyg

• Aktivitets­kontroll

• Bluetooth Filöverföring

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-verktyg

• Flyttassistent

• Färgmätare

• Grapher

• Ljud-/MIDI-inställningar

• Nyckel­hanterare

• Skivverktyg

• Skrip­tredigerare

• Skärm­avbildning

• System­information

• System­meddelanden

• Terminal

• VoiceOver-verktyg

Språk

• Arabiska

• Brasiliansk portugisiska

• Danska

• Engelska

• Finska

• Franska

• Förenklad kinesiska

• Grekiska

• Hebreiska

• Hindi

• Indonesiska

• Italienska

• Japanska

• Katalanska

• Koreanska

• Kroatiska

• Malajiska

• Nederländska

• Norska

• Polska

• Portugisiska

• Rumänska

• Ryska

• Slovakiska

• Spanska

• Spanska (Latinamerika)

• Svenska

• Thailändska

• Tjeckiska

• Traditionell kinesiska

• Turkiska

• Tyska

• Ukrainska

• Ungerska

• Vietnamesiska

* Efter uppgraderingen kräver macOS High Sierra ungefär 1,5 GB mer lagringsutrymme än macOS Sierra 10.12.6.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Klicka här om du vill se hela listan.

iCloud kräver iOS 5 eller senare på iPhone 3Gs eller senare, iPod touch (tredje generationen eller senare), iPad Pro, iPad Air eller senare, iPad eller senare eller iPad mini eller senare, en Mac med OS X Lion 10.7.5 eller senare eller en pc med Windows 7 eller Windows 8 (Outlook 2007 eller senare eller en modern webbläsare krävs för tillgång till e-post, kontakter och kalendrar). Vissa funktioner kräver iOS 11 och macOS High Sierra. Vissa funktioner kräver en wifi-anslutning. Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller områden. För vissa tjänster begränsas åtkomsten till tio enheter.