MacBook Air (13-inch, 2017) - Technische specificaties

Display

• 13,3-inch (diagonaal) breedbeelddisplay met glanzende toplaag, led-achtergrond­verlichting en ondersteuning voor miljoenen kleuren
  • Ondersteunde resoluties: 1440 x 900 (native), 1280 x 800, 1152 x 720 en 1024 x 640 pixels bij een beeldverhouding van 16:10, en 1024 x 768 en 800 x 600 pixels bij een beeldverhouding van 4:3

Opslag1

• 128 GB
    PCIe‑SSD van 128 GB
    Uitbreidbaar tot SSD van 256 GB of 512 GB
  • 256 GB
    PCIe-SSD van 256 GB
    Uitbreidbaar tot SSD van 512 GB

Processor

• 1,8-GHz dual-core Intel Core i5, Turbo Boost tot 2,9 GHz, met 3 MB gedeelde L3-cache
    Uitbreidbaar tot 2,2-GHz dual-core Intel Core i7, Turbo Boost tot 3,2 GHz, met 4 MB gedeelde L3-cache

Geheugen

• 8 GB 1600-MHz LPDDR3-geheugen ingebouwd

Batterij en stroom­­voorziening2

• Tot 12 uur draadloos internetten
  • Tot 12 uur iTunes-films kijken
  • Tot 30 dagen stand-bytijd
  • Ingebouwde oplaadbare lithium-polymeerbatterij van 54 wattuur
  • MagSafe 2-lichtnet­­adapter van 45 W met kabelbeheersysteem; MagSafe 2-voedings­poort

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 0,3-1,7 cm
  • Breedte: 32,5 cm
  • Diepte: 22,7 cm
  • Gewicht: 1,35 kg3

Grafische ondersteuning en weergave­­voorzieningen

• Intel HD Graphics 6000
    • Twee displays en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde display en tot 3840 x 2160 pixels bij 60 Hz op een extern display, beide met miljoenen kleuren
  • Digitale video-uitvoer via Thunderbolt
    • Native Mini DisplayPort-uitvoer
    • DVI-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)
    • VGA-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)
    • Dual-link DVI-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)
    • HDMI-audio- en video-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-HDMI-adapter van andere fabrikant (afzonderlijk verkrijgbaar)

Camera

• 720p FaceTime HD-camera

Opladen en uitbreiding

• Twee USB 3-poorten (tot 5 Gbps)
  • Thunderbolt 2-poort (tot 20 Gbps)
  • MagSafe 2-voedingspoort
  • Sleuf voor SDXC-kaart
  • Mini-jack-aansluiting

Draadloos

• Wi-Fi
    Draadloze 802.11ac wifivoorzieningen; compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n
  • Bluetooth
    Draadloze Bluetooth 4.0-technologie

Audio

• Stereospeakers
  • Twee microfoons
  • Mini-jack-aansluiting

Toetsenbord en trackpad

Toetsenbord van volledig formaat met achtergrondverlichting en:

• 78 (VS) of 79 (ISO) toetsen, waaronder 12 functietoetsen en 4 pijltoetsen (omgekeerde ‘T’)
  • Omgevingslichtsensor
  • Multi-Touch-trackpad voor zeer nauwkeurige aanwijzer­verplaatsing; ondersteunt vertraagd scrollen, knijpen, draaien, swipen, swipen met drie vingers, swipen met vier vingers, tikken, dubbel tikken en slepen

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom
  • Frequentie: 50-60 Hz
  • Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C
  • Temperatuur bij opslag: -25 tot 45 °C
  • Relatieve luchtvochtigheid: 0-90%, niet-condenserend
  • Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 m
  • Maximale hoogte bij opslag: 4500 m
  • Maximale hoogte bij transport: 10.500 m

Besturings­­systeem

macOS
Alles wat jij op je Mac doet, begint bij het besturings­­systeem macOS. macOS Mojave bevat nieuwe features die zijn geïnspireerd door professionals, maar die iedereen kan gebruiken. Zo kun je nog meer doen met je Mac.
Meer informatie

