MacBook Pro (13 tum, 2017, två Thunderbolt 3-portar) - Teknisk information

Finish

• Silver

• Rymdgrå

Skärm

• Retina-skärm

• 13,3-tums (diagonalt) LED-bakbelyst skärm med ips-teknik, 2560 × 1600 pixlars upplösning med 227 pixlar per tum och stöd för miljontals färger

• Stöder följande skalade upplösningar:

• 1680 × 1050

• 1440 × 900

• 1024 × 640

• Ljusstyrka på 500 cd/m2

• Stort färgomfång (P3)

Processor

• 2,3 GHz dubbelkärnig Intel Core i5 (Turbo Boost upp till 3,6 GHz) med 64 MB edram

• Kan konfigureras med 2,5 GHz dubbelkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,0 GHz) med 64 MB edram

Lagring1

• 128 GB

• 128 GB ssd

• Kan konfigureras med 256 GB, 512 GB eller 1 TB ssd

• 256 GB

• 256 GB ssd

• Kan konfigureras med 512 GB eller 1 TB ssd

Minne

• 8 GB inbyggt 2133 MHz lpddr3-minne

• Kan konfigureras med 16 GB minne

Grafik

• Intel Iris Plus Graphics 640

Laddning och utbyggnad

Två Thunderbolt 3-portar (usb‑c) med stöd för:

• Laddning

• DisplayPort

• Thunderbolt (upp till 40 Gbit/s)

• Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)

Tangentbord och styrplatta

• Bakbelyst tangentbord i full storlek med:

• 79 (ISO) tangenter inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter

• Sensor för omgivande ljus

• Force Touch-styrplatta med exakt styrning av pekaren och funktioner för tryckavkänning möjliggör Force-klick, snabbspolning, tryckkänsligt ritande och Multi-Touch-gester

Trådlöst

• Wifi

• Trådlös wifi-anslutning med 802.11ac, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.2

Kamera

• FaceTime HD-kamera med 720p

Videostöd

Stöder samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen med miljontals färger och:

• En skärm med 5120 × 2880 pixlars upplösning vid 60 Hz och över en miljard färger

• Upp till två skärmar med 4096 × 2304 pixlars upplösning vid 60 Hz och miljontals färger

• Upp till två skärmar med 3840 × 2160 pixlars upplösning vid 60 Hz och över en miljard färger

Thunderbolt 3-utgång för digitalvideo

• Inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c

• Stöd för vga-, hdmi-, dvi- och Thunderbolt 2-utgång med adaptrar (säljs separat)

Ljud

• Stereo­högtalare med stort dynamiskt omfång

• Två mikrofoner

• 3,5 mm hörlursuttag

Ström och batteri2

• Upp till 10 timmars trådlös surf

• Upp till 10 timmars uppspelning av iTunes-filmer

• Upp till 30 dagars standby-tid

• Inbyggt 54,5 Wh litiumpolymer­batteri

• 61 W usb‑c-strömadapter

Driftskrav

• Nätspänning: 100 V till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -25 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Mått och vikt

• Höjd: 1,49 cm

• Bredd: 30,41 cm

• Djup: 21,24 cm

• Vikt: 1,37 kg3

Operativsystem

macOS

macOS är operativ­systemet som driver allt du gör på en Mac. Nu kommer macOS Mojave, med nya funktioner inspirerade av våra mest avancerade användare, men utformade så att de passar alla. Så att du kan få ut mer av varje klick.

Läs mer om det senaste operativsystemet

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner ger personer med särskilda behov möjligheter att få ut det mesta av sin nya MacBook Pro. Med de inbyggda hjälpmedlen för syn, hörsel, fysik och motorik samt inlärning och läsning, kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• VoiceOver

• Zoom

• Ökad kontrast

• Minska rörelse

• Siri och diktering

• Reglagestyrning

• Dold textning

• Text till tal

Inbyggda appar4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelan­den

• Kartor

• Aktier

• Hem

• Röstmemon

• Anteck­ningar

• Kalender

• Kontakter

• På­minnelser

• Photo Booth

• Förhandsvisning

• iTunes

• Böcker

• App Store

• Time Machine

Detta ingår

• MacBook Pro 13 tum

• 61 W usb‑c-strömadapter

• Usb‑c-laddningskabel (2 m)

Beställnings­byggen

Konfigurera din MacBook Pro med dessa tillval som bara finns på apple.com:

• 2,5 GHz dubbelkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,0 GHz) med 64 MB edram

• 16 GB 2133 MHz lpddr3-minne

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB ssd

MacBook Pro och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer om MacBook Pro och miljön

För att minska effekterna på miljön har MacBook Pro utformats enligt följande principer:

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• Pvc-fri5

• Berylliumfri

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR

• Klassad som EPEAT Gold6

Apple och miljön

Läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Tillbehör

Mac-mjukvara

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Skärmar och adaptrar

• LG UltraFine 4K-skärm

• LG UltraFine 5K-skärm

• Thunderbolt 3 (usb‑c) till Thunderbolt 2-adapter

• Usb-c till usb-adapter

• Usb-c till sd-kortläsare

• Usb-c Digital AV Multiport-adapter

• Usb-c VGA Multiport-adapter

• USB‑C till Gigabit Ethernet-adapter

Andra tillbehör

• Usb-c till Lightning-kabel

• Usb-c-laddningskabel

• 61 W usb‑c-strömadapter

• Läderfodral till 13-tums MacBook Pro

• Blackmagic eGPU

• Blackmagic eGPU Pro

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard med numerisk del

• Magic Trackpad 2

• Magic Mouse 2

• AppleCare+ för Mac

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

1,2 (K V = 0,3)

3

Trådlös surfning

1,3 (K V = 0,3)

3

1. L WA,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v .

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testad konfiguration: 2,3 GHz dubbelkärnig Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB flashlagring, Intel Iris Graphics 640.

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Testerna utfördes av Apple i april 2019 med förhandsversioner av 2,4 GHz fyrkärniga Intel Core i5-baserade 13-tums MacBook Pro-enheter med 8 GB ram-minne och 512 ;GB ssd-lagring samt med förhandsversioner av 2,3 GHz åttakärniga Intel Core i9-baserade 15-tums MacBook Pro-enheter med 16 GB ram-minne och 512 GB ssd-lagring. Testerna utfördes av Apple i maj 2017 med förhandsversioner av 2,3 GHz dubbelkärniga Intel Core i5-baserade 13-tums MacBook Pro-enheter med 8 GB ram-minne och 1 TB ssd-lagring. Testet av trådlös internetanslutning mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med skärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. Uppspelningstestet med iTunes-film mäter batteritiden genom att spela upp innehåll i 1080p hd med skärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. Standby-testerna mäter batteritiden genom att låta en dator som är ansluten till ett trådlöst nätverk och inloggad på ett iCloud-konto gå ner i standby-läge när apparna Safari och Mail är öppna och alla systeminställningar är de förvalda. Batteritiden varierar beroende på inställningar och användning. Se www.apple.com/se/batteries för mer information.

3. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple-ID och en enhet som är kompatibel med OS-versionen som krävs för varje app.

5. Pvc-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.

6. MacBook Pro har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.