MacBook Pro (15-tuumainen, 2017) - Tekniset tiedot

Touch Bar

• Touch Bar, jossa integroitu Touch ID -tunnistin

Väri

• Hopea

• Tähtiharmaa

Näyttö

• Retina-näyttö

• 15,4 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla, 2880 x 1800 natiivitarkkuus, 220 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1920 x 1200

• 1680 x 1050

• 1280 x 800

• 1024 x 640

• Kirkkaus 500 nitiä

• Laaja väriskaala (P3)

Prosessori

• 2,8 GHz

• 2,8 GHz 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,8 GHz), jossa 6 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 3,1 GHz 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,1 GHz), jossa 8 Mt jaettua L3-välimuistia

• 2,9 GHz

• 2,9 GHz 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,9 GHz), jossa 8 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 3,1 GHz 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,1 GHz), jossa 8 Mt jaettua L3-välimuistia

Tallennustila1

• 256 Gt

• 256 Gt PCIe-pohjainen integroitu SSD-muisti

• Valinnaisena 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-muistia

• 512 Gt

• 512 Gt PCIe-pohjainen integroitu SSD-muisti

• Valinnaisena 1 Tt tai 2 Tt SSD-muistia

Muisti

• 16 Gt 2133 MHz integroitu LPDDR3-muisti

Näytönohjain

• 2,8 GHz

• Radeon Pro 555 -näytönohjain, jossa 2 Gt GDDR5-muistia ja automaattinen näytönohjaimen vaihto

• Intel HD Graphics 630 -näytönohjain

• Valinnaisena Radeon Pro 560 -näytönohjain, jossa 4 Gt GDDR5-muistia

• 2,9 GHz

• Radeon Pro 560 -näytönohjain, jossa 4 Gt GDDR5-muistia ja automaattinen näytönohjaimen vaihto

• Intel HD Graphics 630 -näytönohjain

Lataaminen ja laajennettavuus

Neljä Thunderbolt 3 (USB-C) -porttia, joissa on tuki seuraaville:

• Lataaminen

• DisplayPort

• Thunderbolt (jopa 40 Gb/s)

• 2. sukupolven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on:

• 64 (Yhdysvallat) tai 65 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 4 nuolinäppäintä

• Touch Bar, jossa integroitu Touch ID -tunnistin

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch -ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallus­voiman tunnistamiseen; mahdollistaa voimaklikkaukset, kiihdyttimet, painallusherkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi

• Langaton 802.11ac Wi-Fi -verkkotoiminto, IEEE 802.11a/b/g/n ‑yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.2 -teknologia

Kamera

• 720p FaceTime HD -kamera

Videotuki

Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä miljoonissa väreissä ja:

• Jopa kaksi näyttöä, joissa 5120 x 2880 tarkkuus 60 Hz taajuudella yli miljardissa värissä, tai

• Jopa neljä näyttöä, joissa 4096 x 2304 tarkkuus 60 Hz taajuudella miljoonissa väreissä, tai

• Jopa neljä näyttöä, joissa 3840 x 2160 tarkkuus 60 Hz taajuudella yli miljardissa värissä

Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB-C:llä

• Tukee VGA-, HDMI- ja Thunderbolt 2 -lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

Ääni

• Stereokaiuttimet, joissa laaja dynaaminen alue

• Kolme mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Akku ja virta2

• Jopa 10 tuntia langa­tonta verkko­selaamista

• Jopa 10 tuntia iTunes-elokuvien katselua

• Jopa 30 päivää valmius­aikaa

• Sisäinen 76,0 watti­tunnin litium­polymeeri­akku

• 87 W USB-C-virtalähde

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10–35 °C

• Varastointi­lämpötila: –25–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Mitat ja paino

• Korkeus: 1,55 cm

• Leveys: 34,93 cm

• Syvyys: 24,07 cm

• Paino: 1,83 kg3

Käyttö­järjestelmä

macOS High Sierra

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttöjärjestelmä. macOS High Sierra tuo uudet edistykselliset teknologiat ja parannetut ominaisuudet Maciisi. Se on kaikkien aiko­jen tasokkain macOS.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Prostaan. Voit luoda ja tehdä mahtavia asioita, koska laitteessa on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, fyysisiin ja motorisiin kykyihin sekä oppimis-, luku- ja kirjoitustaitoon.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Muistiin­panot

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• Muistu­tukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• iTunes

• iBooks

• App Store

• Time Machine

Pakkauksen sisältö

• 15 tuuman MacBook Pro

• 87 W USB-C-virtalähde

• USB-C-latauskaapeli (2 m)

Tilaus­kokoonpanot

Valitse iMac-kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com:

• 3,1 GHz 4-ytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,1 GHz), jossa 8 Mt jaettua L3-välimuistia

• Radeon Pro 560 -näytönohjain, jossa 4 Gt GDDR5-muistia

• 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt PCIe-pohjainen integroitu SSD-muisti

MacBook Pro ja ympäristö

Apple huomioi tuotteen koko elinkaaren määrittäessään ympäristö­kuormitustaan.

MacBook Prossa on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä5

• Ei berylliumia

• Kierrätettävä alumiinikotelo

• Täyttää ENERGY STAR 6.1 ‑vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus6

Lisävarusteet

Mac-ohjelmistot

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Näytöt ja sovittimet

• LG UltraFine 4K -näyttö

• LG UltraFine 5K -näyttö

• Thunderbolt 3 (USB-C)–Thunderbolt 2 -sovitin

• USB-C–USB-sovitin

• USB-C–Digital AV Multiport -sovitin

• USB-C–VGA Multiport -sovitin

• USB-C–Gigabit Ethernet -sovitin

Muut lisävarusteet

• Lightning–USB-C-kaapeli

• USB-C-latauskaapeli

• 87 W USB-C-virtalähde

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard numero­­näppäimistöllä

• Magic Trackpad 2

• Magic Mouse 2

• AppleCare Protection Plan

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,7 (K V = 0,3)

9

Langaton

verkkoselaaminen

1,7 (K V = 0,3)

9

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m and K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 2,9 GHz 4-ytiminen Intel Core i7, 16 Gt muistia ja 512 Gt:n muistikortti, Radeon Pro 560 -näytönohjain, jossa 4 Gt GDDR5-muistia.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2017 käyttäen ennakkoversioita 2,8 GHz neliytimisistä Intel Core i7 -pohjaisista 15 tuuman MacBook Pro -tietokoneista, joissa oli 256 Gt SSD-muistia ja 16 Gt RAM-muistia. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akunkestoa selattaessa langattomasti 25:tä suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. iTunes-elokuvien toistotesti mittaa akunkestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akunkestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen tietokoneen siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-appien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

3. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttöjärjestelmäversion kanssa.

5. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto saatavilla kaikkialla muualla paitsi Intiassa ja Etelä-Koreassa.

6. MacBook Pro on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.