MacBook Pro (15-tommers, 2017) - Tekniske spesifikasjoner

Touch Bar

• Touch Bar med integrert Touch ID-sensor

Finish

• sølv

• stellargrå

Skjerm

• Retina-skjerm

• 15,4-tommers LED-bakbelyst skjerm med IPS-teknologi, oppløsning på 2880 x 1800 med 220 piksler per tomme og støtte for millioner av farger

• Skalerte oppløsninger som støttes:

• 1920 x 1200

• 1680 x 1050

• 1280 x 800

• 1024 x 640

• Lysstyrke på 500 nit

• Stort fargerom (P3)

Prosessor

• 2,8 GHz

• Firekjerners Intel Core i7 på 2,8 GHz, Turbo Boost opptil 3,8 GHz, med delt nivå 3-buffer på 6 MB

• Kan konfigureres med firekjerners Intel Core i7 på 3,1 GHz, Turbo Boost opptil 4,1 GHz, med delt nivå 3-buffer på 8 MB

• 2,9 GHz

• Firekjerners Intel Core i7 på 2,9 GHz, Turbo Boost opptil 3,9 GHz, med delt nivå 3-buffer på 8 MB

• Kan konfigureres med firekjerners Intel Core i7 på 3,1 GHz, Turbo Boost opptil 4,1 GHz, med delt nivå 3-buffer på 8 MB

Lagring1

• 256 GB

• 256 GB PCIe-basert integrert SSD

• Kan konfigureres med 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

• 512 GB

• 512 GB PCIe-basert integrert SSD

• Kan konfigureres med 1 TB eller 2 TB SSD

Minne

• 16 GB integrert 2133 MHz LPDDR3-minne

Grafikk

• 2,8 GHz

• Radeon Pro 555 med 2 GB GDDR5-minne og automatisk veksling mellom grafikkløsninger

• Intel HD Graphics 630

• Kan konfigureres til Radeon Pro 560 med 4 GB GDDR5-minne

• 2,9 GHz

• Radeon Pro 560 med 4 GB GDDR5-minne og automatisk veksling mellom grafikkløsninger

• Intel HD Graphics 630

Lading og utvidelse

Fire Thunderbolt 3-porter (USB-C) med støtte for:

• Lading

• DisplayPort

• Thunderbolt (opptil 40 Gbps)

• USB 3.1 gen. 2 (opptil 10 Gbps)

Tastatur og styreflate

• Bakbelyst tastatur i full størrelse med:

• 64 (USA) eller 65 (ISO) taster, inkludert fire piltaster

• Touch Bar med integrert Touch ID-sensor

• Lyssensor

• Force Touch-styreflaten gir presis markørkontroll og trykkfølsom funksjonalitet – for harde klikk, akselerasjon, trykkfølsom tegning og Multi-Touch-bevegelser

Trådløst

• Wi-Fi

• 802.11ac Wi-Fi (trådløst nettverk), kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Bluetooth 4.2-teknologi for trådløs tilkobling

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Videostøtte

Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen med millioner av farger og:

• Opptil to skjermer med oppløsning på 5120 x 2880 ved 60 Hz med over en milliard farger

• Opptil fire skjermer med oppløsning på 4096 x 2304 ved 60 Hz med millioner av farger

• Opptil fire skjermer med oppløsning på 3840 x 2160 ved 60 Hz med over en milliard farger

Thunderbolt 3 digital videoutgang

• Standard DisplayPort-utgang via USB-C

• VGA, HDMI og Thunderbolt 2 støttes ved bruk av adaptere (selges separat)

Lyd

• Stereo­høyttalere med stort frekvensområde

• Tre mikrofoner

• 3,5 mm hodetelefon­utgang

Batteri og strøm2

• Opptil ti timers trådløs surfing

• Opptil ti timers iTunes-filmavspilling

• Opptil 30 dager i dvale

• Innebygd 76,0-wattimers litiumpolymer­batteri

• 87-watts USB-C-lader

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: -25 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 0 til 90 prosent ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

• Maksimal høyde for lagring: 4500 meter

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Størrelse og vekt

• Høyde: 1,55 cm

• Bredde: 34,93 cm

• Dybde: 24,07 cm

• Vekt: 1,83 kg3

Operativsystem

macOS High Sierra

macOS er operativsystemet som driver alt du driver med på Macen. macOS High Sierra utstyrer Macen med bedre funksjoner og frem­tidsrettet teknologi. Det er macOS på høyeste nivå – til nå.

Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Tilgjengelighetsfunksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye MacBook Pro. Med innebygd støtte for syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk eller lese- og skrivevansker kan du skape og gjøre fantastiske ting.

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryterkontroll

• Skjult teksting

• Tekst-til-tale

Inkluderte apper4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• På­minnelser

• Photo Booth

• Forhåndsvisning

• iTunes

• iBooks

• App Store

• Time Machine

I esken

• 15-tommers MacBook Pro

• 87-watts USB-C-lader

• USB-C-ladekabel (2 m)

Spesial­konfigurasjoner

Tilpass MacBook Pro med disse alternativene, kun på apple.com:

• Firekjerners Intel Core i7 på 3,1 GHz, Turbo Boost opptil 4,1 GHz, med delt nivå 3-buffer på 8 MB

• Radeon Pro 560 med 4 GB GDDR5-minne

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB PCIe-basert integrert SSD

MacBook Pro og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påvirkningen på miljøet.

MacBook Pro har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• LED-skjerm uten kvikksølv

• Skjermglass uten arsen

• Ingen bromerte flammehemmere

• Ingen PVC5

• Ingen beryllium

• Aluminiumskabinett som er lett å gjenvinne

• Oppfyller ENERGY STAR 6.1-kravene

• EPEAT Gold-vurdering6

Tilbehør

Mac-programvare

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Skjermer og adaptere

• LG UltraFine 4K-skjerm

• LG UltraFine 5K-skjerm

• Thunderbolt 3 (USB-C)-til-Thunderbolt 2-adapter

• USB-C-til-USB-adapter

• USB-C digital AV-multiportadapter

• USB-C VGA-multiportadapter

• USB-C-til-Gigabit Ethernet-adapter

Annet tilbehør

• USB-C-til-Lightning-kabel

• USB-C-ladekabel

• 87-watts USB-C-lader

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard med talltastatur

• Magic Trackpad 2

• Magic Mouse 2

• AppleCare Protection Plan

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,70 (K V = 0,3)

9

Trådløst Internett

1,70 (K V = 0,3)

9

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W A,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: Firekjerners Intel Core i7 på 2,9 GHz, 16 GB minne, 512 GB lagring, Radeon Pro 560 med 4 GB GDDR5-minne.

1. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre etter formatering.

2. Testene ble utført av Apple i mai 2017 med førproduksjonsenheter av 15-tommers MacBook Pro med firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,8 GHz, 256 GB SSD og 16 GB RAM. Batteritiden ved trådløs surfing måles ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt til 75 prosent (tolv trinn fra null). Batteritiden ved iTunes-filmavspilling måles ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlysstyrken satt til 75 prosent (tolv trinn fra null). Batteritiden i dvalemodus måles ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk og logget på en iCloud-konto, gå i dvalemodus med appene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteritiden varierer avhengig av konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

5. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

6. MacBook Pro oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.