iMac (Retina-skärm 5K, 27 tum, 2017) - Teknisk information

Skärm

• 27-tums (diagonalt) Retina 5K-skärm

• 5120 × 2880 pixlars upplösning och stöd för en miljard färger

• Ljusstyrka på 500 cd/m2

• Stort färgomfång (P3)

Processor

• 3,4 GHz

• 3,4 GHz fyrkärnig Intel Core i5 (Turbo Boost upp till 3,8 GHz)

• 3,5 GHz

• 3,5 GHz fyrkärnig Intel Core i5 (Turbo Boost upp till 4,1 GHz)

• Kan konfigureras med 4,2 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,5 GHz)

• 3,8 GHz

• 3,8 GHz fyrkärnig Intel Core i5 (Turbo Boost upp till 4,2 GHz)

• Kan konfigureras med 4,2 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,5 GHz)

Minne

• 3,4 GHz

• 8 GB (två 4 GB) 2400 MHz ddr4-minne (fyra SO-DIMM-platser som är åtkomliga för användaren)

• Kan konfigureras med 16 GB eller 32 GB

• 3,5 GHz

• 8 GB (två 4 GB) 2400 MHz ddr4-minne (fyra SO-DIMM-platser som är åtkomliga för användaren)

• Kan konfigureras med 16 GB, 32 GB eller 64 GB

• 3,8 GHz

• 8 GB (två 4 GB) 2400 MHz ddr4-minne (fyra SO-DIMM-platser som är åtkomliga för användaren)

• Kan konfigureras med 16 GB, 32 GB eller 64 GB

Lagring1

• 3,4 GHz

• 1 TB Fusion Drive

• Kan konfigureras med 2 TB Fusion Drive, eller 256 GB, 512 GB eller 1 TB SSD

• 3,5 GHz

• 1 TB Fusion Drive

• Kan konfigureras med 2 TB eller 3 TB Fusion Drive, eller 256 GB, 512 GB eller 1 TB SSD

• 3,8 GHz

• 2 TB Fusion Drive

• Kan konfigureras med 3 TB Fusion Drive eller 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

Grafik

• 3,4 GHz

• Radeon Pro 570 med 4 GB vram

• 3,5 GHz

• Radeon Pro 575 med 4 GB vram

• 3,8 GHz

• Radeon Pro 580 med 8 GB vram

Videostöd och kamera

• FaceTime HD-kamera

• Stöder samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen med en miljard färger och:

• En extern skärm med en upplösning på 5120 × 2880 (5K) vid 60 Hz och stöd för en miljard färger, eller:

• Två externa skärmar med en upplösning på 3840 × 2160 (4K UHD) vid 60 Hz med stöd för en miljard färger, eller:

• Två externa skärmar med en upplösning på 4096 × 2304 (4K) vid 60 Hz med stöd för en miljard färger

• Thunderbolt 3-utgång för digitalvideo

• Stöd för inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c

• Thunderbolt 2, hdmi, dvi och vga med adaptrar (säljs separat)

Ljud

• Stereohögtalare

• Mikrofon

• 3,5 mm hörlursuttag

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

• 3,5 mm hörlursuttag

• Sdxc-kortplats

• Fyra usb 3-portar (kompatibla med USB 2)

• Två Thunderbolt 3-portar (usb‑c) med stöd för:

• DisplayPort

• Thunderbolt (upp till 40 Gbit/s)

• Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)

• Stöd för Thunderbolt 2, hdmi, dvi och vga med adaptrar (säljs separat)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Fäste för stöldskydd

Ingångar

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard levereras som standard med iMac. Tangentbordet är trådlöst och laddningsbart (så du slipper byta batterier), med en superkompakt design som tar vara på hela ytan, från kant till kant. Det har en förbättrad saxmekanism som ger effektivare tangentrörelser och en låg profil för ökad kontroll och komfort. Och det fungerar direkt med din iMac så fort du har packat upp det.

• Magic Keyboard med numerisk del

• Du får alla funktioner hos Magic Keyboard med utökad layout som gör det ännu enklare att jobba och spela. Nya Magic Keyboard med numerisk del har navigeringstangenter för dokument – sida upp, sida ned, början, slut – och piltangenter i full storlek för navigering i proffsappar, i kalkylblad och för att spela spel.