Toegankelijk­heid

Dankzij de toegankelijkheids­features halen mensen met een beperking alles uit hun nieuwe MacBook Air. Er zijn features die je helpen met zien, horen, lezen, schrijven en leren, en die motorische vaardigheden ondersteunen. Zo krijg je de meest geweldige dingen voor elkaar. Meer informatie

Features zijn onder meer:

• VoiceOver
  • Verminder beweging
  • Bijschriften
  • Zoomen
  • Siri en dicteerfunctie
  • Tekst-naar-spraak
  • Verhoog contrast
  • Schakelbediening

Ingebouwde apps4

• Foto’s
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Siri
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Berichten
  • Kaarten
  • Aandelen
  • Woning
  • Dictafoon
  • Notities
  • Agenda
  • Contacten
  • Herinneringen
  • Photo Booth
  • Voorvertoning
  • iTunes
  • Boeken
  • App Store
  • Time Machine

Inhoud verpakking

• MacBook Air
  • Lichtnetadapter
  • Stekker
  • Netsnoer

Maatwerk­opties

Je kunt je MacBook Air configureren met de volgende opties (alleen via www.apple.com):

• 2,2-GHz dual-core Intel Core i7, Turbo Boost tot 3,2 GHz, met 4 MB gedeelde L3-cache
  • PCIe‑SSD van 256 GB of 512 GB

MacBook Air en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing. Meer informatie

De volgende kenmerken beperken de schadelijke gevolgen van MacBook Air voor het milieu:

• Geen broomhoudende vlamvertragers
  • Pvc-vrij5
  • Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium
  • Voldoet aan ENERGY STAR-norm
  • EPEAT-beoordeling ‘Gold’6

Apple en het milieu
Lees meer over de inspanningen die we doen om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. In onze Milieurapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieubelasting van elk Apple product.

Apple GiveBack
Met Apple GiveBack wordt het een stuk eenvoudiger om afscheid te nemen van je oude Mac. Als hij nog in goede staat is, kun je ’m inruilen voor een Apple Store-tegoed. Als hij daarvoor niet in aanmerking komt, dan zorgen wij dat ’ie gratis en verantwoord wordt gerecycled. Goed voor jou. Goed voor de planeet.
Lees hier hoe het werkt

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau
L W A,m (B)
Geluidsdrukniveau
Bedieningspaneel
L p A,m (dB)
Inactief 1,3 (K V = 0,3) 4
Draadloos web 1,3 (K = 0,3) 4
  1. L W A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,1 B.
  2. L p A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 1 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)
  4. K v  is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.
  5. Het aantal, L W A,c (dat eerder L W Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van L W A,m en K v .
  6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.
  7. Geteste configuratie: 1,8-GHz dual-core Intel Core i5, 8 GB geheugen, 256 GB flashgeheugen, Intel HD Graphics 6000.

Accessoires

Mac-software

• Logic Pro X
  • Final Cut Pro X

Adapters

• Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter
  • Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter
  • Apple Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter
  • MagSafe-naar-MagSafe 2-converter

Overige accessoires

• Apple USB SuperDrive
  • Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter
  • Thunderbolt-naar-FireWire-adapter
  • MagSafe 2-lichtnetadapter van 45 W
  • AppleCare+ voor Mac

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.
  2. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2017, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13-inch MacBook Air met een 1,8-GHz dual-core Intel Core i5-processor, een SSD van 256 GB en 8 GB RAM. De test voor draadloos internetten meet de batterijduur door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldscherm­helderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De test voor het afspelen van iTunes-films meet de batterijduur door 1080p HD-materiaal af te spelen met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De stand-bytest meet de batterijduur door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten en bij een iCloud-account is aangemeld in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeem­instellingen op de standaard­waarden zijn ingesteld. De batterijduur is afhankelijk van de configuratie en het gebruik. Ga naar www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie.
  3. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.
  4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS-versie waar de apps op draaien.
  5. Pvc-vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in alle landen, behalve India en Zuid-Korea.
  6. MacBook Air heeft de EPEAT-beoordeling ‘Gold’ gekregen in de Verenigde Staten en Canada.
Publicatiedatum: 29-okt-2018