• Magic Mouse 2

• Magic Mouse 2 levereras som standard med iMac. Magic Mouse 2 har en design som gör att den glider jämnare på underlaget. Och eftersom den även stöder Multi-Touch kan du använda enkla gester på ytan och till exempel svepa mellan webbsidor eller skrolla i dokument.

• Magic Trackpad 2

• För dig som hellre vill ha en styrplatta finns Magic Trackpad 2. Den stöder alla Multi-Touch-gester och introducerar Force Touch för stationära datorer. Sensorerna under styrplattans yta känner av små skillnader i hur hårt du trycker, så att du kommer åt fler funktioner och kan interagera med innehållet på fler sätt. Designen i kombination med en låg profil gör den extra bekväm att använda.

Trådlöst

• Wifi

• Trådlös wifi-anslutning med 802.11ac

• Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.2

Mått och vikt

• Höjd: 51,6 cm

• Bredd: 65,0 cm

• Stativets djup: 20,3 cm

• Vikt: 9,44 kg2

Strömförsörjning och driftskrav

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

Detta ingår

• iMac med Retina 5K-skärm

• Magic Keyboard

• Magic Mouse 2

• Strömsladd

• Lightning till usb-kabel

Operativsystem

macOS

macOS är operativ­systemet som driver allt du gör på en Mac. Nu kommer macOS Mojave, med nya funktioner inspirerade av våra mest avancerade användare, men utformade så att de passar alla. Så att du kan få ut mer av varje klick.

Läs mer om det senaste operativsystemet

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner ger personer med särskilda behov möjligheter att få ut det mesta av sin nya iMac. Med de inbyggda hjälpmedlen för syn, hörsel, fysik och motorik samt inlärning och läsning kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• VoiceOver

• Zoom

• Ökad kontrast

• Minska rörelse

• Siri och Diktering

• Reglagestyrning

• Dold textning

• Text till tal

Inbyggda appar3

• Photos

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelan­den

• Kartor

• Aktier

• Hem

• Röstmemon

• Anteck­ningar

• Kalender

• Kontakter

• På­minnelser

• Photo Booth

• Förhand­svisning

• iTunes

• Böcker

• App Store

• Time Machine

Beställnings­byggen

Konfigurera din iMac med följande tillval.

Letar du efter en iMac att montera på väggen eller på en ledad arm? Välja en iMac med inbyggd VESA monteringsadapter.

• 3,4 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard med numerisk del

• 16 GB eller 32 GB minnesupp­gradering

• 2 TB Fusion Drive

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB SSD

• 3,5 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard med numerisk del

• Uppgradering till 4,2 GHz fyrkärnig Intel Core i7

• 16 GB, 32 GB eller 64 GB minnesupp­gradering

• 2 TB eller 3 TB Fusion Drive

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB SSD

• 3,8 GHz

• Magic Trackpad 2

• Magic Keyboard med numerisk del

• Uppgradering till 4,2 GHz fyrkärnig Intel Core i7

• 16 GB, 32 GB eller 64 GB minnesupp­gradering

• 3 TB Fusion Drive

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

iMac och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer om iMac och miljön

För att minska effekterna på miljön har iMac utformats enligt följande principer:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• Pvc-fri4

• Berylliumfri

• Kvicksilverfri led-bakbelyst skärm

• Återvinningsbart hölje av aluminium

• Högtalarhöljet är gjort av 60 procent återvunnen plast

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR

• Klassad som EPEAT Gold5

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Apple GiveBack

Att säga hej då till din gamla Mac blir lite enklare med Apple GiveBack. Är den i bra skick kan du byta in den och få ett lägre pris på en ny. Annars hjälper vi dig att återvinna den utan att det kostar något. Bra för dig. Bra för vår planet.

Så funkar det

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

2,3 (K V = 0,3)

15

Hårddisksökning

2,3 (K V = 0,3)

15

Trådlös surfning

2,3 (K V = 0,3)

16

1. L W A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v.

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testad konfiguration: 3,8 GHz fyrkärnig Intel Core i5, 8 GB RAM, 2 TB Fusion Drive, Radeon Pro 580 med 8 GB vram.

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple‑ID och en enhet som är kompatibel med OS-versionen som krävs för varje app.

4. Pvc-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.

5. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.